Juhlamatka Malediiveille

Asiakkaamme juhlisti 20. vuotis hääpäiväänsä Malediiveilla helmikuussa 2021. Lue alta heidän matkakertomuksensa.

Matkasimme Malediiveille juhlistamaan 20. vuotishääpäiväämme helmikuussa 2021. Valitsimme kohteeksemme Heritance Aarah’in, emmekä pettyneet. Kaikki oli hyvin lähellä täydellisyyttä.

Koronarajoitukset olivat päällä, joten eniten päänvaivaa ja jännitystä aiheutti vallalla oleva koronatilanteen kehitys, ja covidtestibyrokratia. Jännitimme kuitenkin turhaan, kaikki meni hyvin. Meillä piti olla negatiivinen covidtesti kirjallisena, sekä Malediivien oma terveyskysely netissä täytettynä.

Maahan tullessa terveyspaperien tarkastaminen sujui nopeasti passien yhteydessä, ja pääsimme nopeasti hakemaan laukkumme, ja sen jälkeen meistä pidettiinkin hotellin ja pienlentoyhtiöm taholta oikein hyvää huolta. Pääsimme Malelta hotellisaareen ilman sen suurempia odottamisia, tosin viimeinen lento vesitasolla alkoi jo väsyttämään aika lailla.

”Matkanväsymys kuitenkin unohtui tuossa tuokiossa, Heritanceen laskeutuessa me, jolloin meitä oli vastassa hotellin henkilökunta rumpuineen. Meidät otti hoiviinsa henkilökohtainen butlerimme, joka vei meidät reseptioniin, ja checkasi meidät sisään, istuessamme mukavasti sohvilla raikkaasta juomasta nauttien. Sitten butler vei meidät golf-autolla lyhyen saariesittelyn jälkeen villaa me, joka oli sanalla sanoen täydellinen. Olimme valinneet ocean villan, joka oli erinomainen valinta.”

Butlerimme kautta varasimme ravintolaillalliset, kauneushoitolakäynnit ja retket, ja hän myös kuskasi meitä aina tarvittaessa golfautolla, jos halusimme. Saari on suht pieni, ja tykkäsimme kävellä, joten emme käyttäneet kuskausapua kuin ainoastaan joskus dinnerille mentäessä.

Ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen) tapahtuivat kaikki yhdessä tietyssä buffetravintolassa, joka oli erinomainen. Tämän lisäksi allasravintolasta sai pizzaa ja ranskalaisia joka päivä klo 12-17, ihanien drinkkien (myös Alkoholittomia) lisäksi, joita tuli juotua paljon. Illallisravintoloita oli myös kolme muuta tarjolla, mutta niihin piti olla erikseen varaus. Pääsimme kokeilemaan kaikki ravintolat, muutamat pariinkin kertaa, joten dinnerielämykset olivat taatut.

Ajanvietto oli ihanan yksitoikkoista, ja rajoittuivat täydellisen valkoisiin rantoihin, ihanaan oman villamme terassille (josta pääsi suoraan uimaan mereen), sekä allasalueelle. Nyt korona-aikaan resortissa oli todella väljää, ja rannoilla löytyi helposti oma paikka, joissa ei juuri muita näkynyt. Muita (ilmaisia) ajanviettoja olivat snorklaaminen, veneretket, kajakointi ja 30 minuutin complimentary hieronta, joista oikeastaan mainitsemisen arvoisia olivat ilmainen hieronta (ahh!) sekä snorklaaminen. Snorklausvehkeet saimme hotellilta, joten niitä ei tarvitse viedä mukanaan sinne. Snorklaaminen oli fantastista, ja näimme aivan valtavasti mereneläviä, kauniita värikkäitä kaloja, pieniä (vaarattomia) haikaloja, rausku ja, jne. Snorklasimme joka päivä, koska se oli aivan ihanaa.

Delfiiniveneretki oli meidän osalta turha, delfiiniä emme nähneet, joten se oli 2 h istumista keikkuvassa veneessä. Delfiiniä näimme sitten myöhemmin kyllä omasta villastamme. Onneksi olimme tutustuneet mukavaan intialais/dubailaispariskuntaan, jonka seurassa veneretkikin sujui mukavasti rupatellen. Muut veneretket jätimme tekemättä. 

All inclusive oli erittäin kattava, kaikki (paitsi yksi ravintola, se neljäs, jossa emme käyneet) ruuat ja juomat olivat ilmaisia, ja myös minibaariamme täydennettiin päivittäin. Nälkä tai jano ei todellakaan päässyt yllättämään. Sen sijaan kaikki ylimääräiset palvelut (sukellusretket, kauneushoidot, illalliset biitsillä yms) ja ostokset olivat erittäin kalliita, suorastaan ylihintaisia, joten niitä emme käyttäneet. No joo, mies tarvitsi hatun, ja innostuimme ostamaan molemmille hellepaidat, joihin tuli roimat palvelumaksut ja verot hintalapun päälle. Noh, kuka niitä muistelee, saimmepa hiukka mukaan viemistä. Mutta esim. aurinkorasvat kannattaa todella tuoda Suomesta, mm. 70 suojakertoimen voiteesta sai pulittaa n. 100 dollaria. (!!!) 

”Viikko vierähti liian nopeasti, ja haaveilemme jo paluusta takaisin joskus. Lomakohde sopi juuri meidän siihen hetken fiilikseen, halusimme ns. täydellisen matkakohteen, jossa on täydelliset biitsit, kauniit huoneet, hyvä ruoka ja palvelu. Heritance Aarah antoi meille juuri sen.”