Helin Matkat mukana Malediivien paholaisrauskujen suojelussa

Meren voidessa hyvin, myös sen asukkaat voivat hyvin. Yhdessä Manta Trust- järjestön kanssa suojelemme Malediivien paholaisrauskuja.

Jo useamman vuoden ajan Malediivien ihana paratiisisaarivaltio on ollut Helin Matkojen myydyin matkakohde. Emme ihmettele tätä lainkaan, sillä saarten ystävälliset ihmiset, kuvankauniit hiekkarannat ja tasokkaat hotellit ovat varastaneet meidänkin sydämemme.

Noin 1190 saaresta koostuva Malediivit on monen matkailijan haavelistalla – ja hyvä niin, sillä valtaosa valtion tuloista on peräisin turismista. Upeiden hiekkarantojen ja ylellisten resortien rinnalla Malediivien suurin vetonaula on sen kaikissa sinisen ja turkoosin sävyissä välkehtivä merivesi.

Näin ollen meren hyvinvointi on äärettömän tärkeää, jotta voimme varmistaa Malediivien säilyvän yhtä upeana kohteena jatkossakin.

Meren voidessa hyvin, myös sen asukkaat voivat hyvin. Merenalainen maailma ja sen monipuolisuus on Malediiveilla aivan omaa luokkaansa – maa paistatteleekin loistavan sukellus- ja snorklauskohteen maineessa. Malediivien vesissä asustelee 2000 kalalajia, 26 erilaista hailajia, monenlaisia rauskuja, sekä merikilpikonnia.

Eräs Malediivien vesien kuuluisimmista asukkaista on meressä majesteettisesti liitelevä paholaisrausku. Pahaenteisestä nimestään huolimatta otukset ovat lempeitä jättiläisiä – planktonia syövät paholaisrauskut eivät tee pahaa ihmisille. Monille snorklauksen ja sukelluksen harrastajille paholaisrauskut ovat ’must see’- nähtävyys.

Malediivien paholaisrauskupopulaatio lukeutuu maailman suurimpiin, eikä lähes missään muualla maailmassa ole yhtä helppoa bongata näitä upeita eläimiä. Tästä huolimatta paholaisrauskut on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Rauskut kärsivät merien muoviongelmasta, sivusaaliksi joutumisesta ja myös niiden tarkoituksellisesta pyydystämisestä.  

Me Helin Matkoilla haluamme antaa takaisin Malediiveille ja sen upealle merenalaiselle luonnolle. Olemme yhteistyössä Manta Trust– säätiön kanssa, jonka tehtävänä on suojella paholaisrauskuja ja niiden elinympäristöjä järjestämällä maailmanlaajuisia tutkimuksia sekä koulutuksia.

Manta Trust- järjestön suurimpiin saavutuksiin kuuluu Baa– atollilla sijaitsevan Hanifaru Bayn julistaminen luonnonsuojelualueeksi yhdessä Malediivien hallituksen kanssa. Järjestön ansiosta Malediiveilla toimii neljän atollin laajuinen merensuojeluun keskittyvä koulutusohjelma.

Bronze Sponsor– tukijana teemme Manta Trust- säätiölle kertalahjoituksen vuositasolla. Varaamalla Helin Matkojen matkan Malediiveille, olet mukana näiden majesteettisten eläinten ja niiden ympäristön suojelussa.