Terveisiä Mauritiukselta 

Matkamme oli 15.2.-2.3.2022 Mauritiukselle. Lensimme Air Francella Pariisin kautta. Hotellimme olivat Trou aux Biches ja Dinarobin.

Ennakkoon saatu kuvaus kohteesta oli kattava ja lentoyhteys varmaankin vaihtoehdoista toimivin. Lentokenttä- ja hotellikuljetukset olivat täsmällisiä ja mukavia. Muilta osin emme käyttäneet Mautourcon palveluja. Trou aux Bichesissä suunnittelimme veneretkeä, mutta sykloni heikensi sääoloja sen verran, ettei se ollut mahdollista. Retkien hinnat olivat melko kalliita. 

Korona vaikutti matkantekoon eniten ennen matkaa, kun piti huolehtia, että kaikki paperit on kunnossa. Asiapapereiden tarkistukset sujuivat nopeasti, samoin 1. ja 5. päivän antigeenitestit, ehkä vähän liiankin nopeasti ja suurella asiakasmäärällä. Muilta osin koronaturvallisuudesta huolehdittiin hyvin. 

Trou aux Bichesissä vastaanotto oli lämmin, kuten palvelu muutoinkin. Mukavaa oli, että joka illalle oli tehty pöytävaraus eri ravintoloihin. Tämä säästi aikaa muuhun ja rauhoitti lomailua. Ravintoloista ruoan osalta parhaiten jäi mieleemme Mahiya. Aamiaiselle oli kaksi ravintolavaihtoehtoa, joista Caravelle oli mukavan pieni ja tarjosi loistavan merinäköalan melkein rannalla. 10-vuotishääpäivämme huomioitiin hienosti  Il Corallo -ravintolan pöydässä, vaikka kakku unohtuikin ja tuotiin meille vasta seuraavana päivänä. Ihan hyvä niin, emme olisi sitä illalla jaksaneet syödäkään. 

Beachfront Suite with Pool -huone osoittautui loistavaksi valinnaksi. Omaa allasta tuli käytettyä yllättävän paljon, varsinkin syklonin ohittaessa saaren. Hotellin isoa allasta emme käyttäneet, ehkä turhan keskeisen sijainnin takia. Mieluummin uimme meressä. Huoneen pesutilat olivat avarat ja käytännölliset, ulkosuihku oli mukava lisä. 

Ranta oli siisti, eivätkä kaupustelijat juurikaan häirinneet. Nousuveden aikana hiekkaranta kaventui melkein olemattomiin. 

Mukavaa huolenpitoa oli, kun Heli soitti ja varoitti syklonista, samoin hotelli informoi asiasta. Sykloni ei sinällään haitannut lomailuamme, vaikka joitain hotellipalveluja karsittiin. Heli tuli vielä käymään ja kertoi hyvin kattavasti ja asiantuntevasti Mauritiuksen elämästä. 

Dinarobinissa lämminhenkinen palvelu jatkui. Huoneemme sijaitsi aivan alueen reunalla, joka toi sopivasti rauhaa, eikä haitannut liikkumista, koska kuljetus oli 15 min. välein. Sijainti mahdollisti toisaalta hyvin myös Paradis-hotellin palvelujen, lähinnä ravintoloiden käytön. 

Mukavaa, että huone oli vaihtelun vuoksi vähän erilainen. Sijainti toisessa kerroksessa mahdollisti sopivasti merinäköalaa ja katettu terassi toi avaruutta. Sänky ei ollut ihan yhtä hyvä kuin edellinen. 

Butik Bar oli sopivasti huoneemme kohdalla ja siellä oli erittäin ystävällinen palvelu. Ranta oli muutenkin erittäin viihtyisä, koska esim. veneliikennettä ei juurikaan ollut, joten uiminen tuntui turvalliselta. 

La Plage oli loistava lounasravintola kirjaimellisesti aivan meren rannalla. Ruoka oli erinomaista, tuoretta ja siellä korostui se, että ruoka tuotiin järjestään kuumana pöytään. 

Illallisista jäi tässä hotellissa mieleen Umami, jonka japanilaiset ruoat olivat erinomaisia. Syntäpäivän juhlaillallinen oli varattu meille Paradisin La Ravanneen.Tämä oli täydellinen valinta ja syöty menu ikimuistoinen, samoin palvelu. 

Saimme tai jouduimme käyttämään myös hotellin ensiapupalveluja, joita oli Paradisissa. Jaana loukkasi rantakivikkoon jalkansa ja peukalonsa, onni onnettomuudessa oli se, että tämä tapahtui melkein ensiapupisteen edessä ja siellä oli sairaanhoitaja paikalla. Ensiavuksi haava puhdistettiin ja sidottiin ja peukalon kunto tarkastettiin. 

Tämän jälkeen saimme osaksemme ennenkokematonta huolenpitoa ja tuntui hyvällä tavalla, että Jaanan paranemista haluttiin kaiken keinon edistää ja ylläpitää upean lomakokemuksen säilyminen. 

Paraneminen sujui hyvin ja pystyimme kipuamaan Le Mornen näköalapaikalle. Tähänkin saimme hyviä vinkkejä hotellin henkilökunnalta. Kiipeily oli mukavaa vaihtelua rantalomalle, vaikkakin totesimme, että rantalomailu itsessään oli tässä kohteessa kaikkein parasta. Retkimahdollisuuksista hyödynsimme tunnin mittaisen lasipohjavenematka, joka oli varsin mukava. 

Span palveluja käytimme kahdesti ja se oli varsin nautinnollista. Kauppojen palveluja käytimme lähinnä pieniin vaateostoksiin. Muuta myytävää siellä oli melko rajallisesti. 

Kummankin hotellin ulkopuolella kävimme jonkin verran, mutta emme juurikaan käyttäneet palveluja. 

Matka täytti ja ylitti odotuksemme heti suunnittelusta ja ehdotuksista alkaen. Ne mahdollistivat ikimuistoisen matkamme toteutumisen, kiitos. 

Terveisin, Erkki ja Jaana