Matkatarina Thaimaasta

”Varasin tammikuun Thaimaan matkani jo elokuussa. Kun varaamani matkan lähtöpäivä vihdoin koitti ja Finnair Airbus A350 nousi ilmaan, oloni oli vapautunut ja tuntui aivan mahtavalta. Edessä oli kokonainen kuukausi lomaa. Kun kone sitten pitkän lennon jälkeen laskeutui Bangkokiin, oli varhainen aamu Thaimaan aikaa.

Lentokoneesta poistuessa kostean lämmin ilmamassa tervehti mukavasti. Lentokentällä minua odotti sovitusti Helin Matkojen yhteistyökumppanin järjestämä kyyti hotellille. Hotellihuoneen sain käyttööni heti aamusta ja pääsinkin heti pienille päiväunille, jonka jälkeen suuntasin ihmettelemään Bangkokin vilinää.

Samana iltana olinkin jo King Power Mahanakhon– pilvenpiirtäjän huipulla ihastelemassa auringonlaskua Bangkokin yllä. Bangkokin vierailuun mahtui myös käynti Sea Life Bangkok Ocean World– akvaariossa, Wat Pao– temppelin makaavan ”jätti” buddhan luona vierailu ja lukuisten suurien kauppakeskuksien koluaminen.

Kolmen päivän Bangkokin vierailun jälkeen suuntasin Bangkok Airways- lentoyhtiön koneella Koh Samuin saarelle reiluksi kolmeksi viikoksi. Koh Samuilla majoituin erittäin mukavaan, siistiin ja kodikkaaseen USamui- hotelliin, jossa minut vastaanotti erittäin ystävällinen henkilökunta. Koh Samuilla nautin auringosta ja turkoosin sinisestä merestä, jossa kävin uimassa lähes joka päivä.

Nautin myös tuoreista hedelmistä ja erilaisista hedelmäsmoothieista ja tietysti hyvästä ruuasta. Yksi mahtavimmista kokemuksista oli käynti Ang Thong– merikansallispuistossa, jossa oli lukuisia upeita saaria ja kristallinkirkasta vettä.

Kiertelimme  paljon thaimaalaisen ystäväni kanssa autolla ympäri saarta ja hänen opastamanaan tutustuin eri nähtävyyksiin. Matkaan mahtui myös vierailu mantereelle thaimaalaisen ystäväni kotikaupunkiin Surat Thaniin. Siellä pääsin kokemaan Thaimaan aidoimmillaan ilman turismia.

Kaiken kaikkiaan matkani oli täynnä unohtumattomia uusia kokemuksia ja mahtavia tunteita. Tällä hetkellä katse on jo seuraavassa talvessa ja uuden matkan suunnittelussa. Kohde on todennäköisesti taas Thaimaa. :)”

/ Aapo