Terveisiä Etelä-Afrikasta

Asiakkaamme Paula & Jaakko viettivät unohtumattoman loman matkamyyjämme Päivin suunnittelemalla Etelä-Afrikan matkalla. Tässä heidän terveisensä reissun jälkimainingeissa:

”Turkish Airlinesin lennot Helsinki – Istanbul – Kapkaupunki sujuivat mukavasti ja aikataulussa. Kapkaupungin lentoasemalla meitä oli vastassa Paradise Touringin oppaamme Oliver. Oliver huolehti kaikista kuljetuksistamme ja retkistämme upealla ammattitaidolla.

Hotellimme Clarendon Fresnaye oli sopivan pieni ja sijaitsi rauhallisella alueella. Kiva huoneemme oli loft-henkinen ja sijaitsi hotellin toisessa kerroksessa. Parvekkeelta oli näköala piha-alueen uima-altaille ja kauempana siintävälle merelle. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja huolehtivaista. He suosittelivat meille kävelyetäisyydellä olevia illallispaikkoja ja onnistuivat jopa varaamaan meille pöydän täpötäyteen ravintolaan.

Kävimme ensimmäisenä aamupäivänä Pöytävuorella. Sinne pitää mennä heti tilaisuuden tullen, koska tilaisuus ei välttämättä toistu vaihtelevan sään vuoksi. Meidänkin käyntimme jälkeen vuorelle laskeutui pilvinen ”pöytäliina”. Hotellin henkilökunta soitti aamulla ennen liikkeelle lähtöä Pöytävuorelle varmistaakseen sen olevan auki, hoiti meille liput sekä Uber-taksin. Seuraavan päivän Cape Scenic Tour oli mahtava retki. Oliver kuljetti meitä Kapin niemimaan  Atlantin puoleista reunaa alas Hyväntoivonniemeen ja vastaavasti Intian valtameren puoleista reunaa ylös takaisin Kapkaupunkiin.

Ajoimme läpi maailman kauneimmaksi kuvaillun Chapman’s Peak Drive -autoilureitin ja näimme tietysti myös pingviinit Bolder’s Beach- rannalla. Kävimme myös kurkistamassa strutsifarmin elämää. Oliver odotti meitä myös seuraavana aamuna ja kuljetti meidät läpi kolmen eri viinialueen. Maistelimme erinomaisia viinejä, juustoja ja oluita. Tutustuimme viinin valmistukseen ja vierailimme viinikellarissa. 

Lento Kapkaupungista Port Elizabethiin sujui hyvin, ja kentällä meitä oli vastassa Pembury Toursin opas, joka kuljetti meidät yksityiseen Kariega -luonnonpuistoon. Majoituksemme Ukhozi Lodgessa oli täydellinen: tilava huoneisto tyylikkäässä  ”paritalossa”, jonka terassilla oli oma pieni pulahdusallas. Terassilta avautui näkymä laaksoon yhdelle luonnonpuiston juomalammikoista.

Laskimme yhtenä iltapäivänä laaksonäkymästä lukuisia antilooppeja, sarvikuonoja ja ainakin 17 kirahvia. Kariegan henkilökunta ja palvelu olivat erinomaisia, tunnelma leppoisa ja ruoka maittavaa. Teimme kolmen vuorokauden aikana yhteensä viisi noin neljä tuntia kestävää safariajelua. Puistossa on lukuisia eri antilooppilajeja, norsuja, puhveleita, kirahveja, seeproja ja tietysti leijonia.

Vierailumme ajoittui alkukesään, joten näimme myös paljon eri eläinten poikasia. Safariajeluilla meillä oli aina sama opas ja pääosin sama porukka. Ajelujen tunnelma oli hauska – meille sattui todella mukavaa seuraa, ja ajeluiden aikana nautitut sundownerit ja aamukahvit kumottiin huumorin höystäminä iloisissa merkeissä.

Kotimatka oli pitkä, mutta kaikki sujui aikataulun mukaisesti ilman ongelmia.

Passeissa ja sydämissä on taas uusia leimoja, ja Afrikka teki jälleen lähtemättömän vaikutuksen. Kiitos Päivi kaikista järjestelyistä!”

/ Jaakko & Paula