Singapore 9- vuotiaan Viljan silmin

9- vuotias Vilja matkusti perheensä kanssa Singaporen Sentosan saarelle maaliskuussa 2024. Nuori kynäniekka ilahdutti meitä matkakertomuksellaan kuvien kera. Hotellina perhematkalla toimi Shangri-La Rasa Sentosa. Lue nuoren neidin matkatarina ja inspiroidu Singaporesta!

”Olin pikkusiskon, äidin ja isän kanssa matkalla Singaporessa Sentosan saarella pääsiäisen aikaan 2024. Tämä on minun matkakertomukseni.

Matkustimme Singaporeen yölennolla business- luokassa. Lento kesti noin 13 tuntia. Hotellilla odotimme, että pääsemme huoneeseen. Sitten menimme melkein heti illalliselle.

Kävimme lomalla myös Trick Eye- museossa. Siellä pystyi ottamaan hauskoja kuvia esimerkiksi lohikäärmeen edessä irrottamassa miekkaa kivestä, gorillan käsissä tai vaikka meressä merenneitojen kanssa.

Ensimmäisenä aktiviteettinä menimme maailman toisiksi suurimpaan akvaarioon. Siellä sai myös koskea meritähtiin. Siellä myytiin myös esimerkiksi rausku ja meritähti jäätelöitä. Siellä oli myöskin delfiinejä ja loistavia meduusoja. Pelottavin eläin oli ylivoimaisesti hai.

Kävimme katsomassa tällaisia kuvassa näkyviä loistavia lohikäärmeitä Sentosa Resort Worldissa. Minusta ne olivat todella söpöjä. Tässä samassa paikassa oli myös tosi paljon ravintoloita, joten jos matkustat Singaporeen ja etsit ruokailupaikkaa niin täältä löytyy. Singaporessa oli tosi usein pimeä, joten siellä oli tosi paljon kaikkia valoja.

Viimeisenä torstaina kävimme Singaporen kaapelivaunuissa, jotka muuten juuri täyttivät 50-vuotta. Niissä pystyi katselemaan tosi hyvin maisemia. Varsinkin pimeällä oli tosi hienoa, kun näkyi niin paljon valoja. Kuvassa taustalla näkyy myös esimerkiksi hotellimme Shangri-La, Siloso point, joka on erilaisten kulkuneuvojen lähtöpiste ja maisemasilta.

Tässä kuvassa olen Universal Studioilla muumioprinsessan kanssa. Suosittelen, että laitteen nimeltä Muumion kosto jättää väliin alle 10- vuotiailta. Siinä on mahtava vuoristorataosuus, mutta muuten pysyin silmät kiinni. Prinsessa oli kyllä tosi siisti.

Jos tykkäät melusta, räiskinnästä, roboteista tai kovista äänistä Transformers- laite sopii sinulle. Mutta meidän koko perhe (paitsi isä) oli ihan kauhuissaan. Robotit hyppi naamalle ja räiski. Toisin onneksi 3D lasit voi ottaa pois päästä. Minun lempi laitteeni nimi oli Human. Se oli vain tavallinen vuoristorata. Suosittelen Universal Studiota kaikille pienille ja isoille vaikka osa laitteista olikin vähän pelottavia.

Yhtenä iltana käytiin rannassa Wings of Time- nimisessä esityksessä. Se oli tosi hieno. Siinä oli vesisuihkuja valoja ja heijastuksia. Rannasta sai myös tosi hyvää ruokaa ja söimme sillä kai kolme tai neljä kertaa.

Tässä kuvassa näette minut, pikkusiskoni Veeran ja elefantteja. Kävimme nimittäin viimeisenä päivänä eläintarhassa. Siellä oli myös lasten maailma, jossa sai silittää pupuja ja me myös söimme siellä. Ylivoimaisesti oudoin eläin oli hippopotamus. Eläintarha oli jaettu neljään eri puistoon: yösafari, lintumaa, normaali eläintarha ja vesimaa. Niistä kävimme vesimaassa ja normaalissa eläintarhassa. Tämä kuva on normaalista eläintarhasta.

Meidän hotellimme nimi oli Shangri-La Sentosa. Singaporessa tuli tosi aikaisin pimeä ja aurinko laski tosi nopeasti. Tässä kuvassa näette hotellimme uimaltaan, joka on auki kymmeneen illalla asti. Samassa kuvassa näkyy myös hiukan hotelliamme sekä hotellin hiekkaranta. Kuvassa näkyvän pienen katoksen alla tarjoillaan Illallinen ja aamiainen. Illallista saa esimerkiksi myös rannasta. Antaisin hotellille 4.5 tähteä, koska kaikki meni muuten loistavasti, mutta lähtöpäivänä tuli pikku säätöä.

/ Vilja