Marikan terveiset Mauritiukselta

Sain joulukuussa vierailla suosikkisaari Mauritiuksella kolmatta kertaa. Tällä kertaa Air Mauritiuksen ja Attitude-hotelliketjun vieraana.

Mauritiuksen tasavalta, joka sijaitsee Intian Valtameressä Afrikan kyljessä on ollut Helin Matkojen suosituimpia kohteita monen vuoden ajan. Kauniit rannat, ystävälliset ihmiset, korkeatasoiset hotellit ja runsaat harrastusmahdollisuudet houkuttelevat ensikertalaisten lisäksi myös erityisen paljon palaavia asiakkaita.

Mauritiuksella elää sulassa sovussa monta eri etnistä ryhmää. Suvaitsevaisuus on Mauritiuksella erityisen korkeassa arvossa ja kaikki, omasta taustasta riippumatta, viettävätkin yhdessä vaikkapa Diwalia tai Eidiä. Tältä matkalta jäi mieleen myös se, että Mauritiuksella näytetään miettivän aidosti miten löytää balanssi taloudellisen kehityksen ja kestävän kehityksen välillä.

Attitude – hotelliketju haluaa tarjota matkailijoille mahdollisuuden tutustua aitoon Mauritiukseen, ja he ovat kehittäneet Otentik Experiences – konseptin. Oma suosikkini oli Otentik illallinen mauritiuslaisen perheen luona. Oli erittäin suuri kunnia päästä tutustumaan aitoon mauritiuslaiseen perheeseen heidän omassa kodissaan. Saimme olla hieman mukana kokkaamassa, söimme illallista, pukeuduimme sareihin, meille tehtiin hennatatuoinnit ja illan päätteeksi yritimme tapailla yhdessä Segan rytmejä. Aitous ja sydämellinen vieraanvaraisuus tekivät minuun syvän vaikutuksen.

Muita Otentik Experiencejä ovat kokkauskurssi, basaari jossa myydään 100% mauritiuslaista käsityötä, musiikkia kuten sega-show sekä Otentik Discovery sovellus joka vie sinut pyörällä, paikallisbussilla tai vaikka autolla ”off the beaten track” vaikkapa tutustumaan Grand Baien moskeijaan.

Attitude ketjun hotelleista asuimme Zilwa hotellissa sekä Attituden hallinnoimassa viehättävään viiden tähden hotellissa Paradise Covessa. Ketjun omistuspohja on muuten 100% mauritiuslainen.

Zilwa hotellin rakentamisessa on käytetty perinteisiä tapoja ja sisustus noudattelee myös mauritiuslaista henkeä.

Zilwassa, kuten muissakin Attitude ketjun hotelleissa on kivoja Taba-j streetfood kioskeja josta voi napata nopean lounaan ja Zilwassa vielä mukavana lisänä Gran Zil barbeque. Gran Zil on saari Zilwan edustalla noin viiden minuutin lauttamatkan päässä.

Paradise Cove on hotelli kuin karamelli. Uudet remontoidut huoneet ovat kauniin vaaleat ja aistikkaat. Paradise Cove on viiden tähden boutique hotelli vain aikuisille. Pidin erityisesti hotellin hienostuneesta mutta silti rennosta tunnelmasta. Henkilökunta oli selkeästi saanut luvan kohdata vieraat aidosti ja henkilökohtaisesti ilman että viiden tähden palvelukonsepti rajoittaisi heitä liikaa. Tämä vieraanvaraisuus tulee mauritiuslaisilta hyvin luonnostaan joten tässä hotellissa todella viihtyy.

Minun kohdallani voisi todellakin sanoa että kolmas kerta toden sanoi – näin saaren uudella tavalla ja ihastuin entistä vahvemmin. Mauritius on vain kerta kaikkiaan mitä mainion kohde. Nautit helposta lomailusta tasokkaissa resorteissa, hyvästä ruoasta, sydämellisestä palvelusta. Ja mikä parasta, ilman aikaerorasitusta. Ja kun olet levännyt ja nautiskellut päivän pari saattaakin olla jo aika lähteä seikkailemaan ympäri pientä mutta monipuolista saarta.

Tervetuloa Helin Matkojen matkalle Mauritiukselle!