Matkainfo

Tervetuloa Helin Matkoille!

Tällä sivulla muutamia tärkeitä seikkoja matkaanne ajatellen.

Hyvä Asiakkaamme !

Kauttamme voitte varata matkanne turvallisesti

Jos matkanne peruuntuu ennen matkan alkua ja syynä on kohdemaan viranomaisten rajoitukset, esim. kohdemaan karanteeni, kohdemaan rajat ovat kiinni tai lentonne peruuntuvat, olette oikeutettuja täysin kuluttomaan peruutukseen. Suosittelemme ensisijaisesti matkan siirtoa ja matkustajilta ei pääsääntöisesti peritä muutoskuluja, jos uusi matka ei oleellisesti muutu.

Matkavaraus

Vahvistamme matkavarauksesi sähköpostitse. Lue se läpi huolellisesti ja katso, että kaikki on kuten sovittu.

Lentolippuja varten myös nimien tulee olla oikein kirjoitettu eli täsmälleen siten kuin ne ovat matkan aikana mukana olevassa passissa. Räätälöidyillä erikoismatkoilla lentojen maksun ja lipunkirjoituksen jälkeen lennoilla ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta.

Passi ja viisumit

Monet maat edellyttävät, että passi on voimassa vähintään 3–6 kuukautta matkan jälkeen. Passissa ja lentovarauksessa tulee olla sama nimi (sukunimi + ensimmäinen etunimi – ei kutsumanimi). Huomioithan, että lapsilla on oltava oma passi.

Katso tarkemmat määräykset Suomen kansalaisen matkustusasiakirjoista Ulkoasianministeriön sivuilta.

Huomioithan myös, että passin tulee olla täysin ehjä. Jopa repeytynyt sivu voi estää maahanpääsyn.

Viisumi tai ESTA tarvitaan joihinkin maihin matkustaessa. Tarkemmat tiedot saat matkavarauksessasi tai kyseisen maan lähimmästä edustustosta.

Matkaehdot

Tutustu Helin Matkojen matkapakettiehtoihin, sekä yleisiin matkapakettiehtoihin.

Matkaliput

Saatuasi liput ja matkadokumentit, tarkista ne ja ilmoita mahdollisista korjauksista välittömästi

Matkavakuutus, terveys ja rokotesuoja

Kehotamme hankkimaan kattavan matkavakuutuksen. Vakuutus on otettava ennen matkaa. Tarkista matkavakuutuksen ehdot, sillä korvauskäytännöt eroavat yhtiöiden välillä, varsinkin erityisehtoisten matkojen osalta. Varmista myös, että matkavakuutuksesi kattaa mahdollisesti matkalla harrastamasi urheilulajit tms.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysopas on hyvä lähde, kun mietit mitä tulee ottaa huomioon kuhunkin maahan matkustettaessa. Sieltä löydät myös rokotusvaatimukset sekä tietoa malarialta suojautumisesta.

Mikäli käytät säännöllisesti reseptilääkkeitä, ota mukaan esimerkiksi englanninkielinen, allekirjoitettu yhteenvetotuloste käytetyistä lääkkeistä, lisätietoja täältä (kanta.fi).

Matkustusilmoitus, matkustustiedotteet ja matkustukseen liittyvät rajoitukset

Ulkoministeriö suosittaa, että kaikki ulkomaille matkaavat tekisivät matkustusilmoituksen. Sen voi tehdä kätevästi matkustusilmoitus.fi -palvelussa tai tekstiviestinä. Lisätietoja Ulkoministerion sivuilta

Ulkoministeriön matkustustiedotteet antavat tietoa kohdemaiden turvallisuustilanteesta. Niistä saat myös hyvää tietoa kulttuurieroista ja esimerkiksi liikenteestä.

Matkustusrajoitukset ja matkustajan vastuu

Huomioithan, että maahantulovaatimusten täyttäminen on matkustajan omalla vastuulla. Jos jokin vaadituista dokumenteista puuttuu tai on puutteellinen ja pääsy lennolle/maahan evätään, Helin Matkat ei hyvitä tästä aiheutuneita lisäkustannuksia tai hyvitä matkan hintaa. Maahantulovaatimukset ja -säädökset voivat muuttua nopeasti, joten näiden seuraaminen on matkustajan omalla vastuulla. Tarkasta kohteesi tarkemmat määräykset tästä linkistä.

Lennot

Finavian sivuilta löydät tietoa Suomen lentokentiltä lähtevistä ja niille saapuvista lennoista.

Varmista lennon lähtöaika lipuistasi ja ole ajoissa kentällä. Useimmilla lentoyhtiöillä lähtöselvitys tehdään nykyään joko internetissä etukäteen tai lähtöselvitysautomaateilla lentokentällä.

Varaudu turvatarkastusjonoihin.

Matkatavarat

Lentoyhtiöillä on toisistaan poikkeavia sääntöjä matkatavaroiden painon ja koon suhteen. Tarkista säännökset ko. lentoyhtiön sivuilta tai kysy lisätiedot meiltä.

Pakkaa matkatavarasi itse. Välttämättömät lääkkeet alkuperäispakkauksissa käsimatkatavaroihin ja reseptit mukaan.

Täältä voit tarkistaa mitä tavaroita lennolle voi ottaa mukaan: www.mitamukaanlennolle.fi

Elektroniset laitteet on hyvä pitää ladattuina, sillä ne voidaan pyydettäessä joutua avaamaan. Mikäli laitteesta on akku loppu, viranomaisilla on oikeus takavarikoida laite. Suositus koskee eritoten matkaa USA:han sekä Isoon-Britanniaan.

Aika ja sää

Esimerkiksi TheTimenow on kätevä palvelu, josta voit tarkistaa paikallisen ajan ja myös säätilan.