Matkaterveiset Kaliforniasta!

Lähdimme reissuun kahden aikuisen ja kahden lapsen kanssa ja näin korona-aikana saimme jännittää, onnistuuko matka alkuunkaan. Matka varattiin aika viime tippaan ja viikkoa aikaisemmin aloitimme papereiden selvittämisen. Tänä aikana siihen on hyvä varata muutama ilta aikaa ja käydä tarkistamissa eri paikoista (kuten lentoyhtiö, ulkoministeriö jne.) mitä papereita ja lupia matkustamiseen tarvitaan.

Pääsimme aloittamaan reissun suoralla lennolla Los Angelesiin ja suuntana Santa Monica Le Meridien Delfina hotelli. Hotelli oli todella positiivinen yllätys hyvällä paikalla, siistit huoneet, mahtava palvelu ja lisänä pieni ulkouima-allas.  

Olimme katsoneet ennakkoon sääennusteet ja meidän onneksemme ne toteutuivat. Lämpötila huhtikuussa normaalisti on reilut 20 asetta, mutta poikkeuksellisesti saimme nauttia yli 30 asteesta ja näin ollen ensimmäiset päivät vietimme rannalla. Santa Monica Pierin alue oli ihan mahtava huvipuistoineen! Tämä oli varmasti meidän 10- ja 8-vuotiaiden tyttöjen loman kohokohta! Meillä oli auto vuokrattuna valmiiksi koko ajaksi ja 4. päivänä suuntasimme Universal Studiolle, joka oli mahtavuudessaan upea kokemus. Universal Studiolla saa tosin varautua jonottamaan laitteisiin tunnista kahteen, joten yhden päivän aikana emme ehtineet käydä läheskään kaikissa laitteissa, mutta paikka kannattaa kokea! 

Kaiken kaikkiaan vietimme LA:ssa 5 päivää, jotka menivät hujauksessa ja sinne on päästävä uudelleen! Jäi vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa!  

Viiden päivän jälkeen otimme Kaliforniassa opiskelevan tyttäremme kyytiin ja starttasimme auton Los Angelesista kohti pohjoista ja Road 1:stä. Jenni oli suunnitellut meille matkan valmiiksi hotelleja myöten ja näissä oli huomioitu myös lapset hyvin. 

Ensimmäinen yhden yön pysähdys oli Carpinteriassa ja toinen Pismo Beachillä Cottage Inn by The Sea. Hotellilta oli huikeat näkyvät merelle ja tytöt pääsivät nauttimaan uimisesta lämmitetyssä altaassa. Pismolta oli vain 20 minuutin matka Santa Barbaraan, jossa pääsimme nauttimaan koko matkan parhaan aamupalan! Rantabulevardi on huikea, mutta jonoihin kannattaa varautua (ne tosin vetää hyvin)! 

Road 1:sen huikea ajoreitti alkaa tästä pohjoiseen. Big Surissa ja Monterey Bayssa kannattaa pysähtyä, vaikka kahville, näkymät ovat henkeä salpaavat! 

Meillä oli suuntana San Jose ja tänne ajoi pysähdyksineen Santa Barbarasta 6 tuntia. San Jose sijaitsee sisämaahan n. 50 km ja kaupunki tunnetaan Piilaaksosta. Kaupunki on valtava ja välimatkat pitkät, joten auto on oikeastaan välttämätön. San Josessa on vaihto-opiskelemassa meidän toiseksi vanhin tytär ja pääsimme viettämään hänen kanssa muutaman päivän kaupungissa. Hän toimi loistavana oppaana ja näytti parhaat ostoskeskukset. Marshall, T.J. Maxx ja Great Mall kävivät tutuksi 😉 Hintatasoltaan San Jose on vähän edullisempi kuin Los Angeles tai San Francisco. 

Viimeisenä etappina meillä oli San Franciscon viikonloppu ja muutama päivä oli aivan liian vähän! San Franciscossa autoa ei tarvitse hyvän joukkoliikennejärjestelmän takia. Jätimme auton lentokentälle. Lentokentältä otimme Uberin ja suuntasimme kohti hotelli Zoe Fisherman´s Wharfia. Hotelli oli todella siisti ja sijaitsi sataman alueella. Sataman alue on kaunis ja eläväinen kojuineen ja ravintoloineen. Iso suositus paikan vanhimmalle leipomolle Boudin Bakerylle. Heidän leipään kaiverretulla lautasella tarjoiltu rapukeitto oli taivaallista! Meillä oli tarkoitus käydä myös Alcatrazissa, mutta tänne olisi pitänyt ostaa liput jo viikkoja ennen. Onneksemme Alcatraz sijaitsi satamaa vastapäätä ja tämäkään ei jäänyt näkemättä! Vähäisten päivien vuoksi ostimme liput Hop on -bussiin ja näin pääsimme näkemään hienoimmat nähtävyydet San Franciscossa kuten Golden Gate ja Japanilainen puutarha. Kaiken kaikkiaan ihana kaupunki, mutta tuulinen! 😃 Siellä lämpötila kuulemma harvoin ylittää 25 astetta tuulen takia. 

Kalifornia oli mieletön kokemus ja matka oli enemmän kuin onnistunut! Kiitos siitä kuuluu Helin matkoille ja erityisesti Jennille! 

Terveisin, Anssi, Hanna-Kaisa, Mila ja Lilja