Yhdistelmä­matkat

Pohjoisen Sri Lankan kierros

Anuradhapura – Mannar – Jaffna – Trincomalee – Sigiriya

Koe Sri Lankan vähän vierailtu pohjoisosa ja ole valmis häikäistymään!

Pohjoisen Sri Lankan kierros esittelee Intian Valtameren helmen aivan uudesta näkökulmasta – matka on upea yhdistelmä maan ikonisimpia kohteita, sekä löytöretkeilyä vähemmän tallatuilla poluilla.

Matkaohjelmaan mahtuu seikkailua villissä luonnossa, Sri Lankan mielenkiintoiseen historiaan ja kulttuuriin sukeltamista, sekä tietysti akkujen latailua upeissa rantamaisemissa. Matka toteutetaan autoillen oman kuljettajan johdolla.

Matkan ensimmäisenä etappina toimii Sri Lankan entinen pääkaupunki, UNESCOn suojelema Anuradhapuran muinainen kaupunki. Matalien raunioiden keskeltä kohoava Jetavanaramayan stupa on maailman suurin tiilirakennus – 120 metrin korkeuteen kurotteleva rakennelma on todella vaikuttava näky.

Anuradhapuran muinaisista tunnelmista matka jatkuu saaren pohjoisosiin; kaupungit Mannar ja Jaffna tutustuttavat matkalaisen Sri Lankan tuntemattomampaan puoleen. Molemmat kaupungit pitävät sisällään uskomattoman määrän nähtävää ja koettavaa; vilkkaita basaareita, historiallisia linnoituksia ja koristeellisia hindutemppeleitä. Luontonähtävyyksistä puhumattakaan!

Pohjoisesta tie vie kohti itärannikon Trincomaleen paratiisirantojen kautta Sri Lankan kuuluisimman nähtävyyden ääreen; matka huipentuu Sigiriyan Leijonakalliolle kipuamiseen. Massiivisen punaisen kallion äärellä on helppo ymmärtää, miksi kohdetta tituleerataan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.

Tutustu matkaohjelmaan

11 yötä
alk. / henkilö
4 250 €
 • Reittilennot ja lentoverot
 • Matkatavarat ruumaan & käsimatkatavara
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Kuljetukset englanninkielisellä oppaalla kohteiden välillä
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitus 2 vrk Anuradhapurassa The Lake View– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 1 vrk Mannarissa Palmyrah House– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 2 vrk Jaffnassa FOX Resort– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 3 vrk Trincomaleessa Uga Jungle Beach– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 2 vrk Sigiriyassa Aliya Resort & Spa– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Majoitus 1 vrk Negombossa Jetwing Blue– hotellissa, sisältäen puolihoidon
 • Myöhäinen huoneenluovutus kentälle lähtöön asti

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

 

Colombon kansainvälinen lentokenttä – Anuradhapura
Matkan pituus: 170 kilometriä
Ajoaika: 3,5 tuntia

Tervetuloa kulttuuriltaan ja luonnoltaan rikkaaseen Sri Lankaan! Tunnistat kuljettajasi iloisesta hymystä ja reippaasta vilkutuksesta. Paikallisten vieraanvaraisuus – ayubowan – on aivan omaa luokkaansa.

Matkan ensimmäinen päivä on pyhitetty matkustamiselle. Kohteena on historiallinen Anuradhapura muinaisine raunioineen.

Pitkän ajomatkan jälkeen on aika kirjautua hotelliin ja ottaa loppupäivä rennosti. The Lake Forest Hotel on loistava tukikohta Sri Lankan kulttuurikolmion kohteiden kiertelyyn. Hotelli sijaitsee järven rannassa ja sen suurilta terasseilta aukeaa maisema Anuradhapuran raunioille. Useaan eri huoneluokkaan jakautuvat huoneet ovat kaunis yhdistelmä historian tuulahduksia ja moderneja mukavuuksia.

The Lake Forest Hotel

Päivän seikkailut odottavat! Makeiden yöunien ja herkullisen aamiaisen jälkeen on aika hypätä kuljettajan kyytiin.

Aamun sarastaessa otetaan suunnaksi Wilpattun kansallispuisto. Maan vanhimpiin kansallispuistoihin kuuluva Wilpattu on varsinainen piilotettu helmi, josta saa usein nauttia ilman kuuluisimpien puistojen jeeppipaljoutta. Lukuisten eri lintujen ohella puiston eläimistöön kuuluvat esimerkiksi norsu, huulikarhu ja leopardi.

Iltapäivällä on tiedossa aimo annos kulttuurihistoriaa; opastettu retki UNESCOn suojelemaan Anuradhapuran rauniokaupunkiin on taatusti ikimuistoinen elämys. Sri Lankan muinainen pääkaupunki pitää sisällään vaikuttavia stupa- rakennelmia, maan vanhimpia budhhalasten pyhättöjä sekä kauniita puutarhoja kirkkaine lampineen.

Aktiviteettien täyteisen päivän jälkeen on aika suunata takaisin hotellille. Miltä kuulostaisi pulahdus hotellin infinity- altaaseen?

Anuradhapura – Mannar
Matkan pituus: 120 kilometriä
Ajoaika: 2,5 tuntia

Matkan kolmantena päivänä käännetään kompassi kohti pohjoista. Suuntana on monelle matkailijalle tuntematon Mannar.

Pengertiellä Sri Lankaan yhdistyvä Mannarin saari on tunnettu niin historiallisista nähtävyyksistä kuin upeasta luonnosta. Mannarin tasangoilla vaeltavat maan ainoat villihevoset ja joulu-maaliskuussa paikalle lennähtävät useita lajeja edustavat muuttolinnut. Erityisen kuuluisa Mannar on ylväistä flamingoistaan. Pinnan alla, Mannarinlahden merikansallispuistossa saatat tavata puiston keulakuvana tunnetun manaatin.

Perille saapuessa voit tutustua omatoimisesti Mannarin kaupunkiin tai saaren upeaan luontoon.

Palmyrah House kuuluu Mannarin hotellien parhaimmistoon. Keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli on loistava tukikohta saaren tutkimiseen. Hotellin kauniit huoneet kylpevät luonnonvalossa ja suurista ikkunoista aukeaa näkymät ympäröivään luontoon. Palmyrah House pitää sisällään kaikki onnistuneen loman ainekset; ulkouima-altaan, yksityisen uimarannan ja paikallisia herkkuja tarjoavan ravintolan.

Mannar – Jaffna
Matkan pituus: 120 kilometriä
Ajoaika: 2,5 tuntia

Aamiaisen jälkeen on aika ottaa renkaat alle ja jatkaa matkaa pidemmälle pohjoiseen, Jaffnan kaupunkiin.

Seuraavan kahden yön ajan majapaikkanasi toimii Fox Resort Jaffna. Boutique- tyylinen hotelli omaa kirjavan historian – ennen majoitusliikkeen saappaisiin astumista rakennus on toiminut kapinallisten aarrekammiona ja myöhemmin hallituksen toimistotiloina. Hotellia ympäröivä suuri puutarha-alue uima-altaineen vaimentaa kivenheiton päässä sijaitsevan kaupungin hulinan.

Hotelliin kotiutumisen jälkeen suunataan Jaffnaan kaupunkierrokselle paikallisen oppaan johdolla. Kierroksella pääset tutustumaan eurooppalaisten 1600-luvulla rakentamaan linnoitukseen ja pääkadun vilkkaaseen basaariin. Kierroksen kohokohtana toimii kauniin koristeellinen hindutemppeli Nalur Kovil.

Fox Resort Jaffna

Päivän aktiviteetit kutsuvat!

Aamiainen nautitaan varhain ja ajetaan noin tunnin matkan päässä sijaitsevaan Kurikadduwan lauttasatamaan. Auringon noustessa kalastajat nostavat vedestä verkkojaan ja rapumertojaan. Satamassa odottavan lautan kyydissä pääset tutustumaan Nagadeepan saareen ja sen kiehtoviin nähtävyyksiin. 

Päivä jatkuu saarihypellen seuraavaan kohteeseen; Delftin saari on varsinainen löytöretkeilijän helmi! Saarta asuttaa pieni heimo, joka on elänyt elämäänsä lähes itsenäisesti jo satojen vuosien ajan. Apinanleipäpuiden siimeksessä vaeltelevat villit ponit – saarelle astuessa on helppo kuvitella itsensä kauas menneisyyteen.

Mieleenpainuva retkipäivä päättyy ehkäpä koko Sri Lankan kauneimmalle rannalle, jossa nautitaan piknik- lounas varpaat hiekassa. Tämä se vasta on elämää!

Jaffna – Trincomalee
Matkan pituus: 235 kilometriä
Ajoaika: Noin 4 tuntia

Kiehtovasta Jaffnasta matka jatkuu itärannikon hiekkarannoille – seuraavana kohteena toimii Trincomalee. Matka on pitkä, joten tien päälle hypätään heti aamiaisen jälkeen.

Pitkä matkustus palkitaan perille saavuttaessa, tervetuloa luonnon rauhan ja kauneuden tyyssijaan! Uga Jungle Beach sulautuu saumattomasti ympäröivään luontoon – täällä majoitut kuin ylellisessä puumajassa konsanaan. Hotelli omaa täydellisen sijainnin hiekkarannalla, mutta silti vain puolen tunnin ajomatkan päässä Trincomaleen kaupungista.

Uga Jungle Beach koostuu 49 viehättävästä mökistä – valitse mökkisi joko ranta-, viidakko- tai laguuninäkymällä. Tilavat mökit ovat varusteltu modernilla äänentoistojärjestelmällä, yksityisellä terassilla ja laadukkaalla king- vuoteella.

Uga Jungle Beach

Trincomalee on uskomattoman monipuolinen kohde, tämän päivän jälkeen menet varmasti tästä takuuseen.

Päivä alkaa kaupunkikierroksella, jonka jälkeen on aika kurkistaa pinnan alle. Seuraavana aktiviteettina on vuorossa snorklausretki Pigeon Island– saarelle, jota ympäröivillä värikkäillä riutoilla asustelee muun muassa riuttahaita ja merikilpikonnia.

Uga Jungle Beach

Vietä päivä juuri niin kuin haluat!

Suuntaa Nilavelin valkohiekkaiselle rannalle paistattelemaan päivää tai lähde vaikkapa vaikkapa risteilylle bongailemaan valaita ja delfiinejä. Trincomaleen valaskausi kestää maaliskuusta aina elokuuhun asti.

Mikäli reissuväsymys painaa, voit vain lekotella hotellissa – Uga Jungle Beach tarjoaa tähän mitä parhaimmat puitteet.

Trincomalee – Sigiriya
Matkan pituus: 100 kilometriä
Ajoaika: Noin 2 tuntia

Maittavan aamiaisen jälkeen istutaan auton kyytiin ja aloitetaan matka kohti Sri Lankan Kulttuurikolmion sydäntä, Sigiriyaa. Hotellina toimii iki-ihana Aliya Sigiriya.

Upea hotelli kuvastaa Sri Lankaa aidoimmillaan. Sukella maan keittiön saloihin ammattikokin johdolla, nauti ayurvedisista hoidoista ja pyöräile lähikylään tutustumaan paikalliseen elämänmenoon. Voit valita huoneeksesi siirtomaatyyliä kuvastavan Deluxe– tai Suite– huoneen, tai kotoisan Wooden Chalets– huvilan.

Hotelliin kotiutumisen jälkeen on aika suunnata kohti Sri Lankan ikonisinta nähtävyyttä, UNESCOn suojelemaa Leijonakalliota. Punaisen ja ruskean sävyissä vuorotteleva jylhän kalliomuodostelma sen laella sijaitsevine raunioineen on kerrassaan vaikuttava näky.

Aliya Resort & Spa

Viidakko kutsuu! Aamu starttaa jossain alueen kansallispuistoista – norsujen liikkeistä riippuen kohde on joko Minneriyan tai Kaudullan kansallispuisto, taikka Hurulun luonnonsuojelualue.

Sri Lankan kuivan kauden aikana, heinäkuusta lokakuuhun sadat villinorsut vaeltavat alueen puistoihin etsimään vettä. Kokoontumiseksi kutsuttu näky on uskomaton; parhaimman kauden aikana saatat nähdä yhden vierailun aikana monta sataa norsua. Vesialtaan ympärille kerääntynyt valtava norsulauma on sykähdyttävä näky. Kuiva kausi kestää toukokuusta lokakuuhun.

Safariajelun jälkeen siirrytään toviksi hotellilla. Ehkäpä pulahdus uima-altaaseen voisi olla paikallaan aktiviteettien välissä?

Iltapäivällä sukelletaan entistä syvemmälle Sri Lankan kulttuurikolmion syövereihin. UNESCOn maailmanperintölistaltakin löytyvä Polonnaruwan rauniokaupunki pitää sisällään useita temppeleitä ja muita uskonnollisia kohteita, kuten Buddhaa esittäviä patsaita.

Polonnaruwasta tuli Anuradhapuran valloituksen jälkeen vuonna 993 Sri Lankan pääkaupunki, kunnes se valloitettiin vuonna 1293 Etelä- Intialaisten palkkasoturien toimesta ja jätettiin oman onnensa nojaan. Nykyään Polonnaruwa on yksi Sri Lankan tunnetuimmista turistien vetonauloista. Näiden muinaisten raunioiden ympäröimänä tunnet historian havinan!

Sigiriya – Negombo
Matkan pituus: 145 kilometriä
Ajoaika: Noin 3 tuntia

Matkan viimeinen kokonainen päivä on koittanut ja on aika siirtyä lähemmäksi lentokenttää. Viimeisenä kohteena toimii rento rantakaupunki Negombo, joka on tunnettu laajasta ravintolatarjonnastaan. Täällä on siis hyvä hetki nautiskella vielä viimeisen kerran paikallisen keittiön herkkuja. Joko olet maistanut esimerkiksi mausteista kottua?

Matkan viimeinen hotelli on aivan rannan tuntumassa sijaitseva Jetwing Blue. Ilmapiiriltään rento ja ystävällinen hotelli on täydellinen paikka päättää Sri Lankan matka. Suurelta allasalueelta aukeaa esteetön näkymä Intian Valtamerelle – halutessasi olet tervetullut käyttämään myös naapurissa sijaitsevan Jetwing Beach– hotellin altaita ja ravintoloita.

Jää hyvästi Sri Lanka, kiitokset huikeasta matkasta!

Jetwing Blue sijaitsee kätevästi 20 minuutin päässä Colombon kansainvälisestä lentokentästä, joten matka kohti kiitorataa sujuu joutuisasti.

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.