Maailmanympärimatka, mitä otettava huomioon?

Matka maailman ympäri, siinä vasta kutkuttava ajatus!

Maailmanympärimatka on monen reissaajan matkaunelmien huipentuma. Matkalla halki maapallon keräät matkalaukun täyteen upeita muistoja, tutustut moneen uuteen kulttuuriin ja todistat toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä.

Matka maailman ympäri vaatii kuitenkin paljon suunnittelua; kuinka paljon aikaa tulisi varata, kuinka monta maata matkaan kannattaa sisällyttää ja minkälainen budjetti riittää matkaan maailman ympäri? Helin Matkat on apunasi unelmien matkan suunnittelussa alusta loppuun.

Jyväskylän toimiston Päivi on pitkän linjan matkailualan ammattilainen, joka toimii Helin Matkojen maailmanympärimatka-asiantuntijana. Pitkän uransa aikana Päivi on toteuttanut kymmenille asiakkaillemme mahtavia maailmanympärimatkoja. Lue tästä Päivin vinkit elämää suurempaan matkaan!

Lue myös Helin Matkojen Linan omakohtaiset kokemukset maailmanympärimatkasta!

Matkan suunnittelu

Matkan suunnittelu on syytä aloittaa hyvissä ajoin, sillä lentoja voidaan alkaa varailemaan jo 11 kuukautta ennen lähtöä. Listaa itsellesi maat, joissa haluat käydä ja mieti, kuinka kauan haluat olla reissun päällä. Matkaa suunnitellessa on hyvä huomioida matkustukseen menevä aika, aikaero ja sen tuoma rasitus.

Kun suunnitelma on valmis, on aika suorittaa karsintaa; jätetään maalistauksesta jäljelle ne kohteet, jotka haluat ehdottomasti sisällyttää matkaohjelmaan. Kohteita ei kannata lähteä ahnehtimaan, Päivi muistuttaa. Enemmän on vähemmän! Ethän halua unelmien matkasi muuttuvan kilpajuoksuksi pallon ympäri?

Lentoreititys

Kohdelistauksen ollessa valmis, on aika lähteä selvittämään lentoreititystä. Lentoja suunnitellessa tärkeää roolia näyttelee allianssi (esimerkiksi OneWorld ja Star Alliance); kaikki lennot olisi saatava saman allianssin alle. Maailmanympärimatkan reititykseen vierähtää jopa kokeneelta konkarilta tunti, jos toinenkin. Lentoreitin ollessa pääpiirteittäin valmis, on matkaan mahdollista lisätä esimerkiksi maan sisäisiä lentoja vielä myöhemmin.

Maajärjestelyt

Lentoreitin ollessa valmis, on aika käydä käsiksi maajärjestelyihin. Maajärjestelyihin lukeutuvat hotellit, retket, sekä kuljetukset. Majoituksen taso voi hyvin vaihdella matkan aikana vaatimattomasta keskitason majoituksesta viiden tähden boutique- hotelliin tai mahdollisesti kodinomaiseen huoneistohotelliin, jossa on mahdollisuus muun muassa pyykinpesuun. Vaikka kyseessä onkin loma, on seuraavaan kohteeseen mukava siirtyä puhtaat sukat jalassa, Päivi muistuttaa.

Maailmanympärimatkan hinta

Turistiluokan lennoilla maailmanympärimatkan hinta on alkaen noin 10 000 euroa kuukaudelta, business- luokan lennoilla alkaen 15 000 euroa. Matkan summaan vaikuttaa suuresti kohteiden, eli lentojen määrä ja matkan ajankohta.

Miksi käyttää matkatoimistoa maailmanympärimatkan suunnittelussa?

Maailmanympärimatkan suunnittelussa saat käyttöösi oman henkilökohtaisen asiantuntijan, joka kuuntelee tarkkaan toiveesi, tuntee kenties jo entuudestaan matkustustottumuksesi niin lentoyhtiön kuin hotellivalinnankin suhteen.

Matkamyyjä auttaa sinua suunnittelussa varmistaen toiveidesi toteutumisen. Hän myös kertoo ja muistuttaa mahdollisista matkustusvaatimuksista, kuten matkalla vaadittavista viisumeista, maahantuloluvista, rokotuksista, vakuutuksista ja ilmoituksista (kuten matkustusilmoitus).

Välitämme vastuullisena matkanjärjestäjänä koko matkapaketin ja olemme vastuussa koko maailmanympärimatkasta. Joten jos matkan aikana jotain ilmenee, niin me selvitämme asiat puolestanne ja hätätilanteessa meillä on 24/7 päivystävä hätäpuhelin. Voit uskoa matkasuunnitelmasi meidän käsiimme turvallisin mielin!

Matkalle maailman ympäri? Täytä tarjouspyyntölomake ja unelmasi on lähempänä toteutumista!