Terveiset Kreikan opintomatkalta

Yassu!

Matkamme alkoi Suomesta pienryhmän kanssa kohti Ateenaa, Aegean Airlinesin suoralla lennolla. Aegean Airlines on Kreikan suurin lentoyhtiö ja yhtiön reittiverkosto kattaa kaikki kotimaan kohteet. Yhteydet ovat hyviä ja Helsingistä pääsee vaivatta Kreikan suosikkisaarille. Aegean on valittu Euroopan alueen parhaaksi lentoyhtiöksi jo yhdeksän vuotta peräkkäin. Eikä ole mikään ihme! Lentomatkamme aikana saimme nauttia todellisesta kreikkalaisesta vieraanvaraisuudesta ja korkealuokkalaisesta palvelusta. Iso plussa myös siitä, että Aegeanin lennoilla ruuat ja juomat aina sisältyvät lentolipun hintaan.

Ateenan lentokentällä kuljettajamme oli vastassa ja lyhyen ajomatkan päässä olimme jo Ateenan Rivieralla, Grand Resort Lagonissi hotellissa. Grand Resort Lagonissin sijainti on loistava! Hotellista ajaa Ateenaan alle tunnissa ja lentokentälle 20 minuutissa. Historiasta kiinnostuneille, 30 minuutin ajomatkan päässä löytyy Sounion niemi ja merenjumala Poseidonille omistettu temppeli. Golfin ystäville löytyy 18-reikäinen Konstantinos Karamanlis Glyfada-golfkenttä puolentunnin ajomatkan päässä.

Ylellinen Grand Resort Lagonissi komeilee valtavalla 72 hehtaarin alueella, kapealla niemenkärjellä turkoosimeren ympäröimänä. Hotellista löytyy majoitusvaihtoehtoja joka makuun, tavallisista hotellihuoneista bungaloweihin ja villoihin. Me majoituimme sviitteihin, jotka olivat huikean kokoiset. Sviiteistä oli omat altaat, isot terassit ja jopa omat kuntosalit. Ja mitkä henkeäsalpaavat merinäkymät odottivat aamulla omalta terassilta! Voisin kyllä viihtyä pidempääkin. Sviitit on sijoitettu hotellialueelle niin, että yksityisyys ja merinäkymät ovat taattuja. Upea vaihtoehto häämatkalaisille ja pariskunnille, jotka kaipaavat matkalla omaa rauhaa, upeita puitteita, luksusta, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia. Hotellin upeassa miljöössä voi myös järjestää unohtumattoman vihkimistilaisuuden! Lapsiperheet ovat myös tervetulleet ja heille löytyy upeat ja hyvin varustetut villat omalla uima-altaalla.

Alueella on 7 erilaista ravintolaa vaativaankin makuun sekä kaksi baaria. Suosittelen lämpimästi laguunin äärellä sijaitsevaa Captain´s House ravintolaa, tyylikäs ilmapiiri ja mahtavat ruuat. Yksityisyyttä kaipaavia asiakkaita palvelee ympärivuorokautinen huonepalvelu. Upeiden rantojen lisäksi, hotellin alueella on lukuisia palveluita ja aktiviteetteja. Rentouttavaan lomailuun löytyy joogaa sekä wellness- ja Spa-palveluja. Urheilullisempaan lomailuun on kaksi tenniskenttää, kuntosali ja erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Kaikkiaan toimiva konsepti asiakkaille, jotka toivovat lomalta rauhaa ja yksityisyyttä ylellisissä puitteissa ja upeissa maisemissa. Viettimme yhden yön tällä ja se oli aivan liian vähän näin upeassa paikassa!

Ateenan Rivieralta matkamme jatkui jälleen Aegeanin lennolla kohti Kreetan saarta. Kreetan saarella on kaksi lentokenttä, Hania ja Heraklion. Me lensimme Heraklionin joka sijaitsee saaren keskiosassa pohjoisrannikolla. Reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Heraklionista, Eloundassa sijaitsevat sisarhotellit Elounda Beach Hotel & Elounda Bay Palace.  

Elounda Beach Hotel & Elounda Bay Palace sijaitsevat vierekkäin isolla alueella ja upean puutarhan ympäröimänä. Sijainti on todella hyvä, Agios Nikolaos kylälle ajaa vartissa ja pikkukylään Plakaan kymmenessä minuutissa. Plakasta voi tehdä päiväretkiä aiemmin leprasiirtolana tunnetulle Spinalongan saarelle.

Molemmissa hotelleissa löytyy lukuisia majoitusvaihtoehtoja, tavalliset hotellihuoneet, huoneet josta suora pääsy uima-altaalle, bungalowit, 1-3 makuhuoneen villat ja sviitit. Vaihtoehtoja löytyy jokaiselle. Alueella on kaksi hiekkarantaa ja rantaviivaa onkin reilun kilometrin.

Ravintoloita on lukuisia ja joka makuun, mukaan lukien mielettömän sympaattisen kreikkalaiseen tavernatyyppisen Kafenion Greek – ravintolan. Kafenionin vastaapäätä on romanttinen ja tunnelmallinen kappeli. Miltä kuulostaisi ihanat intiimihäät kreikkalaisittain?

Aktiviteetteja kaipaaville tarjolla on kaikki mahdolliset vaihtoehdot! Oli se sitten tennistä, jooga, Spa-hoitoja, jalkapalloa, mini-golffia… Kaikki löytyy, just name it! Lapsille on ohjattua toimintaa ja lapsikerhoja. Iltaisin on erilaisia teemailtoja.

Lyhyt lomareissumme päättyi Aegaenin lentoon Ateenan kautta Helsinkiin ja lentoyhtiö palvelusta ei taaskaan ollut valittamista!

Kaikkiaan loistavaa valinta lomakohteeksi!

Olethan yhteydessä, niin suunnitellaan sinullekin upean
(ehkä vähän pidemmän) Kreikan matkan.

Terveisin, Daria