Uuden-Seelannin luontokohteet: kuusi suosikkiamme

Uuden-Seelannin luontokohteet aiheuttavat matkaajalle runsaudellaan valinnanvaikeuden. Kurkkaa tästä Helin Matkojen kuusi suosikkia!

Uudessa-Seelannissa olet käytännössä niin kaukana Suomesta kuin mahdollista! Pitkä lentomatka kuitenkin kannattaa; Uusi-Seelanti on luontoa rakastavan matkailijan toteen käynyt unelma!

Mahtavan monipuolisen luonnon omaava maa on yksi niitä harvoja paikkoja, jossa voit saman matkan aikana nähdä lumella kuorrutettuja vuoria, vehreää sademetsää, vaikuttavia jäätiköitä, sekä kauniita hiekkarantoja. Mahtava saarivaltio koostuu kahdesta pääsaaresta, etelä- ja pohjoissaaresta. Eteläsaari pitää sisällään valtaosan maan mahtavista kansallispuistoista, mutta myös pohjoinen pikkusisko pitää sisällään lukuisia elämyksiä upeassa luonnossa.

Tutustu Helin Matkojen tiimin suosikkiluontokohteisiin Uudessa-Seelannissa!*

*Suosittelemme piipahtamaan kansallispuistojen vierailukeskuksissa (visitor center) ennen omin päin patikoimaan lähtemistä. Reitit ovat hyvin merkittyjä, mutta sääolosuhteet on hyvä tarkastaa etenkin ennen vuoristoon suuntaamista.

Mount Cook National Park

Mount Cookin kansallispuistossa pääset patikoimaan lumihuippuisten vuorten ympäröimänä. Puiston 23 yli 3000 metrin korkeudessa kurottelevaa vuorenhuippua tarjoavat valloitettavaa kokeneimmallekin retkeilijälle. Korkeuseroja kaihtava voi ottaa suunnakseen tasaisen Hooker Valley Track– reitin.

Milford Sound

Risteily jylhän Milford Sound– vuonon halki on unohtumaton kokemus. Merestä jyrkkinä kohoavat vuorenseinämät kohisevine vesiputouksineen ovat kuin toisesta maailmasta. Parhaiten mahtavat vuonomaisemat kokee risteilyaluksen kannelta; yön yli kestävä risteily joko Milford Sound- tai Doubtful Sound– vuonoilla kannattaa ehdottomasti sisällyttää Uuden-Seelannin eteläsaaren reissuun.

Arthur’s Pass National Park

Arthur’s Pass- kansallispuisto pitää sisällään moninaisia maisemia; sademetsän läpi valtoimenaan virtaavia jokia, lumihuippuisia vuoria ja tunnelmallisia pyökkimetsiä. Puiston kuuluisimpiin reitteihin lukeutuu henkeäsalpaavia maisemia tarjoileva Avalanche Peak. Vedä patikkakengät jalkaan ja häikäisty maisemista!

Rotoruan geotermiset ihmeet

Uusi-Seelanti on geotermisten ihmeiden runsaudensarvi. Pohjoissaaren Rotoruan sekä Taupon välinen alue pitää sisällään lukuisia kuumia lähteitä, vaikuttavia geysireitä ja geotermisiä puistoja. Wai-O-Tapun geotermisessä puistossa pääset ihmettelemään pulppuavia muta-altaita, sekä rikin värjäämiä vesialtaita. Ajoita vierailusi aamuun – Lady Knox– geysir purkautuu päivittäin klo 10.15. Tätä näytöstä ei kannata jättää väliin!

Roy’s Peak

Hikisen patikoinnin jälkeen Wanakassa sijaitseva Roy’s Peak palkitsee kävijänsä huikeilla 360° asteen maisemilla – Roy’s Peakin huipulla tunnet olevasi öljyvärimaalauksessa. Mikäli patikointi ei ole sinun juttusi, Wanakan alueesta voi nauttia kajakoiden, ratsastaen tai vaikkapa helikopterilennolla.

Cathedral Cove

Auringonnousu Pohjoissaaren Cathedral Coven kuuluisan kalkkikivikaaren ympäröimänä on häikäisevä näky. Tälle reissulle kannattaa ottaa kamera mukaan! Poukaman kauniilla hiekkarannalla voit nauttia myös ihanasta rantapäivästä tai tutkia aluetta vaikkapa kajakoiden.

Tutustu Uuden-Seelannin matkoihimme ja aloita elämäsi seikkailun suunnittelu!

Jokainen matka räätälöidään alusta loppuun sinun toiveidesi mukaan. Täytä tarjouspyyntölomake ja lomaunelmasi on lähempänä toteutumista!