Junamatkalla Italiassa

”Matkamme innoittajana Italiaan oli kutsu häihin Toscanaan, jonka ympärille Jenni rakensi meille helpon ja kiinnostavan Italian kaupunkiloman.

Aloitimme Roomasta, jossa yövyimme kaksi yötä ihanassa Leon´s Place– hotellissa. Hotellin yllätys oli päivittäinen spa-hemmottelu, joka kuului huoneen hintaan. Spa-osastossa oli jacuzzi ja höyrysauna, mitkä olivat päivän retkien jälkeen aivan mahtava rentoutus ennen illalliselle valmistautumista. Myös hotellin aamianen oli huippuluokkaa.

Roomassa kelit olivat kesäkuussa siedettävät, aurinkoista ei liian kuuma ja turistiruuhkaa sopivasti. Hotellin sijainti oli loistava, rauhallinen ja ympäristössä oli kivoja pieniä kotoisia ruokapaikkoja sivukujilla. Lähellä oli myös tavaratalo shoppailua varten ja pääasia, eli rautatieaemalle oli lyhyt taksimatka. Jatkomme nimittäin matkaamme hääpaikkaa kohti Sinalungaan junalla.

Hääreissun jälkeen matkamme jatkui Firenzeen kolmeksi yöksi. Ja mikä paikka! Mikä historia! Tämä oli ensimmäinen kertamme tässä paikassa ja toiveena olisi vielä joskus palata. Hotelli River Boutique Hotel & Spa, keskustan laitamilla, rauhallisessa paikassa, josta oli helppo kävellä kaupungin keskustan hulinaan. Ja hulinaa sitten olikin. Oli hieman totuttelemista, mutta sekaan vaan. Sattui olemaan myös Firenzen muotipäivät, joten silmänruokaa oli kadut täynnä. Mitä pukeutumista ja varmasti huippumalleja liikkeellä, ketä tämmöiset maalaiset eivät tunnista. 🙂

Seuraava kohteemme oli Bologna. Aivan erilainen kaupunki jälleen. Ihania kujia, kahviloita, ravintoloita, shoppailua. Mutta täällä törmäsimme siihen, että lounasajan jälkeen tulee siesta ennekuin illallisravintolat aukeavat, joten melkein nälkä iski ensimmäisenä päivänä. Hotellina meillä oli Art Hotel Commercianti. Ja mikä sijainti! Basilikan muurin vieressä!! Ja huoneessamme oli terassi, jossa nautimme hämärtyvästä Bolognan lämpimästä illasta. Sisustus oli mieletön, antiikkia, barokkia, taidetta runsaasti koko hotellissa.

Hotelli oli muuten aivan mieletön, mutta ”mausteena” näissä vanhoihin rakennuksiin tehdyissä hotelleissa on, että äänieristys ei ole kovin kummoinen. Viereisestä huoneesta kuuluu puhe hyvin selvästi toiseen huoneeseen. Aamiainen oli perinteinen mannermainen italialainen, mutta kyllä silläkin pärjäsi.

Matkamme oli erittäin onnistunut. Kaikki kolme kaupunkikohdetta olivat erilaisia. Siirryimme paikasta toiseen junilla ja kaikki toimi hyvin. Yksi yllätys matkalla junan hajottua, mutta vaihto toiseen järjestyi ongelmitta. Yllätys oli miten paljon junissa on turisteja, eli kaikki matkustavat junilla, niin helppoa se on. Ja voinkin suositella. Sopivasti tavaraa mukaan ja eikun reissuun. Kotiin lensimme Bolognasta Finnairin siivillä aikataulun mukaisesti.

Kiitos Helin Matkat ja Jenni! Jälleen kerran toiveidemme mukainen matka.”

/ Minna & Markku

Tutustu Minnan & Markun matkan pohjalta tehtyyn esimerkkimatkaan, Italia junalla. Ehkä tässä voisi olla inspiraatiota sinun seuraavaan matkaasi?