Koronaturvallinen juhlamatka Malediiveille

Vietimme ystävien kesken unelmien juhlamatkan Malediiveilla joulukuussa 2021. Korona riehui Euroopassa ja kesällä matkaa varatessamme, emme uskoneet, että vielä jouluna 2021 tilanne olisi niin paha kuin oli. Malediivit on kuitenkin ollut koronanepidemian ajan yksi suosituimmista ja turvallisimmista kohteista sen jälkeen, kun matkailu taas alkoi avautua. Saimme Tainalta hyvät ohjeet valmistautua matkaan ja hän jaksoi väsymättä vastata moniin kysymyksiimme koskien tarvittavia matkadokumentteja ja terveysselvityksiä. Pääsimme hyvin matkaan ja yllättäen lentokenttien järjestelytkin toimivat moitteetta. Monien paperien tarkastusten jälkeen lennot lähtivät minuutilleen, eikä myöhästymisiä ollut. Lensimme Turkish Airlinesilla Istanbulin välilaskun kautta Maleen.

Lennoilla huolehdittiin matkustajien hygieniasta ja maskeja sekä käsidesiä ym. pyyhkeitä oli riittävästi saatavilla.

Malessa tervehti trooppinen aurinko! Centara Ras Fushi Resort & Spa’n speedboat odotti lentokentän saapumisalueen ulkopuolella laiturilla ja vei meidät 20 min ajomatkan päähän atollille. Pääsimme nauttimaan saaren ystävällisestä vastaanotosta, ihanasta over water villasta ja kaikista All Inclusive tarjoiluista ystävällisen henkilökunnan kera.

Villat olivat erittäin siistejä ja hyvin varustelluita. Rakastan uimista, joten laskeutuminen suoraan makuuhuoneesta mereen oli kuin unelmaa! Atolli tarjosi parastaan jo uimatikkailta. Sää oli koko viikon yli 30 astetta ja merivesi lähenteli 35 astetta. Nautimme täysin saaren tarjoamista vesiurheiluaktiviteeteista, kuten sup-laudoista, kajakeista, polkuveneistä. Meillä oli omat snorkkelit ja räpylät, mutta niiden puuttuessa pakettiin kuului myös snorkkelit. Saaren kuntosali oli hyvin varusteltu ja muutaman aamun avasimmekin saliharjoittelulla. Kuntosali oli puhdas ja laitteet hyvässä kunnossa. Käsidesiä ja pyyhintälappusia oli tarjolla. Salille pääsi omalla varatulla vuorolla eli saimme omalle porukalle koko salin tunniksi kerrallaan käyttöön. Luxusta!

Rapu tervehti tikkailta joka aamu, haikara parkkeerasi lentonsa terassillemme ja meri tarjosi kaloja, koralleja, kilpikonnia, rauskuja ja haita suoraan villojemme edustalta.

Saaren henkilökunta oli ystävällistä ja oppi tuntemaan makujamme ja mieltymyksiämme. Tarjoilu toimi loistavasti ja ruoka oli hyvää. Ihania, tuoreita makuja sai kohdata niin italialaisessa ja thaimaalaisessa ravintolassa kuin kansainvälisessä buffassa ja baareissa. All Inclusive tarjosi meille riittävän kattauksen juomia ja ruokia. Tarjolla oli myös Gold All Inclusive, jonka sisältö oli hieman laajempi ruokalista ja juomissa mm. vuosikertajuomia. Ravintolat olivat viihtyisiä ja henkilökunta aina niin ystävällistä ja osaavaa.

Saimme siis viettää ikimuistoiset syntymäpäivät paratiisissa ystävien kesken. Juhlapäivän sattuessa kohdalle henkilökunta jaksoi yllättää huomioillaan. Kaikki sujui hyvin, eikä koronasta ollut saarella tietoakaan. Vaikka kohde oli loppuunmyyty, saarella oli väljää, eikä ruuhkatilanteita syntynyt. Hygienia oli korkealaatuista ja asiakkaiden turvallisuudesta ja viihtyvyydestä huolehdittiin erinomaisesti.

Suosittelen lämpimästi Malediiveja ja Centara Ras Fushia aikuisten juhlamatkakohteeksi.

Helin matkatoimisto järjesti matkan erinomaisella ammattitaidolla ja varmasti käännymme toimiston puoleen, kun taas seuraava matka-ajankohta koittaa – paratiisiin siis!

/ Piia & Anders