Sri Lanka safarikohteena

Afrikka upeine luonnonpuistoineen nousee ensimmäisenä mieleen safarimatkoista haaveillessa. Etelä-Afrikan, Kenian ja Tansanian legendaaristen safarikohteiden rinnalle on kuitenkin noussut pieni, mutta pippurinen kilpailija.

Intian Valtamerellä sijaitseva Sri Lanka on Afrikkaa edullisempi safarikohde ja monet pienen saarivaltion kansallispuistoista ovat helpommin tavoitettavissa kuin valtavassa Afrikassa. Maineikas Forbes– lehti listasikin Sri Lankan kuuluvan parhaisiin safarikohteisiin Afrikan ulkopuolella.

Kokoonsa nähden Sri Lanka omaa vaikuttavan määrän kansallispuistoja, joita asuttavat monet endeemiset lajit, joita ei tapaa missään muualla maailmassa. Vaikka Sri Lankassa et pääse bongailemaan Big Fiven kuuluisaa viisikkoa, tulet taatusti kokemaan upeita kohtaamisia villieläinten kanssa.

Sri Lankasta löytyy yhteensä 26 kansallispuistoa, joista suosituimpina mainittakoon Yala ja Udawalawe. Mainintansa ansaitsee myös Minneriyan kansallispuisto, jossa norsut kerääntyvät heinä- ja marraskuun välisenä aikana puiston vesivarojen äärelle satapäisinä laumoina.

Lähes 1000 neliökilometriä käsittävä Yalan kansallispuisto toimii kotina 44 eri nisäkäslajille ja huikealle 215 lintulajille. Puiston maineikkain asukas on leopardi – Yalan leopardipopulaatio kuuluu maailman suurimpiin, joten kohtaamiset näiden suurten kissojen kanssa ovat todennäköisiä.

Leopardien lisäksi Yalaa asuttavat elefantit, huulikarhut, sakaalit, sambarhirvet, sekä vesipuhvelit. Yala sijaitsee kuuden tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista, Colombosta.

Udawalawen kansallispuisto on huomattavasti Yalaa pienempi, mutta eläimet asustavat puistossa tiheämmin ja lajeja on lähes yhtä paljon kuin Yalassa. Leopardit eivät ole Udawalawessa yhtä tuttu näky kuin Yalassa, mutta elefantin ystävää hemmotellaan senkin edestä. Puistossa asuu yli 500 elefanttia!

Soisen ja matalakasvuisen maastonsa vuoksi eläinten bongaaminen Udawalawessa on vaivatonta. Matkaa Colombosta Udawalaween kertyy noin neljän tunnin verran.

Kiinnostuitko Sri Lankasta safarikohteena? Lue maasta lisää ja lähetä meille tarjouspyyntö!