Vastuullisuus

Mitä on kestävä matkailu?

Kestävän matkailun periaatteita soveltaen varmistamme matkailun elämysten säilymisen tuleville sukupolville.

Kestävällä matkailulla tarkoitetaan matkailun aiheuttamien ympäristöllisten, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten ymmärtämistä. Ilmastonmuutos, muovijäte ja köyhyys ovat valtavia haasteita, joiden ratkaisemisen eteen haluamme tehdä kaikkemme. 

Vastuullisuus on tekoja ja valintoja. Planeetallamme on rajalliset resurssit käytössään – omilla valinnoillamme pystymme varmistamaan näiden resurssien säilymisen.   

Mutta mitä voimme tehdä edistääksemme kestävää matkailua? Pienistäkin valinnoista syntyy lopulta iso puro. Hyviä tapoja ovat esimerkiksi sesongin ulkopuolella matkustaminen, maata pitkin eteneminen aina kun mahdollista ja koralliystävällisen aurinkosuojan valitseminen. Tulojen jäämisen kohdemaahan varmistat käyttämällä paikallisomisteisia palveluita. Tapoja matkustaa vastuullisesti on yhtä monenlaisia kuin matkustajiakin!

Me matkailun ammattilaisina tuomme ylpeästi esille matkailun hyvää tuottavat vaikutukset, mutta emme vaikene sen mukana tuomistaan haasteista. Kuten aina – me olemme täällä teitä varten ja toivotamme tervetulleeksi keskustelun aiheesta, mikäli jokin seikka askarruttaa. 

Meille on sydämen asia jättää leimoja asiakkaidemme sydämiin ja positiivinen vaikutus kohteisiimme!

Tutustu Helin Matkojen vastuullisen matkailun oppaaseen!

Helin Matkoille Travelife Partner- vastuullisuustunnustus

Vastuullisuus Helin Matkoilla

Helin Matkojen henkilökunnan intohimo on kiertää maailmaa ja tutustua uusiin kohteisiin, sekä kulttuureihin. Rakastamme uida kirkkaassa merivedessä värikkäitä koralleja ihaillen ja samoilla vehreissä sademetsissä – kestävän matkailun periaatteita soveltaen varmistamme matkailun elämysten säilymisen tuleville sukupolville.

Valitsemme yhteistyökumppanimme huolellisesti ja tarkoin harkiten. Edellytämme kumppaneidemme vaalivan toiminnassaan niin ympäristöä, työntekijöitään kuin paikallista kulttuuria. Tunnemme suurta ylpeyttä upeita yhteistyökumppaneitamme kohtaan! 

Kaakkois-Aasian pitkäaikainen luottokumppanimme Asian Trails on palkittu TravelLife Partner– vastuullisuustunnuksella, joka takaa yrityksen toimivan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Sri Lankan agenttimme TourBlue omaa vaikuttavan vastuullisuusohjelman ja kannustaa asiakkaitaan kestävien valintojen tekemiseen. 

Valitsemme sivuillamme esiteltäviin esimerkkimatkoihin vastuullisia hotelleja, jotka huolehtivat päivittäisessä toiminnassaan ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden toteutumisesta. 

Lentomatkustamisen päästöt minimoidaksemme valitsemme asiakkaiden matkoille mahdollisimman suorat lentoreitit ja mahdollisuuksien mukaan vältämme kohteessa lentämistä. Myös lentoyhtiön valinta näyttelee suurta roolia lentomatkustamisen ympäristövaikutuksissa – moderni, kevyt kalusto takaa pienemmän hiilijalanjäljen. 

Monet suositut lomakohteet kokevat kohtuutonta kuormitusta suosituimpana sesonkiaikana. Me Helin Matkoilla kannustamme asiakkaitamme matkustamaan sesonkiajan ulkopuolella, jolloin ympäristölle aiheutuva taakka jakautuu tasaisemmin. Matalasesongilla matkustaminen takaa myös vakaammin jakautuvat tulot kohteen asukkaille. 

Pyrimme vähentämään ympäristön kuormitusta myös päivittäisessä toiminnassamme. Helin Matkojen henkilökunta toteuttaa valtaosan työmatkoistaan pyörällä tai julkista liikennettä hyödyntäen. Molemmissa toimistoissa lajitellaan jätteet, käytetään ympäristöystävällistä tulostuspaperia ja pyritään välttämään tulostusta. 

Teemme hyvää olemalla mukana Plan International– yhdistyksen kummitoiminnassa jo useamman vuoden ajan. Teemme kummilapsillemme, nepalilaiselle Tekendralle ja ugandalaiselle Mercylle lahjoituksen kuukausittain.

Helin Matkat mukana Malediivien paholaisrauskujen suojelussa

Jo useamman vuoden ajan Malediivien ihana paratiisisaarivaltio on ollut Helin Matkojen myydyin matkakohde. Emme ihmettele tätä lainkaan, sillä saarten ystävälliset ihmiset, kuvankauniit hiekkarannat ja tasokkaat hotellit ovat varastaneet meidänkin sydämemme.

Noin 1190 saaresta koostuva Malediivit on monen matkailijan haavelistalla – ja hyvä niin, sillä valtaosa valtion tuloista on peräisin turismista. Upeiden hiekkarantojen ja ylellisten resortien rinnalla Malediivien suurin vetonaula on sen kaikissa sinisen ja turkoosin sävyissä välkehtivä merivesi.

Näin ollen meren hyvinvointi on äärettömän tärkeää, jotta voimme varmistaa Malediivien säilyvän yhtä upeana kohteena jatkossakin.

Meren voidessa hyvin, myös sen asukkaat voivat hyvin. Merenalainen maailma ja sen monipuolisuus on Malediiveilla aivan omaa luokkaansa – maa paistatteleekin loistavan sukellus- ja snorklauskohteen maineessa. Malediivien vesissä asustelee 2000 kalalajia, 26 erilaista hailajia, monenlaisia rauskuja, sekä merikilpikonnia.

Eräs Malediivien vesien kuuluisimmista asukkaista on meressä majesteettisesti liitelevä paholaisrausku. Pahaenteisestä nimestään huolimatta otukset ovat lempeitä jättiläisiä – planktonia syövät paholaisrauskut eivät tee pahaa ihmisille. Monille snorklauksen ja sukelluksen harrastajille paholaisrauskut ovat ’must see’- nähtävyys.

Malediivien paholaisrauskupopulaatio lukeutuu maailman suurimpiin, eikä lähes missään muualla maailmassa ole yhtä helppoa bongata näitä upeita eläimiä. Tästä huolimatta paholaisrauskut on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Rauskut kärsivät merien muoviongelmasta, sivusaaliksi joutumisesta ja myös niiden tarkoituksellisesta pyydystämisestä.  

Me Helin Matkoilla haluamme antaa takaisin Malediiveille ja sen upealle merenalaiselle luonnolle. Olemme yhteistyössä Manta Trust– säätiön kanssa, jonka tehtävänä on suojella paholaisrauskuja ja niiden elinympäristöjä järjestämällä maailmanlaajuisia tutkimuksia sekä koulutuksia.

Manta Trust- järjestön suurimpiin saavutuksiin kuuluu Baa- atollilla sijaitsevan Hanifaru Bayn julistaminen luonnonsuojelualueeksi yhdessä Malediivien hallituksen kanssa. Järjestön ansiosta Malediiveilla toimii neljän atollin laajuinen merensuojeluun keskittyvä koulutusohjelma.

Bronze Sponsor- tukijana teemme Manta Trust- säätiölle kertalahjoituksen vuositasolla. Varaamalla Helin Matkojen matkan Malediiveille, olet mukana näiden majesteettisten eläinten ja niiden ympäristön suojelussa.

Tutustu Manta Trust- järjestön toimintaan.

Tutustu Manta Trust- järjestön ohjeisiin: näin uit paholaisrauskun kanssa.