Matkat ystäville Safari- ja luontomatkat Soolomatkat

Eteläisen Sri Lankan kierros

Eteläisen Sri Lankan kierros on kahden viikon täydeltä upean luonnon ja tasokkaan majoituksen taikaa.

Matkan aikana koet eteläisen Sri Lankan kohokohdat kiehtovasta Kandyn kaupungista Nuwara Eliyan teeviljelmille. Kandyssa pääset tutustumaan Sri Lankan kulttuuriin kaupunkikierroksen, Pyhän hampaan temppelin vierailun, sekä tanssi- ja musiikkiesitysten merkeissä. Matkan toiseen kohteeseen seuraamme nenään kantautuvaa teen tuoksua: Nuwara Eliyassa uppoudutaan teen valmistamisen saloihin paikallisella teeviljelmällä ja -tehtaalla.

Matka vehreään ja vuoristoiseen Ellaan taittuu henkeäsalpaavan kauniilla junamatkalla. Ellassa voit viettää aikaa hotellissa rentoutuen, Ellan kylää tutkien tai suunnata luonnon helmaan patikoimaan. Ellan tunnetuimpia patikointireittejä ovat mahtavia maisemia tarjoavat Ella Rock ja Little Adam’s Peak. Luontomatkailu jatkuu matkan seuraavassa kohteessa – Yalan kansallispuiston useimmin tavattaviin asukkaisiin kuuluvat elefantit, huulikarhut ja leopardit.

Matkan viimeinen osio vietetään Hikkaduwan kultaisilla rannoilla. Opettele surffaamaan, lähde snorklausretkelle tai loikoile rannalla – tämä kohde on omiaan rentoon oleskeluun ja hauskoihin vesiaktiviteetteihin. Viimeinen yö vietetään Negombon kaupungissa. Tukikohtana toimii upea, viiden tähden Heritance Negombo. 

14 yötä
alk. / henkilö
3 710 €
 • Reittilennot ja lentoverot
 • Matkatavarat ruumaan & käsimatkatavara
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Kuljetukset englanninkielisellä oppaalla kohteiden välillä
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitus 2 vrk Kandyssa Mountbatten Bungalow– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 2 vrk Nuwara Eliyassa Heritance Tea Factory– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 3 vrk Ellassa EKHO Ella– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 1 vrk Yalan kansallispuistossa Cinnamon Wild– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 5 vrk Hikkaduwassa Riff Hikkaduwa– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 1 vrk Negombossa Heritance Negombo– hotellissa, sisältäen puolihoidon

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

 

Saapuminen, kuljettajan tapaaminen ja siirtyminen Kandyn hotelliin. Ajomatka lentokentältä kestää noin kolme tuntia.

Mountbatten… Mistä nimi kuulostaa tutulta? Aivan oikein, tässä hotellissa majoitut kuin kuninkaallinen! Viktoriaaniseen tyyliin rakennettu Mountbatten Bungalow oli toisen maailmansodan aikaan Lordi Louis Mountbattenin, eli Prinssi Philipin sedän trooppinen pakopaikka.

Vain 15 minuutin ajomatkan päässä Kandyn keskustasta sijaitseva hotelli on upeiden maisemien ympäröimä; infinity- altaalta aukeaa henkeäsalpaava maisema vehreään laaksoon, joka aamuisin kylpee usvan läpi siivilöityvissä auringon säteissä.

Matkan toisena päivänä tutustutaan Peradeniyan kasvitieteelliseen puutarhaan, Kandyn kaupunkiin, sekä kuuluisaan Pyhän hampaan temppeliin oppaan johdolla. Vaikuttavan temppelin kerrotaan kätkevän sisäänsä Buddhan kulmahampaan – kohde on buddhalaisten keskuudessa hyvin arvostettu. Päivän kruunaa kulttuurilliset tanssi- ja musiikkiesitykset.

Kandyn eläväisiltä kaduilta siirrytään vehreänä kumpuilevien teeviljelmien keskelle – matkan toinen kohde on upea Nuwara Eliya. Ajomatkaa kohteiden välillä kertyy noin 2,5 tuntia.

Maailman kuuluisin teemerkki, Lipton on peräisin Sri Lankan sumuisilta kukkuloilta ja teenviljely on maan tärkeimpiä elinkeinoja. Nuwara Eliya omaa Sri Lankan kuuluisimmat teeviljelmät – onkin siis varsin sopivaa, että Nuwara Eliyassa tutustutaan teen viljelyn ja valmistamisen saloihin.

Majoituspaikkana seuraavan kahden yön ajan toimii henkeäsalpaavan vehreyden syleilyssä sijaitseva Heritance Tea Factory. Uniikki hotelli sijaitsee korkealla Nuwara Eliyan kukkuloilla – tässä hotellissa saatat päästä kokemaan yöpymisen pilvien yläpuolella! Siirtomaatyyliin sisustetut huoneet omaavat korkeat ikkunat, joista tulvii luonnonvaloa ja upeat maisemat ympäröiville teeviljelmille.

Upeiden maisemien ilotulitus jatkuu seuraavaan kohteeseen siirtyessä – matka Nuwara Eliyan ja Ellan välillä taitetaan junalla. Noin 2,5 tunnin junamatkan aikana koet mitä upeampia maisemia vehreistä metsistä kumpuileviin vuoristoihin ja massiivisiin teeviljelmiin.

Ellassa vietetään matkan seuraavat kolme päivää ja majapaikkana toimii upea EKHO Ella. 14 huonetta omaava pieni ja sympaattinen hotelli sijaitsee vuoristoisen Ellan laakson äärellä, tarjoten mahtavat maisemat alas laaksoon. Hotellin ulkoilmaravintola tarjoaa sydämellä valmistettuja paikallisia herkkuja upeilla näkymillä höystettynä.

 

Matkan kahdeksantena päivänä hypätään jälleen auton kyytiin, kohteena Yalan kansallispuisto.

Reilun kolmen tunnin ajomatkan jälkeen edessä on iltapäivän kolmen tunnin safariajelu. Yalan kansallispuisto tunnetaan eräänä maailman parhaista paikoista bongata leopardi. Lähes 979 nelikilometrin kokoisessa valtavassa puistossa saatat tavata myös muita suuria nisäkkäitä, kuten hirviä, sakaaleja ja huulikarhuja. Yalan matalan kasvillisuuden ansiosta eläimet on helppo havaita safariauton kyydistä.

Yöpyminen tapahtuu upeassa Cinnamon Wild– hotellissa. Villin luonnon keskellä sijaitseva hotelli yhdistää luonnon ja luksuksen upealla tavalla – täällä saatat illastaa tähtien alla elefantin käyskennellessä ohi vain muutamien kymmenien metrien päästä. Tilavat huoneet ja kaunis uima-allasalue kutsuvat rentoutumaan päivän aktiviteettien jälkeen.

Tällä matkalla on nähty ja koettu paljon – nyt on aika rentoutua ja nauttia rantalomailusta. Yalasta ajomatkaa Hikkaduwan rannoille on kolme tuntia.

Hikkaduwan valttikortti ovat sen kultaiset, palmuilla reunustetut hiekkarannat. Koralliriuttojen ja värikkäiden kalaparvien ansiosta Hikkaduwa houkuttelee tutustumaan mereen myös pintaa syvemmältä. Alueen laajan ravintolatarjonnan parissa voit sukeltaa sri lankalaisen keittiön makumaailman syövereihin.

Seuraavat neljä yötä vietetään viiden tähden Riff Hikkaduwa– hotellissa. Lämpimien, maanläheisien sävyjen ja luonnonvalon värittämä hotelli tarjoaa kotoisaa luksusta – vain 32 huoneen Riff Hikkaduwa on tunnettu yksilöllisestä ja huomaavaisesta asiakaspalvelustaan. Hotellista löytyy kaksi ravintolaa; upealla kattoterassilla sijaitseva, japanilaisia herkkuja tarjoava True Blue ja sri lankalaisia makuja ylistävä pääravintola.

Ennen Suomeen paluuta nautiskellaan vielä yksi yö ylellisyydestä. Negombon kaupunki sijaitsee noin 2,5 tunnin ajon päässä Hikkaduwasta.

Upea Heritance Negombo hurmaa sri lankalaisella vieraanvaraisuudella, mahtavilla merimaisemilla, sekä eleganteilla hotellihuoneilla. Nauti loman viimeisistä hetkistä suurella allasalueella, tai hotellin edustalla sijaitsevalla hiekkarannalla rentoutuen. Ravintolaelämyksiä hotellista löytyy niin buffet- kuin a’ la carte- herkkujenkin muodossa.

Heritance Negombon ja Colombon lentokentän välinen ajomatka on noin puoli tuntia.

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.