Vietnamin kiertomatka

”Odotukset matkalle olivat isot, ja ne täyttyivät.

Hanoin syke ja kaupunkikierros, retki Ninh Binhiin ja Tam Coc– veneretki olivat kaikki loistavia.

Halong Bay on kyllä erityisen hieno paikka. Risteily tehtiin Pelican Cruises– laivalla, joka oli tarkoitukseen erinomainen ja palvelut loistavia. Varmaan parhaita Halong Baylla risteileviä aluksia.

Saigonista retki Tay Ninhiin ja hämmästyttäviä Cu Chi– tunneleita ihmettelemään, sekä tiivis kaupunkikierros. 

Hotellit sekä Hanoissa (La Siesta Classic Hang Thung) että Saigonissa (La Siesta Premium) olivat laadukkaita (taisivat ollakin viiden tähden hotelleja ja molemmat vuoden sisään valmistuneita) ja sijaitsivat erinomaisella paikalla keskustassa. Molemmissa hotelleissa henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja avuliasta, ja aamiaiset monipuolisia ja maistuvia. Näitä hotelleja suosittelen lämpimästi (voi tietysti olla budjettikysymys…).

Mui Nen rantahotelli Sailing Club Resort oli myös mieluisa tällaiselle eläkeläiselle, tilaa oli sekä altaalla että rannalla, palvelu jälleen kerran erittäin ystävällistä, ja aamiainen maistui. Huonekin oli hyvä. Suosittelen, mutta party- paikkoja pitänee etsiä muualta kuin Mui Nestä (minä en niitä siis kaivannut).

Paikallisen matkanjärjestäjän palvelut olivat hyvät ja joustavat. Oppaat sekä Hanoissa (kokenut Tien) että Saigonissa (nuori Felix) pitivät minusta hyvää huolta, kertoivat kohteista selkeällä englannilla ymmärrettävästi ja taustojakin availlen. Koko ajan oli fiilis, että oppaille on tärkeätä, että kaikki sujuu hyvin ja olen tyytyväinen lomaani. Kuljettajat pärjäsivät haastavassa liikenteessä loistavasti.

Reissun kohokohdat:

1) Hanoin liikenne

2) Halong Bay- risteily

3) Aurinko ja ranta Mui Nessä

4) Cu Chi- tunnelit

5) Souturetki Tam Coc-joella 

6) Hanoi ja Saigon (Ho Chi Minh City)

7) Vietnamilaisten ystävällisyys

8) Munakahvi, lihanuudelikeitto, Banh Mi, hedelmät

Paluumatkalla yövyin Dohan lentokentällä Oryx Airport– hotellissa. Hotelli oli mainio ja huone ylellinen lyhyttä yöpymistä varten. Hotellin löytäminen oli kuitenkin minulle melkoisen haastavaa, vaikka turvauduin lentokentän henkilökunnan apuun (tai ehkä juuri siksi).

Reissu oli suunniteltu toiveitteni ja mielihalujeni mukaisesti ja siinä oli todella onnistuttu! Iso kiitos siitä. 

Kun nyt olen tehnyt reissun, miten sitä muuttaisin. Ehdottomasti yksi päivä lisää Saigoniin ja yksi (tai useampia käytettävästä ajasta ja budjetista riippuen) Mui Nen rantakohteeseen. 

Lämmin suositus kaikille Vietnamin reissua miettiville.”

/ Mikko