Matkaterveisiä Mauritiukselta!

Meillä oli ihana matka! Kiitos, että joustitte ja kannustitte lähtemään huolimatta omicronista.

Tämä matka oli ehkä paras koskaan, vaikka covid-testit aiheuttivat stressiä ja maskia piti pitää päällä yleisillä paikoilla.

Yhdistelmä Veranda Paul&Virginie 5 päivää, Dinarobin 5 päivää oli täydellinen, sillä matkasimme ensin pohjoiseen ja sitten lounaaseen, joten näimme ajomatkoilla paljon myös itse saarta.

Ensimmäinen hotelli oli pieni ja viihtyisä. Henkilökunta oli ystävällistä ja ruoka hyvää. Pidimme myös hotellin rannasta ja infinity-altaasta. Antigeenitesti päivän nolla osalta otettiin sisäänkirjautumisen jälkeen huoneessamme. Heti sen jälkeen pääsimme rannalle.

Dinarobin taas oli aivan taivaallinen paikka. Ruoka oli erinomaista ja miljöö rantoineen erityisen kaunis. Pääsimme zen suites-alueelle, joka oli vain aikuisille ja sijaitsi parhaalla paikalla rantabaarin lähellä. Kun saavuimme Dinarobiniin viiden yön jälkeen, meidät ohjattiin tyylikkäästi heti päivän 5 antigeenitestiin ja vasta sen jälkeen oli sisäänkirjaus. Tässä kohtaa helpotus oli suuri, kun tiesimme, että voimme nauttia lomasta ilman karanteenia.

Molemmissa hotelleissa huoneiden sijainti oli ihan paras. En tiedä johtuiko siitä, että ruuhkaa ei ollut vai siitä, että Helin Matkojen kautta saa kenties paremman huoneen? Oli kiva olla ensin pienessä ja tunnelmallisessa hotellissa ja sen jälkeen isommassa paikassa, jossa pystyi tekemään pitkiä kävelylenkkejä. Ilman kahden hotellin tuomaa kontrastia, matka ei olisi ollut yhtä kiva.

Pelkäsin, että ilma on sateinen, mutta sääennustus koskee koko saarta ja sitä ei kannata tuijottaa, sillä meillä oli molemmissa paikoissa miltei koko ajan aurinkoinen sää tammikuun lopusta huolimatta. Ukkoset osuvat useimmiten vuoristoon ja rannalla paistaa.

Pohjoisessa oli paljon kuumempaa ja Dinarobinin ilmasto oli siksi erittäin miellyttävä, koska siellä kävi oikein mukava tuuli, jolloin päälle 30 astetta oli juuri hyvä lämpötila.

Saimme upgreidattua paluumatkan pitkälle lennolle itsemme business-luokkaan superedullisesti. Loistokokemus siihen hintaan. Ainoa miinus paluulennolla oli pitkä odotus 6 tuntia Pariisin kentällä, kun lentoja Helsinkiin ei vain mennyt aiemmin.

Kiitos Jenni ja Helin Matkat! Kaikki toimi sujuvasti ja pysyimme terveenä, vaikka Pariisin kenttä oli tosi täynnä paluumatkalla ja samoin lentokone välimatkalla Pariisi-Helsinki.

Tämä oli toinen reissu Helin Matkoilla eikä varmasti viimeinen!

Terveisin, M & I