Asiakkaamme matkakertomus San Francisco – Oahu – Maui – Los Angeles

Olimme häämatkalla Kaliforniassa ja Havaijilla 4.-18.5. Ensimmäinen etappi oli San Francisco, joka oli aivan ihastuttava kaupunki! Kulkeminen oli helppoa niin BARTilla, bussilla kuin kävellenkin. Hotellin sijainnista täydet pisteet. Parissa päivässä ehti hyvin kiertää “tärkeimmät” nähtävyydet keskusta-alueella (Painted Ladies, Alcatraz, Lombard Street, Union Square…).

Seuraavaksi lensimme Oahulle, jossa majoituimme Waikikiin. Taas loistava sijainti hotellilla. Uloskirjautuessa tuli yllätyksenä, että luottokortilta veloitettiin palvelumaksu 15 dollaria/vuorokausi, mutta eipä tuo nyt iso summa onneksi ollut. Honolulun ja Waikikin ympärysseutuja oli helppo kierrellä bussilla, ja hotellilta sai kätevän bussioppaan. Kävimme mm. Honolulun keskustassa, Manoa Falls Traililla ja Diamond Headissa.

Oahulta matka jatkui Mauille, joka oli ihan ehdoton suosikki kaikista kohteista! Suunnittelimme jopa muuttoa saarelle. Upea luonto, paljon tekemistä ja näkemistä, aktiviteettejä, rantoja, kauppoja, rauhallisia pikku kyliä… Vuokrasimme auton ja kiersimme lähes koko saaren: Road to Hana, Haleakala national park, Ioa needle, Lahaina, Kahului, Paia… Kävimme myös suffausopetuksessa, snorklausreissulla Molokini-kraaterilla sekä Luau-juhlassa.

”Ajankohta reissulle oli täydellinen: ei liikaa turisteja missään, mutta aina löytyi kuitenkin juttuseuraa kun sitä kaipasi. Myös ilma oli tarpeeksi lämmin (ja merivesi!), mutta ei vielä ahdistavan kuuma. Hotelli oli kaikin puolin ihana: siisti, kaunis resortti, hyvä aamiainen ja yllätyksenä myös erittäin maittavat ala carte -ateriat!”

Viimeinen etappi oli Los Angeles, jossa meillä oli teidän kautta vuokrattu auto (Camaro), joka olikin ihan ehdoton hajanaisessa ja laajalle aluelle levittäytyneessä kaupungissa. Autolla oli helppo liikkua joka paikkaan, ja parkkipaikkoja (edullisia tai jopa ilmaisia) oli runsaasti, mihin ei olla kyllä Helsingissä totuttu. Meillä oli yölento Mauilta LAX:iin ja saavuimme hotellille jo kuuden aikoihin aamulla. Elättelimme toiveita, että olisimme saaneet jo huoneen, mutta ei onnistanut.

Jätimme laukut säilöön ja lähdimme Griffith Observatoryn parkkipaikalle aamu-unille. Herätessämme parkkipaikka oli täyttynyt turistibusseista ja ympärillämme kävi melkoinen kuhina. Kaupunki tuntui aluksi vähän tympeältä (saattoi johtua myös väsymyksestä ja siitä, ettei päässyt heti suihkuun tai vaihtamaan vaatteita), mutta tunnelma keveni matkan edetessä.

”Esim. Universal Studios oli mahtava kokemus! Erityisen kivoja paikkoja olivat myös Kinney Abbot St ja kanaalit Venicessä sekä tietysti Rodeo Drive. Päädyimme vahingossa illalliselle Robert DeNiron omistamaan AGO-ravintolaan, josta saa todella herkullista italialaista.”

Kotimatka otti melko koville, ja kunnon jetlag iski Suomessa. Mutta oli se sen arvoista! Kaiken kaikkiaan reissusta jäi ihan mahtava fiilis. Kaikki toimi hyvin, saimme loistavaa palvelua ja näimme upeita paikkoja. Elämäni paras matka!