Joulumatka pyhien ulkopuolella

Joulumatka – ihana ajatus, suuri hintalappu

Joulumatka siintää monien matkahaaveissa – mikä olisikaan mukavampaa, kuin vaihtaa joulun kiireet palmun varjossa rentoutumiseen. Joulun pyhät (noin 20.12.- 6.1.) ovat vuoden halutuinta aikaa matkustaa ja monet suositut lomakohteet täyttyvät jouluisin lomailijoista. Rauhallisen rantapaikan löytäminen saattaakin tuottaa pyhien aikaan rusketusraitojen sijaan harmaita hiuksia.

Matkustuspiikin aiheuttamien ruuhkien myötä joulu tuo mukanaan toisenkin vähemmän miellyttävän ilmiön: taivaita hipovat hinnat.

Lentopaikkojen vähentyessä ja hotellihuoneiden täyttyessä hinnat nousevat huimaa vauhtia. Lentoyhtiöiden hinnoittelu elää kysynnän ja tarjonnan lain mukaan; edullisten hintaluokkien täyttyessä lentopaikkojen hinnat kokevat turbulenssia. Suosittelemme ottamaan seuraavan vinkin talteen ensi vuoden joululomaa suunnitellessa:

Edullisimmillaan joulun ajan lennot ovat tammi-helmikuussa, jolloin moni matkalainen ei ole vielä herännyt joululoman suunnitteluun.

Myös hotellit korottavat hintojaan joulun lähestyessä – hotellihuoneiden jouluhinta saattaa olla jopa 40% korkeampi kuin matalan sesongin aikaan. Majoituksen hintaa saattaa korottaa entisestään useiden hotellien järjestämät joulun ja uuden vuoden illalliset, jotka eivät sisälly niiden tarjoamiin ateriaohjelmiin, kuten all inclusiveen.

Kehotamme asiakkaitamme hoitamaan joulun matkavaraukset todella hyvissä ajoin tai vastaavasti suunnittelemaan matkan siirtämistä huokeammalle ajankohdalle. Matkustaminen joulukuun alussa tai uudenvuoden pyhien jälkeen takaa samat elämykset pienemmällä hintalapulla ja vähemmillä matkustajamäärillä.

Koska numerot kertovat enemmän kuin sanat, kokosimme muutaman esimerkin joulupyhien ja joulukuun alun matkojen hinnoista. Kohde-esimerkkeinä toimivat ihanat Intian Valtameren suosikkisaaret ja tasokkaat hotellikumppanimme.

Hintavertailu Seychellien matkasta jouluna

Mauritiuksella ja Seychelleillä myös tammikuu on joulukuun alun hintoihin rinnastettavaa aikaa, Malediiveilla tammikuun hinnat ovat joulukuun alun hintoihin nähden hieman korkeammat.

Miltä siis kuulostaisi kotijoulun viettoon laskeutuminen ihanalta rantalomalta? Tai mikset palkitsisi itseäsi joulun kokkaamisesta ja siivoamisesta unelmien matkalla pyhien päätteeksi?

Täytä tarjouspyyntölomake ja aloita talviloman suunnittelu joulun hengessä!