Rantalomat Yhdistelmä­matkat

Belize & Guatemala

Ambergris Caye & Tikal

Koe Belizen rento saarielämä ja Guatemalan kuuluisin Maya- rauniokaupunki saman matkan aikana!

Kiehtova Belize houkuttelee matkailijoita puoleensa muun muassa mahtavilla Maya- raunioillaan – sekä omien rajojensa sisäpuolella, että naapurimaassa Guatemalassa. UNESCOn maailmanperintölistaan kuuluva rauniokaupunki Tikal sijaitsee vain vajaan neljän tunnin ajomatkan päässä Belizen kansainväliseltä lentokentältä.

Trooppisen viidakon kätkemä Tikal on vaikuttava näky. 576 neliökilometrin suuruisessa rauniokaupungissa riittää tutkittavaa ja opastettu retki on paras tapa saada tästä nähtävyydestä mahdollisimman paljon irti. Raunioiden vaikuttuvin temppeli lienee 65 metrin korkuinen Temple IV, jonka päältä avautuu henkeäsalpaavat maisemat ympäröiville rauniolle. Tähtien Sota- fanit saattavat tunnistaa samaisen maiseman Uusi Toivo- elokuvasta.

Guatemalasta matka jatkuu jälleen Belizen puolelle. Ambergris Cayen saarella reggaen rytmit raikaavat ja elämä on leppoisaa – täällä ei ole kiire mihinkään. Palmuilla reunustetut hiekkarannat ja San Pedron kaupungin laaja ravintolatarjonta luovat puitteet rennolle rantalomalle.

Erään teorian mukaan Madonna tarkoittaa juuri Ambergris Cayen saarta laulaessaan ”last night I dreamt of San Pedro…” – oli miten oli, sitä Ambergris Caye tosiaan on, kaunis saari. La Isla Bonita.

Belize Cityn edustalla lepäävä saari on tunnettu etenkin snorklauksen ja sukelluksen harrastajien keskuudessa, sillä saarta reunustaa maailman toisiksi suurin valliriutta. Belize Barrier Reef pitää sisällään upeita sukelluskohteita niin aloittelijoille kuin kokeneillekin sukeltajille. Värikkäitä pehmeitä koralleja, suuria mereneläviä kuten haita, barrakudia ja rauskuja, sekä mielenkiintoista makrosukellusta – Belizen vedenalainen maailma on uskomaton.

14 yötä
alk. / henkilö
4 975 €
  • Reittilennot ja lentoverot
  • Belizen sisäiset lennot Belize City – Ambergris Caye – Belize City
  • Matkatavarat 23 kg ruumaan &  käsimatkatavara 8 kg
  • Majoitus 1 yötä Cambria Hotel Miami Airport Standard- huoneessa, ei aterioita
  • Majoitus 2 yötä Las Lagunas Boutique Hotel Waterfront Suite- huoneessa, sisältäen aamiaisen
  • Majoitus 11 yötä Xanadu Island Resort Garden View Suite- huoneessa, sisältäen aamiaisen
  • Matkaohjelmassa mainitut retket
  • Kuljetukset kohteiden välillä
  • Lentokenttäkuljetukset

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

Karibia kutsuu! Matka alkaa lennolla Helsingistä Miamiin. Välilasku Miamissa on yön mittainen, joten lentokentältä suunnataan nukkumaan hyvät yöunet Cambria Hotel Miami Airport– hotelliin. Hotelli sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja matka taittuu kätevästi lentokenttäbussilla. Pitkän lennon jälkeen voit pulahtaa hotellin ulkouima-altaaseen tai nauttia tuopin paikallisen panimon olutta hotellin baarissa.

Miamista Belizen kansainväliselle lentokentälle saavuttaessa hypätään englanninkielisen kuljettajan kyytiin ja otetaan suunnaksi Guatemala. Guatemalan puolella hotellina toimii rehevän luonnon ympäröimä Las Lagunas Boutique Hotel. Hotelli sijaitsee 3,5 tunnin ajomatkan päässä Belizen lentokentältä ja vain 15 minuutin päässä viehättävästä Floresin kaupungista.

Hotellia ympäröivät kauniit järvi- ja viidakkomaisemat. Huoneet ovat rakennettu Quexil– laguunin rannalle paalujen varaan ja ne sulautuvat saumattomasti alueen luontoon. Laguunissa on kaksi saarta, joista toinen tunnetaan nimellä ”Monkey Island”. Hotellin vierailla on mahdollisuus osallistua veneretkelle tutustumaan saaren apina-asukkaisiin.

Toisen matkapäivän valjetessa on aika ottaa suunnaksi Tikal mahtavine raunioineen. UNESCOn maailmanperintölistaan kuuluva Maya- raunioalue on eräs maailman suurimmista – Tikal pitää sisällään yli sadan temppelin rauniot, joten tutkittavaa riittää. Kokeneen oppaan johdolla tutustutaan alueen kiehtovaan historiaan ja päästään tutustumaan toinen toistaan upeampiin raunioihin.

Rauniokaupungilla on kokoa 576 neliökilometriä, joten hyvät kävelykengät, sekä runsaasti juomavettä on hyvä pakata matkaan. Retken hintaan sisältyy lounas, sekä sisäänpääsy Tikalin arkeologiseen puistoon.

Maittavan aamiaisen jälkeen matka jatkuu yksityisellä kuljetuksella kohti Belizeä. Belize Cityn lentokentältä hypätään pienkoneen kyytiin, päämääränä Ambergris Cayen korallisaari. 15 minuutin lentopyrähdyksen jälkeen ollaan perillä rennossa rantaparatiisissa.

Vehreiden puutarhojen ympäröimä Xanadu Island Resort sijaitsee kauniilla hiekkarannalla, maailman toiseksi pisimmän valliriutan suojissa. Hotellissa majoitut noin kilometrin päässä San Pedron kaupungin palveluista ja ravintolatarjonnasta – sopivan lähellä, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana luonnon rauhan takaamiseksi.

Kaunista puutarhaa koristavat solisevat vesiputoukset ja viihtyisä uima-allasalue porealtaineen. Hotellin kodikkaat huoneet ovat varustettu keittiöllä, joten pienten aterioiden ja aamupalojen kokkaaminen onnistuu huoneessa. Yksityisellä terassilla tai parvekkeella on mukava rentoutua merelle tähyillen ja riippumatossa pötkötellen.

Hotellilta on mahdollista vuokrata 4- tai 6- paikkainen golfauto saaren tutkimiseen. Hotellilta järjestetään retkiä Belizen mantereen nähtävyyksiin, kuten Altun Ha– rauniokaupunkiin ja mystisiin Actun Tunichil Muknal– luoliin.

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.