Matkailun vastuullisuuden ABC 

Me Helin Matkoilla ymmärrämme ja tiedostamme, että asiakkaamme ovat kaiken aikaa tiedostavampia vastuullisuusasioissa.

Vastuullisuus on tekoja ja valintoja. Kestävä matkailu ottaa huomioon nykyiset ja tulevat ympäristölliset, sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset. Voimme karsia pois yliturismista kärsivät kohteet, yöpyä paikallisessa omistuksessa olevassa hotellissa, jotta rahat jäävät kohteeseen tai valita koralliystävällisen aurinkosuojakertoimen. Pienistäkin valinnoista syntyy lopulta iso puro. 

Monilla yhteistyökumppaneillamme on jo pitkä kokemus vastuullisuusasioiden edistämisessä ja monet ovat vastuullisuuden edelläkävijöitä. Esimerkkeinä voidaan mainita useat Malediivien hotellit, jotka ovat sitoutuneet kierrätykseen sekä osittaiseen ruokaomavaraisuuteen niin omalla kuin paikallisillakin saarilla. Mauritiuksella yhteistyökumppanimme Attitude-hotellit saivat juuri Gold Distinction-maininnan Sustainable Tourism Mauritius-kilpailussa työstään niin ekologisen kuin sosiaalisen vastuullisuuden eteen.  

On tärkeää, että kaikki syyllistäminen, esim. lentohäpeä, unohdetaan alkuunsa. Me matkailun ammattilaisina tuomme ylpeästi esille matkailun hyvää tuottavat vaikutukset, mutta emme vaikene myöskään haasteista.  

Kuten aina – me olemme täällä teitä varten ja toivotamme tervetulleeksi keskustelun aiheesta, jos jokin seikka askarruttaa.