Yhdistelmä­matkat

Great West Way® – kierros

Great West Way ®  on 125 mailia pitkä, muinaisia teitä myötäilevä reitti Lontoosta Bristoliin, jonka varrella on useita ikonisia maamerkkejä. Näet tällä reitillä Englannin ihastuttavaa maaseutua, viehättäviä kyliä ja elegantteja kaupunkeja.

Tässä ohjelmassa matka on toteutettu junalla, mutta se on mahdollista toteuttaa myös vuokra-autolla ajaen, kysy meiltä lisää !

7 yötä
alk. / henkilö
1975 €
  • Reittilennot meno Bristol/paluu Lontoo ja lentoverot
  • Majoitus 7 yötä 2 hh bed & breakfast tyyppisissä majoituspaikoissa tai 3 tähden hotelleissa, sis. englantilainen aamiainen
  •  Junalippu: Bristol – Bath – Hungerford – Kintbury – Hungerford – Henley on Thames –London Heathrow
  • Stonehengen 1/2 päivän retki, Citypyöräily Bathissa, Kanavaveneretki Kintburyssä, Privaattivierailu Alder Ridgen viinitilalle
  • Kaikki paikalliset verot ja palvelumaksut

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

 

Tervetuloa Bristoliin ! Tästä aikoinaan vilkkaasta satama- ja kauppakaupungista on kasvanut moderni, media-, elektroniikka- ja ilmailualojen keskus.

Tutustu kaupungin viehättävään ja vilkkaaseen joenranta-alueeseen, käy museoidussa SS Great Britain aluksessa, tee veneretki joella tai opastettu kierros olutpanimossa. Tutki ihanan 1800-luvun markkinahallin pikkukojuja ja syö hyvää ruokaa kaupungin mielenkiintoisista, aina vaihtuvista pop up – kojuista. Käy oluella pubissa, jossa soi elävä musiikki tai tee opastettu grafiittikierros paikallisoppaan kanssa. Ethän unohda käydä valokuvaamassa kaupungin symbolia, 150 vuotta vanhaa Clifton Suspension Bridge – siltaa.

Yöpyminen: Bristolissa

Junamatkasi pittoreskiin, roomalaisten perustamaan Bathin kaupunkiin kestää vain vartin ! Näin ehdit viettää aamupäivän vielä Bristolissa, jos siltä tuntuu ja iltapäivälle jää aikaa tutustua Bathin tarjontaan.

Tämä pääosin keltaisesta hiekkakivestä rakennettu kaupunki eli kulta-aikaansa 1700-luvulla, jolloin Bath oli muodikas ja suosittu yläluokan kylpyläkaupunki. Jane Austen, Charles Dickens, Thomas Gainsborough sekä jopa Ranskan kuningas Ludvig XVIII ovat kaikki joskus asuneet Bathissa. Kaupungin arkkitehtuuri on vertaansa vailla eli kannattaa viettää muutama tunti kaupungin katuja ja kujia tutkien. Roomalainen kylpylämuseo ja sen vieressä sijaitseva katedraalikirkko ovat tutustumisen arvoisia. Rentoudu vielä upeassa Thermae Bath Spa – kylpylässä ja käy syömässä kaupungin vanhimmassa rakennuksessa, Sally Lunnin ravintolassa.

Yöpyminen: Bathissa

Aamun retki suuntautuu Stonehengen esihistorialliselle kiviympyrälle englanninkielisen oppaan kanssa. Tämän megaliiteistä koostuvan neoliittisen ja pronssikautisen kivikehän tarkoituksesta ei ole varmuutta. Se on saattanut olla aurinko- ja kuukalenteri, temppeli, hautapaikka tai jonkilnainen kokoontumispaikka. Retki kestää 4 tuntia, joten ehdit lounaalle takaisin Bathiin.

Iltapäivällä lähdetään opastetulle citypyöräilylle paikallisoppaan kanssa. Kierroksen aikana pyöräilet kaupungin monissa puistoissa ja näet ikonisia 1700-luvun rakennuksia, esimerkiksi The Crescent ja The Circus. Sähköpyöriä on saatavilla lisämaksusta sellaisen haluavalle. Jos sinua ei pyöräily kiinnosta, voit vaihtoehtoisesti varata privaattioppaan lähtemään sinun ja matkakumppanisi kanssa SUP-lauta retkelle Avon-joelle. Tällä retkellä on myös uinti mahdollisuus. Tarjolla on myös opastettuja kävelykierroksia.

Käy illallisella rennossa, monia palkintoja voittaneessa Green Rocket vegaaniravintolassa.

Yöpyminen: Bathissa

Reilun tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa, ihastuttavassa Hungerfordin pikkukaupungissa kannattaa vierailla keskiviikkona, sillä silloin on markkinapäivä ja kaupunki on vilkkaimmillaan ! Jos matkapäiväsi ei osu keskiviikolle, ei hätää, Hungerfordissa on yksi maan suurimmista antiikkikeskuksista Hungerford Arcade, jossa yli 100 kauppiasta myy antiikkia, hopeaa, keramiikkaa, vaatteita ja kaksi kertaa vuodessa antiikkiautoja. Valtaosa kaupungin kaupoista on yksityisiä eli tarjonta on hieman erilaista ja siksi täältä saattaa löytyä kivoja matkamuistoja.

Vietä hetki kävellen kanavan rantaa maisemista nauttien. Käy iltapäiväteellä yhdessä kaupungin monista ihanista teehuoneista tai lounaalla ja oluella perinteisessä pubissa. Jos vierailusi osuu kevääseen, saatat päästä osalliseksi Hocktide päivää. Hungerford on ainoa paikka saarivaltiossa, jossa yhä vietetään tätä keskiajalta peräisin olevaa päivää aina toisena pääsiäisen jälkeisenä tiistaina.

Yöpyminen: Hungerfordissa

Läheiseen Kintburyn kylään on vain muutaman minuutin junamatka Hungerfordista. Siellä on mahdollisuus nousta perinteiseen Butlerin perheen omistamaan kanavaproomuun, joka shire-hevosten, joko Montyn tai Drummerin, vetämänä vie sinut kahden tunnin veneretkelle Kennet & Avon-kanavalle. Vastaavilla proomuilla kuljetettiin ennen kuorma-autoja tavaraa paikasta toiseen kanavaverkostoa pitkin pitkiäkin matkoja. Proomut on maalattu perinteiseen Roses & Castles – tyyliin, joka oli suosittua 1800-luvun puolessa välissä.

Iltapäivällä voit reippailla ja kävellä vajaan 2,5 km päähän Alder Ridgen– viinitilalle yksityisille maistiaisille ja tilakierrokselle. Ensimmäinen sato korjattiin ja viini pullotettiin täällä Cobbs Farm-maatilalla vuonna 2013. Tämä sato oli 2011 istutettuja Pinot Noir ja Chardonnay rypäleitä, joista tehtiin kansainvälisiäkin palkintoja voittaneita 2013 Blanc de Noirs ja Classic Cuvée viinejä. Vierailusi jälkeen kannattaa varmasti ottaa taksi takaisin Hungefordin keskustaan ja hotelliisi, automatka kestää vain viitisen minuuttia.

Yöpyminen: Hungerfordissa

Vajaan parin tunnin junamatkan päässä sijaitsee matkasi seuraava kohde, historiallinen joenrantakaupunki Henley on Thames, joka on useaan otteeseen valittu maan parhaaksi paikaksi asua. Se tunnetaan kenties parhaiten vuosittaisesta regatastaan, mutta sillä on mielenkiintoinen ja pitkä historia, johon liittyy mm. kuningas Kaarle I, George Orwell & Winston Churchill.

Kaupunki on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja kannattaakin tehdä viitoitettu kävelykierros The Henley Trail, jonka varrelle jää useita historiallisia rakennuksia. Käy syömässä kaupungin vanhimmassa pubissa, The Old Bell:ssa, jonka rakennus on vuodelta 1325 ja valokuvaa Thames joen ylittävä, 1700-luvun Henley Bridge- silta. Vieraile soutumuseossa ja vanhaan paloasemaan rakennetussa taidegalleriassa. Jos vierailusi osuu keväälle tai syksylle, tarkista onko kaupungissa vierailusi aikana rugbyottelu. Henley on myös markkinakaupunki eli kannattaa tarkistaa osuuko vierailusi ajaksi markkinoita.

Yöpyminen: Henley on Thamesissa

Lähde aamulla bussilla naapurikaupunkiin, viehättävään Wallingfordiin, joka tunnetaan suositun tv-sarjan Midsomerin Murhat Causton nimisenä paikkakuntana. Sen 1500-luvun kaupungintalo, kapeat mukulakivikujat sekä joenranta hienoine siltoineen on sarjan katsojille tuttua maisemaa. Kaupungin amatööriteatterin, joka esiintyi myös useissa sarjan jaksoissa, kuuluisin jäsen lienee Agatha Christie, joka asui kaupungissa vuosikymmeniä ja haudattiin läheisen Cholsey:n hautausmaalle.

Iltapäivällä palattuasi Henley on Thamesiin, voit vuokrata polkupyörän ja ajaa noin 2,5 km päähän Grey’s Court – kartanoon. Tämä viehättävä, 1500-luvulta peräisin oleva kartano, on vaihtanut omistajaa ja asukkaita useaan otteeseen. Mm. James Bondin luojan Ian Flemingin äiti asusti täällä ennen toista maailmansotaa ! Täällä on kuvattu osia useista TV-sarjoista ja elokuvista kuten esim. Downton Abbey & Hercule Poirot – sarjoista. Puutarhoista kiinnostuneiden kannattaa tutustua kartanon puutarhaan.

Yöpyminen: Henley on Thames

Junamatka Heathrown lentokentälle kestää noin 1,5 tuntia, joten jos lennät kotiin vasta iltalennolla, ehdit vielä tehdä viime hetken ostoksia Henleyssä. Lentokentällä on hyvä olla pari tuntia ennen lentosi arvioitua lähtöaikaa.

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.