Italia, mi amore. Helin Matkojen Marjoriitta rakastaa Italiaa!

Jokaisella Heliläisellä on oma suosikkikohteensa, johon sydän halajaa kerta toisensa jälkeen.

Jyväskylän toimiston Marjoriitalle tuo kohde on ehdottomasti Italia. Matkaoppaana useina vuosia työskennellyt matkaleidi työskenteli Italian kauniilla Adrianmeren rannikkokaupungissa, Riminillä. Sanonnan mukaan kaikki tiet vievät Roomaan – näin kävi myös Marjon siskolle ja tämän myötä Marjoriitan suku laajeni Italian puolelle.

Marjoriitan mukaan Italia yllättää aina uudelleen jollain tapaa, joka päivä. Upean maan karismaattinen kansa elää nykypäivää maansa värikkään historian ja kulttuurin tuntien ja sitä juhlistaen. Italia ei jätä ketään kylmäksi, sinne matkustaminen on moniaistinen ja värikäs elämys.

Maa on täynnä taidetta ja historiaa tuhansien vuosien ajalta ja kaunista luontoa jylhistä vuorista upeisiin rantoihin. Kokonaisuuden täydentävät elämää sykkivät suurkaupungit, pittoreskit kylät ja vehreät viinitilat.

Marjoriitta kertoo rakastavansa italialaisten elämänasennetta ja kykyä nauttia elämästä. Tunteet näytetään ja eletään täysillä.

Matka alkakoon, andiamo tutti!

Tässä tulevat Italia- konkarimme suositukset saapasmaahan:

Napoli, Campania

”Tänne on  pakko palata aina uudestaan. Entiseltä nimeltään Neapolis, eli uusi kaupunki, Napolin tunnelma on ainutlaatuinen.

Napoli on tunnettu pizza Margheritasta, auringosta, ihmisistä, Vesuvius– tulivuoresta, Peperoncino- chilistä ja Limoncello- sitruunalikööristä, Teatro di San Carlo-oopperasta, Napolin lahdesta sekä Santa Lucian kaupunginosasta.

Lungomare on kolme kilometriä pitkä rantapromenadi, jota pitkin on upea kävellä ja nauttia Napolinlahden maisemasta, syödä pizzaa, herkullisia leivonnaisia ja tietenkin gelatoa, jäätelöä.

Napolista on hyvä suunnata Ischian tai Caprin kauniille saarille tai Amalfin rannikolle. Amalfilta suosittelen jatkamaan matkaa Palinuroon ja Sapriin. Palinuro on kaunis lomakohde Campaniassa, joka ei ole niin täynnä väkeä, kuin kuuluisa Amalfin alue. Mielestäni mitä etelämpään mennään, niin tunnelma paranee – aitoa elämää ja aitoja ihmisiä.”

Umbria-Perugia

”Roomasta Umbriaa kohti ajellessa kaupungin hälinä vaihtuu seesteisyyteen ja luonnon rauhaan. Umbria on italian vihreä sydän, cuore verde. Maisemaa värittävät vuoret, laaksot, järvet, viiniviljelmät ja historialliset kaupungit. Täällä sielu rauhoittuu.

Umbriassa suosittelen vierailemaan historiallisessa Assisin kaupungissa. Kaupunki on nimetty Fransiscus Assisilaisen mukaan, joka omisti elämänsä köyhien puolustamiselle. Pyhän Franciscuksen Basilikan seinämaalaukset kertovat Franciscuksen elämästä, maalaukset ovat pysähdyttävän upeat.”

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna on mielenkiintoinen maakunta, jonka halki virtaa Italian suurin joki, Po-joki.

Vatikaanin tavoin San Marino on oma valtionsa valtion sisällä. Vuoren päällä sijaitseva kaupunki on upea vierailukohde – valokuvauksellinen Guaitan linnoitus on aivan omaa luokkaansa oleva nähtävyys. Riministä San Marinoon ajelee vain puoli tuntia. Maakunnan sykkivä sydän on Bologna, eläväinen kaupunki, joka omaa pitkän historian aina Etruskien ajoista lähtien.

Italian rantakohteiden klassikko on rannoista, historiasta ja yöelämästä tunnettu Rimini. Kesällä Riminin rannat täyttyvät ja siellä voi viettää leppoisaa aurinkolomaa. Syksyllä rannat autioituvat ja Riminin rannoilla voi nauttia leppoisan leudoista syyskeleistä ilman ruuhkia.”

Veneto & Venetsia

”Kanaaleja ja palatseja, sumuinen kaupunki ja kapeat kujat. Venetsiassa voi aistia olevansa todella ainutlaatuisessa kaupungissa. Gondoliajelu, vaporetto- bussit, kultakauppiaat…
Päässäni soi Rondo Veneziano, liikun kapeita kujia ja kaarisiltoja pitkin, kunnes saavun Pyhän Markuksen aukiolle. Venetsiassa on jotain salaperäisen kiehtovaa.”

/ Saluti, Marjoriitta