Safari- ja luontomatkat Yhdistelmä­matkat

Irlannin kiertomatka

Irlannin kiertomatka on pullollaan upeita maisemia, kiehtovia tarinoita ja historiallisia linnoja.

Maaginen Irlanti tarjoaa matkalaiselle laajan kirjon valloittavaa maisemia sekä rikasta historiaa. Sumuiset vuoret, vehreät nummet ja historialliset linnat ovat kuorrutettu aimo annoksella mystiikkaa ja muinaisia tarinoita.

Vuokra-autolla toteutettava kiertomatka starttaa eläväisestä Dublinista. Matka jatkuu Galwayn boheemista kaupungista Connemaran nummille ja dramaattisista maisemista tunnettuun Donegaliin, päättyen vehreään Cavaniin.

Irlannissa saatat kokea kaikki neljä vuodeaikaa yhden päivän aikana, mutta tunnelmallisiin pubeihin on hyvä vetäytyä lämmittelemään ja kuulemaan paikallisten tarinoita. Paras aika toteuttaa kiertomatka ulottuu huhtikuusta aina syyskuuhun saakka.

Tutustu upean kiertomatkan tarkempaan matkaohjelmaan alla.

7 yötä
alk. / henkilö
1 895 €
  • Finnairin reittilennot ja lentoverot
  • Autovuokraus 5 vrk, sis. tarvittavat vakuutukset 
  • Majoitus 2 yötä Dublinissa, sis. aamiainen
  • Majoitus 1 yö Galwayssa, sis. aamiainen
  • Majoitus 1 yö Westportissa, sis. aamiainen
  • Majoitus 2 yötä Donegalissa, sis. aamiainen
  • Majoitus 1 yö Cavanissa, sis. aamiainen

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

Céad Míle Faílte! Tuhannesti tervetuloa!

Yksityiskuljetus hotellille ja majoittuminen Temple Bar- hotelliin. Temple Bar on alue joka ei nuku koskaan, tarjoten laajan valikoiman erilaisia ravintoloita ja pubeja. Vieressä sijaitsee Irlannin vanhin yliopisto, Trinity College.

Poikkea Grafton Streetille ostoksille tai kadun välittömässä läheisyydessä olevaan St. Stephen’s Green -puistoon vaikkapa jäätelölle. Hieman Dublinin ulkopuolella, Wicklow vuorten maisemissa, on ovensa jo vuonna 1750 avannut Merry Ploughboy Pub. Se on perinteinen pubi, jossa järjestetään irlantilaisia iltoja ympäri vuoden. Illan ohjelmassa on kolmen ruokalajin illallinen, irlantilaista musiikkia ja Riverdance –tyyppistä irlantilaista tanssia, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Irlannissa eletään todellista viskirenessanssia ja jo Dublinin kaupungin keskustasta löytyy tällä hetkellä 4 toimivaa viskitislaamoa. Jamesonin perinteikkään tislaamomuseon lisäksi voit uppoutua irlantilaisten viskien maailmaan entisessä kirkossa sijaitsevassa Pearse Lyons tislaamossa, särmikkään tehdasmaisessa Teeling tislaamossa, The Liberties -kaupunginosan kiehtovaan historiaan uppoutuvassa The Liberties tislaamossa ja Dubliniin paluun tehneessä Roe&Co. tislaamossa, jossa pääset sekoittamaan oman viskisi tai luomaan viskicocktailin.

Temple Bar Hotel

Ruoka ja juoma ovat aina olleet lähellä irlantilaisten sydäntä. Dublinissa onkin monia mahtavia ravintoloita ja pubeja, joissa pääset nauttimaan näistä. Irlannin ruokakulttuuriin voit kuitenkin tutustua myös hieman eri tavalla.

Lähde vaikkapa Rascals Brewing pienpanimon premium tour -kierrokselle, jonka aikana opit kaiken oluen valmistuksesta, Rascals brändistä ja maistelet myös olutta tai anna The Irish Food Trailin eli irlantilaisen ruokapolun näyttää sinulle mitä tarkoittaa olla todella irlantilainen. Opastettu kävelykierros vie sinut sekä Irlannin historiaan, että nykypäivään. Matkan varrella kuulet Irlannin kansantarinoita ja tietenkin pääset aterioimaan ja nostamaan lasia paikallisten kanssa, jotka ovat erittäin ylpeitä irlantilaisesta perimästään. Nautit alkuruoan ensimmäisessä ravintolassa, pääruoan toisessa ja jälkiruoan viimeisessä ravintolassa. Ravintoloita ei paljasteta ennen kuin saavut niiden ovelle, joten tapaamispaikka oppaan kanssa sovitaan etukäteen.

Ruokaa, kulttuuria ja historiaa yhdistää myös Vintage Tea Trips. Matkusta ajassa taaksepäin ja tutustu Dubliniin ainutlaatuisella tavalla, jossa yhdistyvät herkullinen Iltapäivätee, 1950-luvun jazz ja hyvä keskustelu samalla, kun kierrät Dublinia aidolla 1960-luvun kaksikerroksisella bussilla.

Musiikin ystävä suuntaa opastetulle kierrokselle kuuluisaan Windmill Lane Recording Studioon, josta löytyy Irlannin kattavin äänentoistolaitteisto, Windmill Lane Recording Studios on toiminut Dublinissa vuodesta 1978 lähtien ja asiakkaisiin kuuluvat niin maailmanlaajuiset supertähdet kuten esimerkiksi U2, Lady Gaga ja monet muut, mutta myös irlantilaiset lahjakkaat ja vielä itseään tunnetuksi tekevät artistit. Studio sijaitsee noin 10-15 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta.

Mikäli haluat kaupungin keskustasta väljemmille vesille, kannattaa suunnaksi ottaa Howth. Howth on 15 kilometrin päässä Dublinista sijaitseva merellinen kaupunginosa, johon pääsee helposti bussilla tai junalla. Voit ottaa risteilyn jompaankumpaan suuntaan ihastellaksesi Dublinin lahden maisemia mereltä käsin. Erityisen suosittu on kävelyreitti Howthin kallioilla. Voit joko kulkea koko reitin, jonka käveleminen kestää muutaman tunnin tai helpottaa matkaa hieman ja mennä bussilla Howthin kukkulan laelle ja kävellä sieltä takaisin kylään.

Tänään on aika lähteä ajamaan kohti Irlannin länsiosia. Matkalle osuukin monta pientä näkemisen arvoista paikkaa.

Lough Boora Discovery Park on monipuolinen luontokeskus, jossa voit nauttia niin kävelystä, pyöräilystä, kalastuksesta kuin lintujentarkkailustakin, tai pysähtyä vaikka vain piknikille. Kävely- ja pyöräilyreittien pituudet vaihtelevat 3 kilometristä jopa 16 kilometriin ja niiden varrella voit ihastella alueen erityisen monipuolista kasvistoa ja eläimistöä. Erityisesti linnuista kiinnostuneille tämä on loistava kohde, sillä alueella on tavattu huikeat 130 lintulajia. Puistossa on myös 24 innovatiivista patsasta, jotka luovat upean kontrastin luonnon kanssa.

Athlonen viehättävässä pikkukaupungissa voit vierailla keskiaikaisessa linnassa tai nauttia Shannon-joen upeista maisemista, josta voit ottaa myös risteilyn Lough Reell-järvelle . Liikunnasta pitävät voivat vuokrata pyörän ja kokeilla uutta The Old Rail Trail -pyöräilyreittiä, joka nimensä mukaisesti seuraa vanhaa Midlands Great Western -junarataa. Athlonessa sijaitsee useita hyviä pubeja ja ravintoloita, joista tunnetuin on Sean’s Bar, joka kantaa Irlannin ja koko Euroopan vanhimman pubin titteliä. Pubi on mainittu myös Guinnessin ennätystenkirjassa ja paikalla on tarjoiltu juomia jo 900-luvulta lähtien.

Galwayn kaupunki tunnetaan myös nimellä ”The City of Tribes” eli löyhästi suomennettuna ”Sukujen tai Klaanien Kaupunki”. Nimi juontaa juurensa 1200-1500-luvuille, jolloin koko kaupunkia hallinnoi 14 varakasta kauppiassukua, jotka määräsivät politiikassa, liiketoiminnassa kuin seurapiireissäkin. Nykyään kaupunki tunnetaan boheemista ilmapiiristä, räiskyvästä yöelämästä ja ostereista. Keskiaikaiselta Quay Street – kadulta löytyy lukuisia taidegallerioita, pubeja ja ravintoloita.

Yöpyminen Galwayssa The Menlo Park hotellissa.

Tänään matka jatkuu pohjoiseen ja Galwaysta lähdettäessä suunnaksi kannattaa ottaa ensiksi länsi ja Connemara.

Connemaran alueella on kesyttämättömiä suomaita, vuoria ja rosoisia rannikoita. Tämä on Irlannin suurin alue, jossa iiriä puhutaan pääkielenä. Upean luonnon lisäksi täällä on myös paljon muuta koettavaa.

Kylemore Abbey on yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä ja sen rakennutti varakas englantilainen liikemies Mitchell Henry perheensä kodiksi Kylemore-järven rannalle 1800-luvulla. 1920-luvulta saakka tila on ollut katolilaisten nunnien omistuksessa. Päärakennuksen lähellä on myös upea puutarha.

Connemara ja Galway ovat tunnettuja herkullisista ostereistaan. Ballinakill Bayssa sijaitsevalla osterifarmilla pääset tutustumaan opastetulla kierroksella, kuinka ostereita kasvatetaan ja tietenkin maistamaan niitä.

Connemarassa voit löytää myös perinteistä maataloutta. Paikallisella lammastilalla pääset tutustumaan maatilan elämään sekä näkemään lammaskoiria paimentyössään. Sinulla on myös mahdollisuus tutustua yhteen Irlannin vanhoista perinteistä– turpeen leikkuuseen. Turpeesta leikatuilla liuskoilla lämpiää Irlannissa talvisin edelleen monta tulisijaa.

Yöpyminen Westportissa Castlecourt hotellissa.

National Museum of Country Life-museo sijaitsee lähellä Westportia. Museossa voit tutustua Irlannin historiaan maatalouden, käsitöiden ja juhlaperinteiden kautta.

Luonnosta pitävien kannattaa vierailla Ballycroyn Kansallispuistossa. Kansallispuisto levittäytyy 15 000 hehtaarin alalle ja koostuu pää asiassa suomaista, jonka maisemaa hallitsevat Nephin Beg -vuoret. Puiston yhteydessä on pieni vierailukeskus interaktiivisine näyttelyineen ja kahvila, josta on mahtavat näkymät kansallispuistoon sekä Achill saarille. Keskuksesta lähtee n. 2 kilometrin pituinen kävelyreitti, joka sopii kaiken tasoisille kulkijoille. Lähialueilla on myös paljon muita kävely- ja patikointireittejä.

Connacht Tislaamo sijaitsee Ballinan kylän laitamilla upealla paikalla Moy-joen törmällä. Täällä voit tutustua tislaamisen saloihin. Viskin lisäksi Connacht tislaamossa valmistetaan myos giniä, poitinia (irlantilaista ”pontikkaa”) ja vodkaa.

Pohjoiseen jatkettaessa seuraava kohteesi on Sligo, joka on pieni, mutta täynnä kulttuuria. Monet irlantilaiset vanhat legendat ja myytit juontuvat täältä kuin myös runoilija W.B. Yates ja poikabändi Westlife. Sligon iirinkielinen nimi, Sligeach, tarkoittaa simpukoiden ympäröimää paikkaa.

Sligon kaupunki on lähellä Benbulbenin vuorta, joka on hyvin omanlaisensa näköinen. Vuorta voisi kuvailla Irlannin versioksi kuuluisasta Pöytävuoresta. Lukematon määrä tarinoita, satuja ja myyttejä on syntynyt ajansaatossa tästä eriskummallisesta vuoresta, joka dominoi alueen maisemaa. Benbulbenin vuoren katveessa on pieni kylä nimeltä Drumcliffe, joka on tunnettu kylän hautausmaasta ja eritoten W.B.Yeatesin haudasta.

Yöpyminen Donegalissa Mill Park hotellissa.

 

Mill Park Hotel

Donegalin maakunta on tunnettu uniikista kulttuuristaan, upeista maisemista, valkoisista hiekkarannoista ja jylhistä kallioista. Se on kaikista vuoristoisin maakunta Irlannin saarella, ja Donegalin alueelta löytyykin muun muassa Darryweagh and Bluestack vuoret. Donegal on vastakohtien maakunta: ympäristö on karua, harvaan asuttua ja säiden armoilla, mutta sieltä löytyy myös kauniita hiekkarantoja, henkeäsalpaavia maisemia ja upeita ravintoloita. Donegalin kaupungissa ja sen ympärillä on paljon nähtävää.

Noin tunnin ajomatkan päässä on Glenveaghin kansallispuisto, joka sijaitsee Derryveagh vuorien sydämessä. Glenveagh on upea 16 000 hehtaarin alue, josta löytyy niin vuoria, kristallinkirkkaita järviä, jyliseviä vesiputouksia sekä vanhaa tammimetsää. Kansallispuistossa on paljon kävelyreittejä jokaiseen makuun. Kansallispuiston järven, Lough Beagh, rannalla on Glenveagh linna, jota ympäröi kauniit puutarhat. Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia.

Useat ovat kuulleet Moherin Kallioista, mutta Slieve Leaguen kalliot ovat jopa kolme kertaa korkeammat. Nämä kalliot nousevat noin 600 metriä ylöspäin merestä, tarjoten upeat näkymät Atlantille, Donegalin lahteen ja Leitrimin,Sligon ja Mayon maakuntiin. Täältä voit vaikka suunnata maisemareitille, joka kulkee Teelinistä Glencolumbkille ja siitä Ardaraan. Reitti kulkee kauniin Glengesh solan läpi, jonka varrelle mahtuu ällistyttäviä maisemia ja naulansilmämutkia. Ardara on tunnettu kudontatöistä ja täällä voi vierailla Triona tweedkeskuksessa, jossa voit nähdä ja kuulla kuinka kuuluisa Donegal tweedkangas syntyy lampaan kerinnästä aina värjäykseen ja kankaan tekoon saakka.

Yöpyminen Donegalissa The Mill Park hotellissa.

Tänään sinun tulee valita, haluatko viettää aikasi mieluummin joko vaihtoehto 1: tutustuen tarkemmin Donegalin pikkukaupunkiin ja pysähtyä matkalla etelään yhdessä muussa kohteessa vai vaihtoehto 2: lähteä Donegalista jo aamulla, jotta ehdit kiertää useamman nähtävyyden. Kaikkea et valitettavasti saman päivän aikana ehdi.

Vaihtoehto 1:

Donegalin kaupungin iirinkielinen nimi, Dun na NGall, tarkoittaa muukalaisten linnoitusta ja nimi juontaa juurensa 700-luvulle, jolloin viikingit valtasivat kaupungin ja käyttivät sitä satamanaan. Täällä voit vierailla Donegalin linnassa, joka tunnetaan myös nimellä O’Donnell Linna. Linnan rakennutti 1400-luvulla O’Donnell suvun heimopäällikkö ja linna pysyi suvulla aina vuoteen 1607, jolloin englantilaiset päättivät lopettaa paikallisten heimopäälliköiden vallan. Kuitenkin ennen pakenemistaan Ranskaan, heimopäällikkö O’Donnell poltti linnan maan tasalle. 1600-luvulla Sir Basel Brooke korjautti linnan ja laajensi sitä. Linna sijaitsee Eske-joen varrella, paikalla, jossa viikinkien ”varuskunnan” uskotaan sijainneen. Donegalin lahdella voi tehdä myös vesibussiristeilyn, jonka aikana näkee kulttuurihistoriallisesti kiinnostavia paikkoja ja ihastellaan maisemia ja toivottavasti nähdään myös hylkeitä.

Vaihtoehto 2:

Etelään ajettaessa Donegalin ja Cavanin väliin sijoittuu monia vierailunarvoisia kohteita.

Florence Court -kartano on malliesimerkki Yrjöjen aikaisesta arkkitehtuurista. 1700- luvulla rakennettu palatsimainen rakennus on alun perin ollut Cole perheen, eli Enniskillenin jaarlien koti. Paikan päällä pääsee ihastelemaan upeita irlantilaisia antiikkihuonekaluja sekä kaunista puutarhaa. Kierros talossa kestää noin tunnin, jonka jälkeen voit vielä nauttia kävelystä palatsin puutarhassa. Kerrotaan, että jokainen marjakuusi maailmassa polveutuu puutarhasta löytyvästä ikivanhasta marjakuusesta.

Marble Arch luolat ovat yksi euroopan hienoimmista luolastoista, joita on mahdollista päästä ihailemaan sisältä käsin. Marble Arch on laaja luolasto, jota Cuilagh-joki muokkaa edelleen tänäkin päivänä. Kierroksen aikana pääset liikkumaan luolastossa veneellä ja kävellen sekä ihastelemaan upeita tippukivipylväitä ja vesiputouksia. Huomaathan, että kierroksen aikana kävellään noin 1,5 kilometriä ja lopuksi kiivetään 154 rappusta takaisin maan pinnalle.

Mikäli sinulla on aikaa, kannattaa ajoreitiksi valita hieman sivussa oleva Lough Allen -järven maisemareitti ja sen henkeä salpaavat maisemat. Rengasreitti järven ympäri valittu yhdeksi Irlannin Top 10 Road Trip – kohteista. Se on kokonaisuudessaan noin 30 kilometriä pitkä, mutta voit halutessasi ajaa vain puolet siitä matkallasi kohti seuraavaa yöpaikkaasi.

Cavanin maakunta on ulkoilijan paratiisi. Alueella on useita metsiä, järviä ja jokia, jotka tarjoavat monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet patikoinnista ja pyöräilystä niin ratsastukseen, kalastukseen kuin lintubongaukseenkin. Patikointi- ja pyöräilyreittejä on tarjolla kaiken tasoisia aina helpoista ja lyhyistä reiteistä vaativampiin. Esimerkiksi Killykeen Forest Park ja Annagh Lake ovat paikallisten keskuudessa suosittuja kohteita.

Yöpyminen Cavanissa Cavan Crystal Hotellissa.

Cavan Crystal Hotel

Tänään on aika sanoa näkemiin Irlannille ja suunnata takaisin Suomeen.

Ajoaika lentokentälle Cavan Crystal hotellista on noin 2 tuntia liikenteestä riippuen.

Slàn Abhaile! Näkemiin!

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.