Matkustusrajoituksia poistetaan ja lievennetään

Moni kohde on ilmoittanut hiljattain joko matkustusrajoitusten poistamisesta tai rajoitusten lieventämisestä rokotettujen matkustajien osalta.

Matkustus alkaa siis helpottumaan hetki hetkeltä. 

Malediivit, Sri Lanka, Aruba, Meksiko, Arabiemiraatit ja Costa Rica ovat ilmoittaneet, että vaadittu pakollinen negatiivinen PCR testitulos poistuu rokotetuilta matkustajilta, osa kohteista vaatii kolmea rokotusta. Bonaire, Barbados, USA, Reunion ja Kanada ovat ilmoittaneet, että rokotettujen matkustajien maahanpääsyyn soveltuu myös virallisessa laboratoriossa otettu antigeenitesti (max. 24 tuntia vanha). 

Mauritius on myös ilmoittanut helpottavansa rajoituksia ja poistavansa pakollisen 5. matkapäivänä tehtävän antigeenitestin. Maahan vaaditaan edelleen negatiivinen PCR testitulos (max. 72 tuntia vanha) sekä saapumispäivän antigeenitesti, joka tehdään hotellilla. 

Eurooppa alkaa palaamaan myös normaaliin. Monet maat ovat ilmoittaneet, että kaikki rajoitukset on poistettu rokotettujen osalta. Rokotuspassin edellytykset ovat suurimmalta osin palautuneet eli rokotustodistus riittää maahanpääsyyn. 

Etukäteen täytetty terveystietolomake vaaditaan edelleen suurimmassa osassa kohteissa.