Golfmatka Mauritiukselle

Golfmatka Mauritiukselle on todellinen hole-in-one! Mauritius on tunnettu maailmanluokan golfkentistään, jotka tarjoavat haasteita ja elämyksiä kaiken tasoisille golfareille. Lue Helin Matkojen Tainan matkasta Mauritiuksen viheriöille!

”Mauritius on kohde, jonne haluamme matkustaa uudestaan ja uudestaan. Kohde sopii kaikille. Ihmiset, heidän ystävällisyytensä ja palvelualttiutensa yhdessä loistavan ilmaston kanssa tekee kohteesta erinomaisen myös golffareille.

Olin käynyt saarella viimeksi 2018 ja silloinkin golflomalla. Lennot Turkish Airlinesilla sopivat golffareille, sillä lennoille voi ottaa kaksi matkalaukkua per henkilö ja toinen niistä voi olla golfbägi.

 Halusin tällä kertaa käydä pelaamassa Ile Aux Cerfin, Anahitan, Heritagen Le Chateaun sekä uudehkon Mont Choisyn kentän. Olin matkalla lokakuussa  ja yllätyin, kuinka monet hotellit olivat täysiä vaikka varsinainen korkea sesonki alkaa marraskuussa. Varaukset kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin vuodenajasta riippumatta.

Ensimmäinen hotelli oli Long Beach Hotel, saaren itäoassa Belle Maren alueella. Hotellilla  on sopimus sekä Anahitan ja Ile aux Cherfin kenttien kanssa. Green feet ja kuljetukset kuuluvat hintaan. Kuljetukset kylien läpi kentille vei aikaa 30-40min, riippuen liikenteestä.  Huolimatta välillä melko ruuhkaisista teistä kuljetukset olivat ja tulivat aina ajallaan.

Anahita Golf

Ernie Elsin suunnittelema kenttä. Kenttä otettiin käyttöön vuonna 2008. Klubitalo sijaitsee Anahita The Resortin vieressä.  Kentällä on hyvin  tilaa pelata. Pallo pysyy hyvin pelissä vaikkei lyönti ihan suoraan lähtisikään. Sopii kaiken tasoisille pelaajille siis hyvin turisteille. Muutama  merenrantaviheriö sai haukkomaan henkeä. Oli pakko pysähtyä ja ottamaan pari kuvaa, onneksi kentillä sai pelata ilman ruuhkia.

Ile aux Cerfs

Kentän on suunnitellut Bernhard Langer. Ile aux Cerfs Golf sijaitsee huikealla paikalla omalla saarella Anahita golfia vastapäätä, noin 10 minuutin venematkan päässä rannasta (ylityspaikkoja useampi). Tämä 18 reiän (par 72) kenttä tarjoaa tropiikin kokemuksen, upeita merinäkymiä ja useita vesiesteitä, sekä mangroverotkoja.  

Moneen kertaan varoiteltiin että kannattaa varata paljon palloja mukaan, koska niitä häviää taatusti ja taisi sinne muutama pallo jäädäkin. Ei niinkään veteen, vaan kapeille viidakon reunustamille väylille. Kenttä ei kuitenkaan ollut niin vaikea kuin olin etukäteen pelännyt.  Vuosina  2013-14  useita väyliä helpotettiin ilmeisesti negatiivisten palautteiden johdosta. Ehdottomasti kokemisen arvoinen kenttä.

Seuraavaksi siirryimme Heritage Awali Golf Resort & Spa– hotelliin saaren lounaisrannikolle. Vieressä on saman ketjun hieman tasokkaampi Heritage Le Telfair– hotelli.

Le Château

Le Chateau sijaitsee noin viiden minuutin automatkan päässä hotellista. Shuttle- bussikuljetus on järjestetty hotellilta (jätimme ensimmäisen kerran jälkeen bägit klubille säilytykseen joten kävelimme pelin jälkeen hotelliin, matka oli lyhyt).

Green Fee on ilmainen ja Heritage Awalin All Inclusiveen sisältyy myös lounas golfklubilla. Mukava istua kierroksen jälkeen terassilla, syödä lounasta ja katsella väylälle 18 kommentoiden lähestyviä pelaajia.

Kenttä on avattu vuonna 2004, suunnittelijana Peter Matkovich. Se on äänestetty monesti Intian valtameren parhaaksi kentäksi. Tarjoaa vaihtelevia väyliä ja haasteita sekä singelipelaajille, että ”tavallisille” klubipelaajalle. Kentällä on korkeuseroja joten suositellaan autoa, pakollinen se ei ole. Monelta väylältä on upea merinäköala.

Joulukuussa 2023 avautuu Heritage La Réserve- kenttä,  Kentällä pelataan heti 6.-17.12.  AfrAsia Bank Mauritius Open. Kenttää on ollut suunnittelemassa Louis Oosthuizen ja hänen mukaansa kenttä tarjoaa golfdraamaa parhaimmillaan.

Kuuntelin Heritage Awali- hotellissa saksalaisen toimittajan ylistystä kentästä. Hän ainakin oli ollut vaikuttunut. Jokaiselta väylältä on merinäköala. Matkaa Awalista noin 15 minuutin verran. Green Fee on maksullinen; hinta riippuu päivästä ja ajasta.

Mont Choisy Le Golf

Mont Choisy Le Golf on saaren pohjoisosan ainoa kenttä, Peter Matkovichin suunnittelema, links-tyylinen kenttä. Ensimmäisellä yhdeksällä väylällä on heinäraffeja ja taka-9:llä palmupuita väylien välissä. Lammet ja historialliset vesipisteet tuovat kenttään luonnetta.

Klubitalo on uusi ja tyylikäs. Beachcomber hotelleiden asiakkailla on erikoishinnat kentälle  ja käsitykseni mukaan myös hyvät mahdollisuudet saada golfaikoja. Asuimme Beachcomber Trou Aux Biches– hotellissa.  Hotellissa oli oma ”golftiski ” mistä saattoi  kysellä muutoksia tehtyihin tee-aikoihin , Hotellilta lähti shuttle -kuljetus kentälle tarpeen mukaan, kesti noin 5- 10 minuuttia.

En ole mikään  loistava golffari monesti tulee huonoja lyöntejä enemmän kuin hyviä, päivät vaihtelee.  Nautin kuitenkin jokaisesta pelipäivästä. Kentät ovat niin loistavassa kunnossa. Palvelu iloista  ja avuliasta. Omaan bägiin ei juuri tarvitse koskea sen jälkeen kun on klubille saapunut.

Le Châteaun kentällä tuli kuitenkin parhaat tulokset ja myös pelikaverin mielestä paras kenttä. Mutta kuten sanottu, ilmapiiriin vaikuttaa niin monet asiat.

Tuli jälleen todettua ja koettua että Mauritius on toimiva ja upea golfkohde.

/ Taina