Helin tarina

Katolta näki kauas….
Kolmivuotias tyttö kumisaappaissaan huutaa ulkohuussin katolta: “Minusta se tulee johtaja!” Siitä alkoi Heli Rajamäen rohkeiden päätösten ja sydämen äänen siivittämä matka menestyneen matkatoimiston johtajaksi.

Helin Matkat perustettiin asiakkaiden toiveesta

Uransa Heli aloitti matkaoppaana, josta tie vei matkatoimistotyöhön Areaan. Asiakkaiden toiveesta ja kannustuksesta Heli perusti Helin Matkat vuonna 1984. Jo alusta pitäen menestystekijöinä ovat olleet työntekijöiden ammattitaito, maailmantuntemus ja palvelunhalu.

Heli on tehnyt lukuisia matkoja ympäri maailman tutustuakseen matkakohteisiin ja nähdäkseen mitä paikkoja kannattaa suositella asiakkaille. Matkoilta kertyneitä kuvia ja kokemuksia Heli on aina jakanut mielellään työntekijöidensä ja asiakkaidensa kanssa.

Elämää ja matkoja silmät ja sydän auki

“Asiakkailleni sanon, että kerätkää leimoja passin lisäksi sydämeen. Maailmalla matkustaessa oppii hyväksymään erilaisuutta ja kartuttaa ymmärrystä.”

Heli on ollut aina myös sydämellään mukana liike-elämässä. Hän sanoo olevansa hiljaisen tiedon, intuition ihminen. Helin mukaan yritystoimintaa ei voi pyörittää pelkkien lukujen perusteella, vaan tehdä työtä tunteella kuunnellen sekä itseään että työntekijöitään.

Rakkaudesta tekemäänsä työhön kertoo myös Helin viisaus siitä, että stressi ei kerro liiasta työstä vaan siitä, että henkilö on väärällä alalla. “Jaksamisen kannalta työn mielekkyys on ratkaisevampaa kuin työn määrä”.

Helin Matkat myös Helsingissä

Vuosikymmenten yrittäjyyden ja matkailukokemuksen jälkeenkin Heli jaksaa kehittää uutta. Helin maine on kiirinyt valtakunnalliseksi ja asiakkaat ovat ajaneet aina Helsingistä saakka Jyväskylään ostamaan matkaa Heliltä. Vuoden 2010 alussa monen toive toteutui, kun Heli avasi uuden toimiston Helsingin keskustaan – nytkin taantuman keskellä.

Nykyään Heli viettää puolet vuodesta Mauritiuksella pitäen huolta asiakkaistamme siellä ja nauttii Suomen suvesta lopun vuotta.

Kesällä 2017 Helin Matkat sai uuden omistajan, Baltian suurimman matkatoimistokonsernin, Estravelin. Tytäryhtiönä Helin Matkojen toiminta jatkuu Suomessa entisellään.