Terveisiä Antiguan saarelta

Asiakkaamme Kari ja Marja-Leena lomailivat Karibialla Antiguan saarella. Lukaise kaksikon matkakertomus!

”Matkamme suuntautui tällä kertaa Intian valtameren kohteiden sijasta Karibialle ja siellä Antiguan saarelle.

Finnairin lento Helsingistä Miamiin sujui mukavasti pitkästä noin 11 tunnin lentoajasta huolimatta. Majoituimme Miamiin yhdeksi yöksi keskustan hotelli Eurostars Langfordiin, joka oli siisti pieni hotelli noin 20 minuutin ajomatkan päässä lentokentästä. Ehdimme hieman katsella kaupunkia ennen jatkolentoa American Airlinesilla Miamista Antigualle. Lento kesti noin 3,5 tuntia. Molemmat lennot olivat päivälentoja.

Antigua on kaunis saari Karibian keskiosassa. Se on 30-40 kilometriä leveä ja saman verran pitkä. Hienoja valkohiekkaisia rantapaikkoja on liki kaikkialla. Samoin pieniä idyllisiä kyliä ja myös resort-tyyppisiä alueita. Saari on väljästi rakennettu ja luonnolle on jätetty tilaa. Saarella on sademetsäalue, vanhoja sokeriruokotiloja ja -myllyjä sekä kauniita teitä ja polkuja vaeltaa. Aurinko paistoi ja lämpötila oli koko ajan + 25 – 29 asteen välillä. Trooppinen meri-ilmasto teki ilmastosta miellyttävän leppeine tuulineen.

Majoituimme Blue Waters Resort & Spa – hotellissa, joka oli perheen omistama pieni hotelli kauniilla paikalla. Hotellin huoneet olivat isoja sviittejä omine terasseineen ja uima-altaineen. Myös valkohiekkainen ranta kuului hotellialueeseen. Alue oli kauniisti istutettu kukin ja viherkasvein. Ravintoloita oli useita ja palvelu hyvätasoista ja yksilöllistä.

Auton voi vuokrata, jos haluaa kiertää saarta. Me vuokrasimme pariksi päiväksi taksin ja saimme hyvää matkailuneuvontaa. Taksin käyttö on edullista. Kävimme myös moottoriveneajelulla saaren itärannalla ihailemassa kauniita maisemia ja auringonlaskua. MYös historiallisiin linnoituksiin tutustuimme.

Hieman yli viikon pituinen matka-aika kului nopeasti ja olimme tyytyväisiä matkaamme kokonaisuutena.

Paluu tapahtui samaa reittiä takaisin – Antigua – Miami – Helsinki.

Jälleen kerran kiitos Marikalle hyvästä matkanjärjestelystä!”

/ Kari & Marja-Leena