Safari- ja luontomatkat Yhdistelmä­matkat

Wales

Kiertomatka

Wales on kuuluisa karun kauniista rannikostaan, vuoristoisista kansallispuistoistaan, lukuisista linnoistaan, pittoreskeista rantakaupungeistaan, monien elokuvien kuvauspaikoista, viinitiloistaan ​​ja kelttiläisestä kymrin kielestään. Walesin pääkaupunki Cardiff tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä – kansallismuseo, komea linna ja viehättävä Cardiff Bayn alue ravintoloineen, baareineen ja satamanäköaloineen. 

Lähde kiertomatkalle Walesiin!

7 yötä
alk. / henkilö
1 625 €
  • Reittilennot turistiluokassa sisältäen lentoverot
  • Matkatavarat: 1 laukku ruumaan  & 1 käsimatkatavara
  • Autonvuokraus 8 päivää
  • Majoitus 7 yötä 2hh, Bed & Breakfast- tason majoituksissa, sisältäen aamiaisen

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

Saapuminen Lontoon Heathrown lentokentälle, autonvuokraus ja suuntaa M4 moottoritielle, kohti Walesia ja sen pääkaupunkia Cardiffia. Ajomatka noin kaksi tuntia.

Kompakti ja sympaattinen Cardiff on Iso-Britannian yhdeksänneksi suurin kaupunki ja värikkäästä historiastaan huolimatta Euroopan nuorin pääkaupunki. Sen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat kansallismuseo, komea linna sekä viehättävä Cardiff Bay:n alue, jossa sijaitsee kansallisooppera, parlamentti ja pittoreski norjalainen merimieskirkko. Vietä päivä tutustumalla Cardiffiin.

Yöpyminen Cardiffissa.

Tänään suuntaat kohti Keski-Walesia ja upeaa Brecon Beaconsin kansallispuistoa, joka on yksi Walesin kolmesta kansallispuistosta. Aloita päiväsi noin 2 tunnin kevyellä patikoinnilla. Reitti alkaa Pontneddfechanista ja vie sinut Sgwd Gwladus – vesiputoukselle, 1300-luvun myllyn raunioille sekä vanhan ponirautatien reitille. Maasto on suhteellisen helppokulkuista ja kävelymatka on reilut 4 km.

Pistäydy kävelyn jälkeen maailman pienimmässä viskitislaamossa – Penderynin tislaamossa, jossa valmistetaan viskin ohella myös kermaista Merlyn-likööriä, Brecon-giniä sekä Five-vodkaa. Penderyn-viski on voittanut useita maailmanlaajuisesti arvostettuja laatupalkintoja sekä makunsa että tyylikkään pakkauksensa ansiosta. Osallistu täällä riemukkaan paikallisoppaan johtamalle opastetulle kierrokselle, jonka päätteeksi pääset maistamaan tislaamon tuotteita ja haluttaessasi tekemään tuliaisostoksia.

Aja yöksi Tenbyn rantakaupunkiin ja jos ehdit, pysähdy vielä tutustumaan maan kuuluisimman runoilijan Dylan Thomasin kotikylään – Laugharneen.

Tenbyn pikkukaupunki Carmarthenin lahden rannalla tunnetaan yhtenä maan kauneimmista rantakaupungeista. Sen yli 4 km pitkä hiekkaranta, keskiaikaiset kaupungin muurit, 1400-luvun Pyhän Marian kirkko sekä veneretket läheisille saarille tekevät kaupungista ihastuttavan lomakohteen.

Voit halutessasi tehdä hyljesafarin, käydä kalastamassa tai nousta laivaan, joka vie sinut läheiselle Caldeyn saarelle. Munkit ovat asuttaneet saarta kelttiläisajoilta asti ja pittoreski luostari hallitsee yhä saarta. Voit tutustua luostariin, saaren keskiaikaiseen kirkkoon, kylän vanhaan postitoimistoon tai voit kävellä saaren majakalle, josta on upea näköala Pembrokeshiren rannikolle ja Tenbyyn.

Yöpyminen Tenbyssa.

Suuntaa tänään Pembrokeshiren rannikon kansallispuiston alueelle ja tutustu Stackpolen luonnonsuojelualueeseen. Se on luotu Stackpole Court kartanon tiluksille, jonka päärakennus purettiin jo 60-luvulla. Laaja alue kattaa mm metsämaastoa, ns. Walled Garden – puutarhan sekä kuuluisat, yli 200 vuotta vanhat Boshertonin järvet, jossa voi nähdä saukkoja, erilaisia vesilintuja ja sudenkorentoja. Stackpolen kauniiseen pikkusatamaan johtaa hyvin käveltävissä oleva polku, josta on hienot rantanäkymät.

Jatka matkaa Cwm Derin – viinitilalle, jossa voit tehdä opastetun kierroksen ja maistaa tilan tuotetta, tietenkin. Täällä voit syödä myös lounaan.

Jos olet Harry Potter fani, käy ennen viinitilalle ajamista Freshwater Bay – lahdella. Freshwater West Beach – rannalla kuvattiin osa Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset filmistä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa hienosti entisöity Pembroken linna, hulppea puolustuslinna 1000-luvulta, jossa Henry VII syntyi.

Aja yöksi Fishguardin rantakaupunkiin

Suuntaa tänään maan pienimpään kaupunkiin, St Davidsiin, joka on saanut nimensä Walesin suojeluspyhimyksen mukaan ja jossa on vain 1600 asukasta. Vaikka kirkot ei sinua kenties kiinnostaisikaan, on kaupungin katedraali ehdottomasti käynnin arvoinen. Samoin kuin viereiset piispan palatsin rauniot.

Muutaman kilometrin päässä St Davisistä sijaitsee Whitesands Bay, jonka sanotaan olevan maan paras surffausranta. Täma on kiva kahvitaukopaikka, vaikka kylmä Atlantin vesi ei houkuttelisikaan. Käy iltapäiväteellä pienessä Solvan kylässä, jonka kaduilta löydät myös pikkukauppoja ja gallerioita.

Jo sinulle jää aikaa, aja iltapäivällä Dinas Headin niemimaalle, josta on upea merinäköala. Koko niemimaa on lähinnä lammasten laidunmaata.

Yöpyminen Fishguardissa.

Tänään matkasi jatkuu pohjoiseen. Jos esihistoriallinen Wales kiinnostaa, pysähdy valokuvaustauolla Pentre Ifanissa, neoliittiselta aikakaudelta peräisin olevalla kivimuodostelmalla ja sen jälkeen Cardiganin pikkukaupungissa, jonka vilkas satama oli 1700-luvulla yksi maan tärkeimmistä. Läheisellä St Dogmaelsin alueella rakennettiin myös laivoja. Kaupungin historia linnoineen kertoo sen tarinan, vietä hetki aikaa tutustuen kaupunkiin.

Aja lounaalle tunnin matkan päähän Aberystwythin yliopistokaupunkiin. Tutustu keskustan pikkukauppoihin, joissa kuulet taatusti kymrin kieltä ja jos haluat ihailla näköalaa kaupungin sekä lahden yli, osta lippu 1896 avattuun funikulaariin, joka vie sinut noin 140 metrin matkan Constitution Hill -kukkulalle.

Suuntaa iltapäivällä uniikkiin Portmeirionin kaupunkiin, joka on rakennettu italialaisen pikkukaupungin tyyliin! Kylän omistaa säätiö ja siellä on kuvattu useita TV-sarjoja ja elokuvia.

Yövy täällä ja tutustu kaupunkiin iltakävelyn merkeissä.

Mikäli olet höyryjunien ystävä, sinun kannattaa ehdottomasti tehdä junaretki läheisestä Porthmadogista Blaenau Ffestiniogiin 200 vuotta vanhalla kapearaiteisella rautatiepätkällä, joka vie sinut 150 vuotta vanhalla junalla hienojen maisemien halki, osittain jopa 200 m merenpinnan yläpuolelle.

Tai sitten voit mennä suorinta tietä Walesin korkeimman vuoren Snowdownin juurelle ja matkata funikulaarilla vuoren laelle, yli kilometrin korkeuteen. Vuoren huipulle voi myös patikoida, ei muuta kuin hyvät kävelykengät ja vesipullo mukaan, sinne johtaa muutama eritasoinen reitti.

Snowdonia kansallispuistosta löytyy paljon tekemistä, patikoinnin lisäksi siellä voi esim. pyöräillä, meloa ja kalastaa ja välineitä voi vuokrata vaivatta. Maisemat ovat vertaansa vailla ! Täällä on myös Llechweddin vanha museoitu kaivos, kaivosretki vie sinut ajassa 160 vuotta taaksepäin ja fyysisesti 150 metrin syvyyteen. Täällä louhittiin liuskakiveä kattojen rakentamiseen ja kiveä vietiin aina Ranskaan asti.

Yöpyminen Betws-y-Codin pikkukaupungissa.

Vietä viimeinen päiväsi tutustumalla Conwyn ja Llandudnon kaupunkeihin. Matkalla voit pysähtyä Trefriwin kutomolla, jossa arkisin on mahdollisuus nähdä kuinka kangasta kudotaan. Tai sitten voit pistäytyä Bennetin pariskunnan 2012 perustamalla Gwinllan Conwyn viinitilalla, jossa tuotetaan neljää eri viiniä ja yhtä kuohuviiniä. Viinilajit on varta vasten valittu Pohjois-Walesin ilmastoa ajatellen.

Käy Edward I rakennuttamassa Conwyn linnassa, joka on yksi Walesin kauneimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Linnassa on hulppeat 22 vahtitornia! Valokuvauksellisessa Conwyn kylässä sijaitsee myös 1300- luvulta peräisin oleva Aberconwy House sekä kuuluisan insinöörin Sir Thomas Telfordin suunnittelema riippusilta.

Aja lounaalle viktoriaaniseen Llandudnon rantakaupunkiin ja jos sinulle jää aikaa, aja Great Orme kukkulan päälle ihailemaan maisemia. Ja ihania pässejä !

Ajomatka Manchesterin lentokentälle kestää noin 1,5 tuntia.

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.