Pian Karibian matkakertomus- sarja osa III

Viikko Curacaolla 

Karibian kierrokseemme sisältyivät Aruba, Curacao ja Bonaire, tässä järjestyksessä. Curacaolla vietimme viikon. 

Pienen lentokoneen haasteet 

Curacaolle lensimme pienellä Divi Airlinesin koneella ja opimme miksi kannattaa tulla ajoissa lentokentälle; Divin koneiden matkatavaratilat ovat melko pieniä ja matkustajien laukkuja saatetaan poistaa ruumasta, kun tehdään tilaa saarten väliselle pienrahdille (esim. lääkkeitä). Joten, mitä syvemmällä ruumassa matkatavarasi ovat, sen pienempi todennäköisyys, että ne poistetaan rahdin takia.  

Istuuduttuamme paikoillemme koneessa, kääntyi edessä oleva mies meihin päin ja sanoi “Kannattaa laittaa korvatulpat korviin lennon ajaksi” suomeksi. Hän oli ensimmäinen kahdesta suomalaisesta, jotka Karibian matkan aikana tapasimme.  

Lähestyessämme Curacaoa saimme ihailla saaren upeita turkoosinvärisiä vesiä. Tämä innosti kovasti!  

Marriott kotina viikon ajan 

Hotelliksi olimme valinneet Curacao Marriott Beach Resortin, joka on melko suuri hotelli 4,5 kilometrin, alle 10 minuutin taksimatkan päässä Willemstadin keskustasta. Hotellin täydellinen uudistus valmistui juuri ennen pandemian alkua. Huoneet ovat tilavia ja siistejä, sisustus on tyylikkäästi karibialaishenkinen. 

Hotellilla on kolme ranta-aluetta ja kaksi uima-allasaluetta. Yksi allasalue on vain aikuisille, tällä alueella on sekä infinity-allas että uima-allas uintiradoilla. Perheille sopivalla, suuremmalla allasalueella on paljon suojaisia rantavuode- ja tuolipaikkoja.  

Hotellin ranta on kapea mutta toimiva. Suurin osa perheistä pysyttelee suurella uima-allasalueella tai sen lähellä olevalla rannalla, joten rauhallisia paikkoja rannalta löytää hyvin.  

Hotellin neljästä keittiöstä saa karibialaishenkisiä aterioita, sushia sekä pizzaa ja burgereita. Pizzat ja burgerit jätimme välistä ja olimme tyytyväisiä kaikkiin syömiimme aterioihin.  

Kaiken kaikkiaan olimme tyytyväisiä hotelliin, yleinen siisteys miellytti meitä.  Kuntosalia käytimme ahkerasti mutta järjestettyihin jumppiin emme ehtineet mukaan.  

Hotelli sopii hyvin monenlaisille ihmisille, hyvin suunniteltujen tilojen takia yleisvaikutelma on suurestakin välimäärästä huolimatta avara. Mielestäni tämä hotelli on erinomainen valinta sukupolvimatkoille, perheille ja aktiivisille pariskunnille.  

Tämä hotelli sopii myös yrityksen insentiivimatkalle. Hotellilla on kaksi suurta kokoushuonetta, jotka kumpikin toimivat myös juhlasaleina. Lisäksi on pienempi 12 henkilön kokoustila ikkunoin ja omalla parvekkeella.  

Kiva yllätys odotti huoneessa syntymäpäivänäni, hotelli oli järjestänyt huoneeseen pienen kakun onnittelukortin kera. Tätä ei kukaan ollut etukäteen tilannut! 

Ravintoloita  

Kävelymatkan päässä hotellilta oli joitakin ravintoloita, mm. erittäin suosittu kalaravintola De Visserij piscadera, jonne ei voi tehdä pöytävarausta. Ravintola on auki vain perjantaista maanantaihin ja ravintolaan on aina jonoa.  Jonottaessa voi ottaa juotavaa, joten huonomminkin voisivat asiat olla.  

Willemstadissa on paljon hyviä ravintoloita, mieleen painuvimmat olivat Restaurant & Café Gouverneur de Rouville ja Ceviche 91 gastrobar. Pyrimme koko matkamme ajan syömään lähinnä paikallisia ruokia, joten ruokalistamme oli todella kalapitoinen.  

Willemstad 

Kaupungin kuuluisimmat osat, Punda ja Otrobanda, sijaitsevat Sint Annen kanavan vastakkaisilla rannoilla ja niitä yhdistää liikkuva ponttonisilta. Siltaa siirrellään usein laivaliikenteen tieltä ja kaupunginosien välillä voi kulkea myös laivalla.  

Yhdessä kaupungin kahden muun historiallisen osan, Pietermaaien ja Scharloon, kanssa alue on Unescon Maailmanperintöluettelossa.  

Pundan ja Pietermaaien alueella on paljon siirtomaa-ajan rakennuksia, joita on viime vuosina kunnostettu. Alueen paremmat ravintolat ja kahvilat ovat Pietermaaien puolella.  

Kiertelimme paljon Willemstadissaja itse pidin eniten Pietermaaien alueesta, ja siellä kyllä otin eniten kuvia. 

Taksit Curacaolla 

Tällä matkalla emme halunneet vuokrata autoa ja Curacaolla liikuimmekin taksilla. Taksien hinnat ovat säännösteltyjä, matkojemme hinnat vaihtelivat 10 – 30 dollariin.  Taksiin turvautuvan matkustajan kannattaa ottaa oma vakiotaksi Curacaolla, kyydit sovitaan joko puhelimessa tai WhatsAppillä.  

Vuokra-autolla liikkuminen on Curacaollakin helppoa ja auton vuokraaminen voi olla järkevää, jos haluaa nähdä eri puolella saarta olevia rantoja ja luonnonpuistoja.  

Retket 

Meille suositeltiin käyntiä akaasioiden piikeistä tehdyssä katedraalissa, Cathedral of Thorns. Katedraali on labyrintti, jonka läpi vierailijat kulkevat ja paras aika vierailulle on illalla, jolloin katedraali on valaistu. Cathedral of Thorns on Herman van Bergenin suunnittelema taideprojekti, jota rakennetaan jatkuvasti.  

Yksi Curacaon suosituimmista retkistä on matka asumattomalle saarelle, Klein Curacaolle. Saarelle matkustetaan laivalla, matkaan kuluu n. 1,5 h per suunta. Itse saarella snorklataan, rentoudutaan ja uidaan.  Retkiin sisältyy retkilounas ja juomatarjoilut laivalla.  Klein Curacao sinisine vesineen ja valkeine hiekkoineen oli retken arvoinen!  

Rannat Willemstadissa 

Willemstadin kuuluisin ranta on keskustasta kaakkoon sijaitseva Mambo Beach ja sen viereinen Cabana Beach. Nämä rannat ovat vilkkaita ja niillä sijaitsee monia hotelleja.  Alueella on myös ostoskeskus. Vietimme päivän Mambo Beachillä, joka oli hotellimme rantaa paljon suurempi ranta.  

Toinen suosittu ranta on kauempana sijaitseva Jan Thielin ranta. Kaikilla näillä rannoilla on paljon toimintaa sukelluksesta konsertteihin.  

Lämpötila Curacaolla 

Lämpötila on ympäri vuoden 28 asteen tienoilla ja klo 10-14 aikaan on hyvä pysytellä auringonpaisteesta poissa.  

/Pia