Helin Matkojen Linan reissu Malediivien Heritance Aarahiin

Malediivit oli minulle jo entuudestaan tuttu, mutta ainoastaan paikallisten saarien muodossa. Lähdinkin suurella innolla ja mielenkiinnolla tutustumaan Malediivien tunnetumpaan puoleen, eli resort- saaren ylelliseen lomatunnelmaan. Otin suunnakseni asiakkaidemme rakastaman, Raa- atollilla sijaitsevan Heritance Aarahin.

Malen lentokentällä minut ja matkakumppanini otettiin iloisesti vastaan Aarahin henkilökunnan toimesta. Kuljetus resort- saarelle tapahtuu tyylikkäästi vesitasolla ja meidät ohjattiinkin sutjakasti Trans Maldivian Airlines- vesitasoyhtiön tiskille. Laukut hävisivät hyppysistämme pikaisesti ja meidät huolehdittiin odottelemaan lennon lähtöä Aarahin loungeen – kaikki sujui äärimmäisen sujuvasti. Itse ei tarvinnut tehdä käytännössä mitään muuta kuin seurata ohjeita ja fiilistellä tulevaa lomaa paratiisissa.  

Jo aiemmalla matkallani olin hullaantunut Malediivien kauneudesta; valkeat hiekkarannat ja kaikissa sinisen sekä turkoosin sävyissä välkehtivä kirkas merivesi ovat kerta kaikkiaan mykistävä näky! Malediiveilla lomafiilikseen pääsee jo lentokoneessa – vesitason kyydistä kelpasi kurkkia kauniisti merenpinnasta erottuvia atollirinkuloita. Lento Malesta Aarahiin kesti noin 45 minuutin verran.

Heritance Aarahin internetsivuilla resortia kuvaillaan mahtipontisesti taivaaksi maan päällä, eikä tämä kuvaus juurikaan osunut harhaan vesitasosta laiturille astuessamme. Aurinkoinen henkilökunta otti meidät sydämellisesti vastaan ja sisäänkirjautumismuodollisuudet hoidettiin herkullisia tervetulodrinkkejä maistellen.

Heritance Aarahissa jokaisella vieraalla tai seurueella on oma butler, joka varmistaa vieraiden loman onnistumisen. Sisään kirjautuessamme tapasimme oman butlerimme, ystävällisen Prashantin, joka kuskasi meidät golf- autolla rantahuvilaamme. Kävimme leppoisan herrasmiehen kanssa läpi toiveitamme tulevalle viikolle ja hoidimme retki- sekä ravintolavaraukset kertaheitolla kuntoon. Etenkin sesonkiaikaan ravintolavarausten ennakkoon tekeminen ei ole ollenkaan huono idea, mikäli haluat varmistaa pääsyn saaren suosituimpiin ravintoloihin.

Aarahin ehdoton valttikortti on sen kattava Premium All Inclusive. Resort pitää sisällään upean valikoiman erilaisia ravintoloita, joissa vieraat pääsevät nauttimaan paikallisten herkkujen lisäksi italialaisen, ranskalaisen, sri lankalaisen, japanilaisen ja thaimaalaisen keittiön antimista. Monipuolisen ruoka- ja juomavalikoiman lisäksi vieraat voivat osallistua yöpymisen kestosta riippuen 2-4 retkelle ilman lisäveloitusta, osana all inclusive- ohjelmaa.

Lisäksi vieraat voivat lähteä vesille SUP- laudalla ja kajakilla tai tutustua vedenalaiseen elämään snorklaamalla – lainavarusteet voi hakea saaren sukelluskeskuksesta. Sukelluksesta puheen ollen, myös 15-20 minuutin tutustuminen laitesukelluksen ihmeelliseen maailmaan sisältyy all inclusive- ohjelmaan. Sukelluksen harrastajana suosittelen ehdottomasti hyödyntämään tämän huikean tilaisuuden! Malediivit on ehdottomasti yksi maailman parhaista sukelluskohteista ja pinnanalaista elämää kannattaa tosiaan käydä kurkkaamassa.

Vierailumme aikana kävimme testaamassa SUP- lautailun, sekä osallistuimme delfiiniristeilylle ja kalastusretkelle. Delfiiniretki oli huikea, näimme varmasti lähemmäs 20 villisti hyppivää ja ilakoivaa pyöriäistä – ja vain 10 minuutin venematkan päässä Aarahista! Kalastusretkeltä poistuimme ilman saalista, mutta kokemuksena retki oli erittäin positiivinen.

Kuuden päivän vierailun aikana majoituimme kolme yötä Beach Villassa ja kolme yötä Ocean Villassa. Nimensä mukaisesti Beach Villat sijaitsevat aivan rannassa – pulahdus turkoosiin mereen on vain muutaman askeleen päässä! Beach Villassa ehdottomasti parasta oli ulkoilmasuihku ja äärimmäisen mukava sänky. Hellekelillä myös toimivaa ilmastointia sopi kiitellä. Sekä Ocean että Beach Villa olivat molemmat todella kauniisti sisustettuja – jokainen yksityiskohta oli sekä estetiikan, että toimivuuden kannalta loppuun asti mietittyjä. Aarahin villoissa lepäävät sekä silmä että mieli!

Puolessa välin reissua siirryimme Beach Villasta meren ylle rakennettuun Ocean Villaan. Tätä villaa kuvaamaan riittää yksi sana: VAU. Upea, turkoosi meri avautuu lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista ja mereen pääsee pulahtamaan omalta terassilta. Ocean Villassa majoittuminen oli aivan huikea elämys, jota suosittelen kaikille lämpimästi.

Maltoimme poistua villasta ainoastaan nauttimaan saaren ravintoloiden ja baarien maistuvasta ja monipuolisesta tarjonnasta. Ylivoimaiseksi suosikiksemme ravintoloista nousi upealla paikalla meren rannassa sijaitseva Ginifati, jossa illallista voi nauttia hauskassa, kookospalmun lehdillä verhotussa majassa. Ginifatin menu koostuu tuoreista, grillissä valmistetuista merenelävistä.

”Saarella on suorastaan mahdotonta olla saavuttamatta täydellistä rentoutumisen tilaa.”

Kuusi päivää Aarahissa kului kuin siivillä ja loma oli äärimmäisen onnistunut. Saarella on suorastaan mahdotonta olla saavuttamatta täydellistä rentoutumisen tilaa – kauniit puitteet, herkullinen ruoka ja juoma, sekä täydellä sydämellään työtään tekevä henkilökunta ovat täydellinen kombo. Poistuimme saarelta autuaat hymyt kasvoillamme (ja muutama lisäkilo vyötäröillämme).

Toivottavasti tavataan pian uudestaan, ihana Aarah!

/ Lina