Matkatarina Cerviniasta

”Kun saavuimme Italiaan, meitä oli vastassa bussikuljetus johon saimme selkeät saapumisohjeet edellisenä päivänä. Bussi oli uudehko ja tilava, ja pääsimme näppärästi pysähtymään matkan varrella paikalliselle huoltoasemalle josta saimme napattua syötävää (mm. herkullista pizzaa) ja juotavaa matkaan. 

Perillä hotellin (La Cresta Chalét) oma shuttle- palvelu saapui noutamaan meidät ja matkalaukkumme ripeästi ylös rinnettä hotellille. Shuttle- palvelu oli käytössämme koko matkan ajan, ja tämä osoittautui yhdeksi merkittävimmistä tekijöistä matkallamme, kun meidän ei tarvinnut raahata suksia mukanamme tai miettiä omia kyydityksiä iltaisin ravintolaan ja takaisin. Myös sukset ja muut tarvikkeet oli mahdollista säilyttää hotellin alakerran pukuhuoneessa.

Hotellin palveluihin kuului lisäksi aamiaiskori huoneisiin, jonka sisältöön saimme vaikuttaa, ja henkilökunta auttoi meitä mielellään ravintolavarauksissa ja/tai missä tahansa mistä meillä heräsi kysyttävää. Osa isommista käytössämme olleista hotellihuoneista (6 ja 4 hengen huoneet) oli varustettu saunalla ja ulkoporeammeella, ja terassilta avautui näkymä Cervinian kylään sekä vuorille.

Cervinian kylä oli todella sympaattinen, ja maisemat hengästyttävän kauniit – niin hotellimme terassilta, kuin ylhäällä rinteessä. Miltei koko matkamme ajan sää oli keväisen aurinkoinen, vaikkakin paikallisten mukaan oli poikkeuksellisen tuulista ja kaikki ylimmät rinteet eivät olleet avoinna laskettelijoille.

Ryhmämme koostui niin kokeneemmista, kuin vähemmän kokeneista laskettelijoista, ja osa ei lasketellut ollenkaan. Tästä huolimatta jokaiselle löytyi jotakin, ja rinteisiin pääsi tarvittaessa myös ilman suksia gondolihissillä sujuvasti nauttimaan Aprés ski- tunnelmasta.

Kylästä löytyi yksi pieni marketti, jossa oli kuitenkin kattava valikoima ruokaa ja juomaa. Hintataso oli Suomea edullisempi, ja kaupassa palveli liha- ja juustotiski, josta sai haettua tapaksia aurinkokuivattuine tomaatteineen ja viineineen.

Lähtöpäivänä meidät kyyditsi lentokentälle hieman pienempi minibussi, jossa oli erillinen peräkärry matkatavaroille. Kuljettaja puhui huonosti / ei ollenkaan englantia, ja oli tarkka ettei autossa saanut syödä matkan aikana. Tämä ei ollut meille kynnyskysymys enää näin paluuvaiheessa ja aikaisin aamulla, mutta onneksi kyyditykset menivät juuri näin päin.

Kaiken kaikkiaan matkamme sujui todella mutkattomasti, ja tämän mahdollisti myös hyvät matkajärjestelyt Helin Matkojen toimesta. Haluan antaa erityiskiitokset Mervi Lehikoiselle kärsivällisyydestä ja ammattitaitoisesta avustasi ison ryhmämme kanssa. Oli helppo luottaa, että kaikki on kunnossa ja keskittyä nauttimaan matkasta :)”

/ Camilla