Uudet rajaohjeet: kaksi koronarokotusta saaneiden ei tarvitse käydä testissä maahantulopisteessä

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL on 10.06.2021 päivittänyt maahantulopisteiden terveysviranomaisille suunnattua ohjetta maahantulosta. Ohjeessa kerrotaan, milloin maahantulopisteellä ei tarvitse käydä koronatestissä.

Ohjeen mukaan täyden koronarokotesarjan saaneen matkustajan ei vastedes tarvitse käydä koronatestissä maahantulopisteellä, jos on vähintään kaksi viikkoa aiemmin saanut viimeisimmän rokotteen.

Testiin ei myöskään ohjata matkustajaa, joka on parantunut covid-19 taudista viimeisen kuuden kuukauden sisällä sekä saanut vähintään yhden koronarokotuksen vähintään 7 vuorokautta sitten.

Jos matkustajalla on todistus yhdestä koronarokoteannoksesta ja viimeisestä rokotuskerrasta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, hänen ei tarvitse mennä koronatestiin rajalla. Tällöin matkustajalta pyydetään yhteystiedot, jotta terveysviranomaiset voivat ohjata koronatestiin, kun maahantulosta on kulunut 72 tuntia.

Uusissa ohjeissa ja suosituksessa huomioidaan koronarokotteiden antama hyvä suoja sekä ECDC:n (Euroopan tautien valvonnan ehkäisyn keskus) antamat ohjeet, tiedotteessa kerrotaan.