Terveisiä Arubalta

Päivi järjesti meille pika-aikataulussa rantaloman Aruballe. Hotellimme Tamarijn vastasi odotuksiamme. Sen tilat olivat siistit, henkilökunta mukavaa ja koronarajoitukset oli huomioitu hienosti. Tunsimme olomme kaikin puolin turvalliseksi poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta. Huoneemme (1716) oli erinomaisella paikalla eli riittävän kaukana ravintola-alueen toiminnoista mutta silti keskeisellä paikalla aivan rannassa olevan rakennuksen toisessa kerroksessa. Parvekkeelta oli upea näkymä auringonlaskuun. Mereen oli matkaa n. 10 metriä.

Asiakkuutemme oli huomioitu kivasti; saapuessamme huoneeseemme siellä odotti viinipullo ja suklaakonvehteja tervetulotoivotuksen kera. Päivi oli myös ystävällisesti tehnyt meille illallisvarauksen saapumisillallemme.

Tamarijnin palvelujen lisäksi käytössämme olivat myös sisarhotelli Divin palvelut, joista käytimme baaria sekä Red Parrot ravintolaa. Kokemuksemme perusteella palvelun laatu Divissä vaihteli, mikä hieman yllätti meidät. Tamarijnissa palvelu oli kaiken kaikkiaan erinomaista. Ruoka oli joka paikassa hyvää. Kuljetukset ”golf-autoilla” hotellista toiseen sujuivat näppärästi, ja tätä suht lyhyttä väliä kävellessämme kyydin tarvetta kyseli jokainen samaan suuntaan menossa oleva kuljettaja, joten halutessaan olisi voinut hypätä kyytiin käytännössä koska vaan.

Tamarijnin sijainti oli erinomainen ja suosittelemme lämpimästi all inclusive -pakettiin kuuluvien sähköavusteisten polkupyörien käyttöä. Me polkaisimme parina aamuna Oranjestadiin ja yhtenä aamuna rannikkoa ylöspäin. Useista risteilijöistä huolimatta Oranjestadissa oli rauhallista.

Matkamme ajoittui vuoden vaihteeseen. Tamrijnissa oli illallisella panostettu rekvisiittaan: Jokaisessa pöydässä oli ruokailijoille hopeisia silinterihattuja, Happy New Year -koristepantoja ja hopeisia pahvitorvia. Kun vuosi oli vaihtumassa, tarjoiltiin allasalueella kuohujuomaa. Vuosi vaihtui näyttävien ilotulitusten tähtisateessa.

Matkamme oli kaikin puolin onnistunut – ei pidä antaa amerikkalaisten häiritä rauhaa. Jos kaipaa lämpöä, aurinkoa, valkoisia hiekkarantoja ja turkoosia merta, on Aruba hyvä valinta.

Aitoa Karibiaa tai nähtävyyksiä ei kuitenkaan juuri ole. Lentoyhteydet ja palvelu KLM:llä toimivat erittäin hyvin, ja koronan asettamat terveysturvallisuusvaatimukset oli huomioitu kiitettävästi.

Suurkiitokset unelmaräätäli Päiville!