Yksin reissussa – soolomatkailussa viehättää vapaus

Soolomatkailu on eräs vuoden 2022 suurimmista matkailutrendeistä ja sen suosio vain kasvaa kasvamistaan. Matkustelusta ei kannata luopua vain, jos sopivaa matkaseuraa ei löydy – soolomatkailu voi olla parhaimmillaan todella vapauttava ja voimaannuttava kokemus. Soolomatkalla luot omat aikataulusi ja matkasuunnitelmasi ilman kompromisseja!

Haastattelimme Kreikkaan ja soolomatkailuun hurahtanutta Ainoa. Aino matkustelee sekä ystävien kanssa että yksin, mutta viime aikoina itsekseen matkaaminen on alkanut viehättää reissunaista entistä enemmän.

Mikä on parasta soolomatkailussa?

  • Vapaus. Saa valita itse kohteen ja millaisen majoituksen haluaa, samoin kuin reissubudjetin. Saa itse päättää omat aikataulunsa ja omat menemisensä ravintoloiden valitsemista myöten. Voi mennä oman fiiliksen mukaan juuri sinne, mikä itseä kiinnostaa. Yksin saa rentouduttua rauhassa omissa oloissa jotenkin vielä paremmin. Reissatessa yksin on aikaa omille ajatuksille aivan eri tavalla – se on vapauttavaa ja rentouttavaa.

Missä kohteissa/kohteessa olet reissannut soolona?

  • Ruotsissa Uppsalassa ja Tukholmassa sekä Kreikassa Kreetalla, Agia Marinassa kertaalleen (nyt syksyllä toisen kerran lähdössä yksin sinne). Myös Suomessa on tullut reissattua soolona.

Mikä on tärkeintä kohteen valinnassa soolomatkalle?

  • Valitsen kiinnostavan kohteen, josta löytyy hyvä majapaikka. Pidän tärkeänä sitä, että kohteessa on helppo liikkua ja josta löytyy hyvät kulkuyhteydet lähikaupunkeihin ja -kyliin. Pidän siitä, että kohteessa on nähtävää ja hyviä ravintoloita sekä kahviloita. Rantakohteissa tietysti yksi tärkeimmistä asioista on, että rannat ovat lähellä. Kohteesta tulee löytyä kaikki tarvittava lähietäisyydeltä.

Varaatko matkasi itse vai matkatoimiston kautta?

  • Olen varannut matkatoimistojen kautta pidemmät lomat. Lyhyitä kaupunkilomia en ole varannut matkatoimiston kautta, vaan ne olen hoitanut omatoimisesti.

Neuvosi ensimmäistä soolomatkaansa harkitsevalle?

  • Neuvoisin valitsemaan turvallisen kohteen ainakin ensimmäiselle sooloreissulle. Sellainen kohde, missä voi olla huoletta, eikä yksin liikkuminen pelota. Soolomatkaajan tulee luottaa itseensä. Omista tavaroista on hyvä huolehtia erityisen tarkkaavaisesti yksin matkatessa. Jos tulee yksinäinen olo, suosittelen juttelemaan esimerkiksi paikallisten ravintoloiden henkilökunnanjäsenille tai hotellin/majapaikan henkilökunnalle ja tutustua heihin. Jos ensimmäistä soolomatkaa ei uskalla tehdä tuntemattomaan kohteeseen, niin ensimmäinen matka kannattaa suunnata paikkaan, jossa on ainakin kertaalleen jo käynyt.

Minne aiot lähteä seuraavaksi soolomatkalle?

  • Rakastan Kreikkaa ja seuraavan soolomatkani toteutan Kreetan Agia Marinaan. Sen jälkeen haaveilen lähteväni yksin joulumarkkinoille Saksaan tai Tanskaan.

Perhoset vatsassa ovat vain hyvästä. Muista, että Helin Matkojen matkalla sinulla on tukena oma Heliläinen koti-Suomessa, samoin kuin matkakohteessa paikallinen yhteistyökumppanimme.