Sri Lankan matkavinkit: Luckyn viisi tärppiä

Sri Lanka on uskomattoman monipuolinen maa täynnä toinen toistaan upeampia elämyksiä. Lue työntekijämme Luckyn tärpit Sri Lankan matkalle!

Missä muussa maassa voisit saman matkan aikana bongata valaita risteilyalukselta käsin, kierrellä muinaisissa rauniokaupungeissa, treenata surffausta maailmanluokan aalloilla ja katsella leopardeja vehreissä kansallispuistoissa? Sri Lankassa tämä kaikki onnistuu – samoin kuin leppoisa rantaloma!

Kesällä 2023 Helin Matkojen tiimiin liittyi Sri Lankalta kotoisin oleva Laksitha (kavereiden kesken Lucky). Puhelias ja aurinkoinen mies on sri lankalaisuuden ystävällisyyden ilmentymä; tämä maa saa jokaisen matkalaisen tuntemaan olonsa lämpimästi tervetulleeksi!

Haastattelimme Luckya hänen kotimaansa parhaista kohteista ja tässä ne tulevat – sisäpiirin vinkit Intian Valtameren ihmeiden saarelle!

  • UNESCOn suojelema Polonnaruwan rauniokaupunki on upea päiväretkikohde. Kallioon kaiverretuilla patsailla on lukemattomia tarinoita kerrottavanaan – Polonnaruwassa vierailu opettaakin mielenkiintoisia seikkoja maan historiasta, kuten muinaisesta kastelujärjestelmästä, joka on käytössä tänäkin päivänä!
  • Niin ikään UNESCOn maailmanperintölistaan kuuluva Sigiriya on monen sri lankalaisen mielestä maailman kahdeksas ihme. Titteli on ansaittu; punaisen kallion laella olevat rauniot ovat upea ilmestys. Kalliolta aukeavista maisemista puhumattakaan!
  • Valokuvauksellinen ja kiistatta maailman kauneimpien junamatkojen joukkoon lukeutuva reitti Nanu Oyasta Ellan kaupunkiin. Tällä matkalla junan ikkunoista avautuu henkeäsalpaava näkymä, jota tähdittää kauniisti kumpuilevat teeviljelmät. Perillä Ellassa huikeat maisemat saavat jatkoa; patikoi Little Adam’s Peak– vuorelle tai Rawana Ella– vesiputoukselle ja uppoudu luonnon kauneuteen!
  • Vieraile maailman suurimpien nisäkkäiden luona Udawalawen kansallispuistossa! Kyseinen puisto on Sri Lankan parhaita kohteita norsujen bongaamiseen. Samalla reissulla voit vierailla Elephant Transit Home– puistossa, joka on omistautunut orvoksi jääneiden norsujen luontoon palauttamiseen
  • Itä- ja länsirannikon rannat – monsuunikauden mukaan. Sri Lankan monsuunikaudet vaihtelevat siten, että jollain rannikolla on aina aurinkoista. Nautiskele ihanasta rantalomasta Sri Lankan kultahiekkaisilla rannoilla ja muista kruunata lomasi paikallisen keittiön herkkuja maistelemalla. Aurinko, meri ja ruoka – siinä avaimet ikimuistoiseen rantalomaan!

Osoittaako sinunkin matkatutkasi Sri Lankalle? Tutustu maan matkaesimerkkeihin ja inspiroidu Intian Valtameren uskomattomasta saarikohteesta!