Hyvinvointimatka Sri Lankassa

Helin Matkojen Malla vietti hemmottelevan hyvinvointiloman Sri Lankan Heritance Ayurveda– hotellissa. Lue hänen matkatarinansa!

”Matkailualan hyvä yhteistyökumppanimme oli itse käynyt Sri Lankan Heritance Ayurveda– hotellin hoidoissa ja hän sai minutkin kiinnostumaan asiasta.

Olin varannut jo lomamatkan Seychelleille ja Mahestahan ei ole kuin noin neljän tunnin lento Colomboon. Joten tämä oli loistava tilaisuus yhdistää kaksi mielenkiintoista kohdetta.

Hotelli Heritance Ayurveda sijaitsee kultaisella hiekkarannalla Beruwalassa vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä Colombon lentokentältä. Siisteissä huoneissa oli osittainen merinäköala ja ne ovat varusteltu parvekkeella tai terassilla. Sviitit ovat tilavampia ja niissä on miellyttävät merinäkymät. Meren kuohuntaa oli mukava kuunnella omalla parvekkeella illan pimetessä.

En oikein tiennyt etukäteen, mitä oli odotettavissa ja ayurveda- kokemus yllättikin minut todella positiivisesti. Kaikki oli niin hyvin organisoitu, ettei tarvinnut kuin olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Pidän kasvisruuasta ja hedelmistä, joten hotellin ruokavalio sopi minulle täydellisesti. Ruoka on suurimmilta osin kasvispainotteista, mutta myös kalaa ja lihaa oli tarjolla. Ihanat hedelmäshotit olivat kiva lisä, vaikkei niissä alkoholia ollutkaan. Viinittömiin ruokailuihinkin sopeuduin yllättävän hyvin. Yrttiteetä sai nauttia joka välissä.

Aluksi sinulla on konsultaatio ayurveda- lääkärin kanssa ja hän arvioi sopivan hoitomuodon. Tarjolla on nuorennus-, vastustuskyvyn vahvistamisen-, stressinhallinnan- ja laihduttamisen hoitoja. Minimihoitojakso on viikosta kahteen viikkoon. Päivittäin oli useita eri hoitoja; kasvohierontaa, kahden naisen voimalla toteutettavaa kokovartalohierontaa, sekä akupunktiohoitoja.

Yleensä aamu- tai iltapäivä oli omaa aikaa rentoutumiseen. Silloin oli mukavaa olla hotellin puutarhassa ja isolla uima-altaalla tai kävellä rannalla. Paikallinen kylä on lyhyen tuk tuk- matkan päässä.

Iltaisin oli välillä ohjelmaa muun muassa tanssiesityksiä, musiikkia, buddhalainen illanvietto. Päivä alkoi aina aamujoogalla ja päättyi iltapäiväjoogaan. Asiakkaat olivat ihan laidasta laitaan: nuoria ystäväporukoita, äiti-tytär kokoonpanolla, aviopareja tai sinkkumatkailijoita. Paljon oli asiakkaita, jotka olivat siellä jo olleet aikaisemmin.

Vietin kahdeksan päivää Heritance Ayurveda- hotellin hoidoissa ja nauttien terveellisestä ruokavaliosta. Matkan jälkeen tunsin itseni tuhannen terveeksi, levolliseksi, rentoutuneeksi, eikä mielessä ollut stressin häivääkään.

Suosittelen lämpimästi ottamaan pienen ayurveda- hoitoloman ja keskittymään vain ja ainoastaan omaan hyvinvointiin!