Terveisiä Tansaniasta

Kiitoksia loistavasti järjestetystä matkasta, joka oli todella antoisa. Paikallinen oppaamme James oli aivan huippu, hän jaksoi olla inspiroiva, aloitteellinen ja äärimmäisen asiakaspalveluhenkinen ja joustava koko viikon jokaisen hetken ajan. Kiitoksia myös matkaohjelmasta yleisesti, se oli juuri sellainen kuin etukäteen toivoimme, eli sopivasti lepotaukoja ja muutakin aktiviteettiä safareiden välillä. 

Majoitukset olivat hyvälaatuisia ja vastasivat hyvin annettuja kuvauksia. Erityisesti Maramboi luxury tented lodge oli kiva kokemus, kun eläimiä pyöri aivan teltan vieressä koko ajan. Covid ei onneksi enää kovin paljon näkynyt Tansaniassa arkipäivässä. Osittain sen ja ilmeisesti myös vähäisen turistimäärän takia hotelleissa oli buffet-ruokailuiden sijaan tarjolla pöytiin tuotu päivällinen. Se oli tietysti palveluna jopa parempi kuin buffet, mutta kun Maramboi luxury tented lodje ja Kitela lodge olivat samaa ketjua niin täysin samalla konseptilla rakennettu illallinen rupesi matkan loppua kohti toistamaan itseään jo vähän liikaakin – tämä saattaisi olla jollekin jo vähän ongelmakin, meitä asia ei kuitenkaan isommin häirinnyt. 

Matkaohjelmaan sisältyneet safarit olivat hyvin valittuja ja tarjosivat todella paljon nähtävää, erityisesti pidimme Tarangirestä ja Ngorongorosta. Lake Manyarassakin kuitenkin näimme oppaan asiantuntemuksen ansiostakin erittäin paljon, vaikka paikka tiheän metsänsä takia on välillä eläimien näkemiseen haastava. Lake Manyaran puiston kuvauksessa on hieman väärää tietoa, täällä kerrottiin olevan paljon flamingoja ja hippoja, pari vuotta jatkuneen Manyara-järven tulvimisen takia kumpiakaan ei kuitenkaan ole käytännössä ollenkaan – näimme näitä kuitenkin sitten runsaasti Ngorongorossa. 

Pyöräretki oli erinomainen valinta, tarjosi paljon nähtävää ja pääsimme myös käymään järkevän hintaisissa tauluja ja matkamuistoja tarjoavissa paikoissa kierroksen aikana. Hinnoista toki tingittiin joka paikassa, mutta yleisesti ottaen olin yllättynyt siitä miten kalliita nämä monessa paikassa olivat – ilmeisesti liikaa amerikkalaisturisteja. Lisäksi pysähdyimme vielä paluumatkalla tutustumaan Masai-kylään sekä pieneen käärmepuistoon, jossa oli tarjolla myös kameliratsastusta. 

Kiitoksia vielä kerran hyvästä kokonaisuudesta! 

T. Marko ja lapset