Helin Matkat Sansibarilla

Helin Matkojen Marika vieraili Sansibarin saarella alkukesästä 2023 ja menetti sydämensä kiehtovalle kohteelle. Lue Marikan mietteet rantaparatiisista!

Sansibar on paljon muutakin kuin kauniita rantoja ja ylellisiä resorteja. Saari on monella tapaa lumoava – täynnä mystiikkaa ja dramaattista historiaa. Orjakauppiaiden, merimiehien, sulttaanien ja tutkimusmatkailijoiden täyttämä historia on mielenkiintoinen ja tunteita herättävä.

Sansibarin värikäs swahili- kulttuuri sekoittuu kiehtovalla tavalla itämaiseen mystiikkaan – lopputuloksena on iloinen, monikulttuurinen sekamelska. Sansibar tunnetaan kulttuurien sulatusuunina, eikä suotta; saaren historiassa ovat vaikuttaneet niin arabit, afrikkalaiset ja portugalilaiset.

Rosoinen ja elämänmakuinen Stonetown henkii tätä viehättävää kulttuurien monivivahteisuutta. Kristittyjen kirkkoja ja koristeellisia moskeijoita vieri vieressä, samoin kuin arkkitehtuurin taidonnäytteitä useista eri maailmankolkista.

Anna itsesi eksyä Stonetownin mausteilta tuoksuville kujille ja kruunaa päivä nauttimalla kupponen kahvia tunnelmallisella kattoterassilla.

Kujilla samoillessa kannattaa pitää silmät auki ja tutkia rakennusten toinen toistaan koristeellisempia ovia – kaiverrusten yksityiskohdat ovat hämmästyttävän taidokkaita!

Maustesaarena tunnetun Sansibarin varallisuus oli aikoinaan peräisin lähes yksinomaan maustekaupasta ja mausteet ovat edelleen tärkeä vientituote. Saarella järjestetään lukuisia mausteretkiä, joilla pääset vierailemaan mausteviljelmillä ja tutustumaan mausteiden valmistukseen. Tuoksuttelu ja maistelu kuuluvat myös asiaan!

Sansibar tunnetaan oikeutetusti upeista hiekkarannoistaan. Saarelle on ominaista hyvin voimakas vuorovesivaihtelu – laskuveden aikaan vesi pakenee jopa kymmeniä metrejä kohti horisonttia, joten taataksesi itsellesi viilentävät pulikointihetket aamusta iltaan, suosittelen hyvällä uima-allasalueella varustettua hotellia. Katsotaan yhdessä juuri sinulle ja matkaseurueellesi sopiva hotelli!

Nauti Sansibar sellaisenaan tai Kenian tai Tansanian safarimatkan kanssa.