Yhdistelmä­matkat

Sri Lanka

Cultural Triangle & Pasikuda

Sri Lankan yhdistelmäloma sisältää historiaa, kulttuuria, rantaa ja villiä luontoa safarin muodossa.

Trooppinen loma, joka sisältää historiallisia nähtävyyksiä, muinaisia raunioita, villieläinten katselua safariautosta ja silmänkantamattomiin jatkuvaa hiekkarantaa? Kyseessä ei voi olla mikään muu kuin Sri Lanka. Kandyn kaupungista Anuradhapuraan ja Polonnaruwaan ulottuva kulttuurikolmio pitää sisällään uskomattomat määrät mielenkiintoista nähtävää.

Sri Lankan yhdistelmäloma alkaa Sri Lankan kulttuuripääkaupunkina tunnetusta Kandysta. Vuorten ja viidakoiden ympäröimä kaupunki kutsuu matkustajia tutustumaan sen kuuluisimpaan nähtävyyteen, Hampaan Temppeliin. Temppeli, jossa kerrotaan säilytettävän Buddhan kulmahammasta, on buddhalaisessa maailmassa suuressa arvossa.

Kandysta matka jatkuu kohti Sri Lankan kulttuurikolmion sydäntä ja erästä maan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Punaisen ja ruskean sävyissä vuorottelevan jylhän kalliomuodostelman päälle rakennettu linnoitus, Sigiriya, eli Leijonakallio saa kokeneenkin matkailijan haukkomaan henkeään.

10 päivän matkaohjelman aikana sukellamme entistä syvemmälle Kulttuurikolmion syövereihin, tutustuen Polonnaruwan muinaisen pääkaupungin vaikuttaviin raunioihin, sekä Dambullan mystisiin luolatemppeleihin.

Ripauksen villiä luontoa ohjelmaan tuo safariajelu Minneriyan kansallispuistossa. Sri Lankan kuivan kauden aikana, heinäkuusta lokakuuhun sadat villinorsut vaeltavat Minneriyaan etsimään vettä. Kokoontumiseksi kutsuttu näky on uskomaton; parhaimman kauden aikana saatat nähdä yhden vierailun aikana monta sataa norsua. Vesialtaan ympärille kerääntynyt valtava norsulauma on sykähdyttävä näky.

Lue tästä lisää Sri Lankasta safarikohteena. 

Matka päättyy Itärannikon kultaisille rannoille. Pasikudan upea hiekkaranta tarjoaa mainiot puitteet rentoon rantalomaan. Myös aktiviteetteja löytyy runsaasti niitä kaipaavalle; vietä lomapäiväsi vaikkapa snorklaten, vesiskootterilla ajellen tai kajakoiden.

Tämä matka on parhaimmillaan touko-lokakuun välisenä aikana.

10 yötä
alk. / henkilö
3 400 €
 • Reittilennot ja lentoverot
 • Matkatavarat 23 kg ruumaan & käsimatkatavara 8 kg
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Kuljetukset englanninkielisellä oppaalla kohteiden välillä
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitus 2 vrk Kandyssa Mountbatten Bungalow– hotellissa
 • Majoitus 3 vrk Sigiriyassa Aliya Resort & Spa– hotellissa
 • Majoitus 4 vrk Pasikudassa Sun Siyam Pasikudah– hotellissa
 • Majoitus 1 vrk Negombossa Jetwing Beach– hotellissa
 • Puolihoito Kandyssa, Sigiriyassa ja Pasikudassa
 • Aamiainen Negombossa

Rakennamme jokaisen matkan juuri sinun toiveidesi mukaan.

Voit valita kohteen, matkan keston, päivämäärät, mieleisesi hotellit ja erilaiset kohteiden yhdistelmät.

Olemme täällä Sinua varten, kysythän lisää.

 

Colombon kansainvälinen lentokenttä – Kandy
Matkan pituus: 138 kilometriä
Ajomatka: noin 3,5 tuntia

Tervetuloa Sri Lankaan! Tavattuanne kuskin lentokentällä, voi matka kohti Kandyn kaupunkia alkaa. Pitkän matkustuspäivän jälkeen on aika hengähtää ja nauttia matkan ensimmäisen hotellin puitteista. Ja millainen hotelli onkaan kyseessä!

Mountbatten… Mistä nimi kuulostaa tutulta? Aivan oikein, tässä hotellissa majoitut kuin kuninkaallinen! Viktoriaaniseen tyyliin rakennettu Mountbatten Bungalow oli toisen maailmansodan aikaan Lordi Louis Mountbattenin, eli Prinssi Philipin sedän trooppinen pakopaikka.

Vain 15 minuutin ajomatkan päässä Kandyn keskustasta sijaitseva hotelli on upeiden maisemien ympäröimä; infinity- altaalta aukeaa henkeäsalpaava maisema vehreään laaksoon, joka aamuisin kylpee usvan läpi siivilöityvissä auringon säteissä.

Rustiikkisen hotellin Garden Chalets– huoneet tuovat mieleen hyvin varustellun kesämökin, Bungalow– ja Suite– huoneet sen sijaan muistuttavat Sri Lankan siirtomaa-ajoista. Mountbattenin perheen historia tulee vanhojen valokuvien muodossa esille hotellin kiehtovassa sisustuksessa.

Mountbatten Bungalow

Vehreiden laaksomaisemien äärellä nautitun aamiaisen jälkeen on aika tutustua Kandyn kulttuuripääkaupungin ihmeisiin.

Vain 20 minuutin ajomatkan päässä hotellista sijaitsee Peradeniyan kasvitieteellinen puutarha, jonka historia alkaa jo 1820- luvulta. Aikoinaan Kandyn kuninkaille kuulunut puutarha on kooltaan vaikuttavat 56 hehtaaria ja se pitää sisällään yli 4000 kasvilajia. Kauniisti maisemoitu puutarha värikkäine kukkaistutuksineen on todellinen ilo silmälle.

Seuraava etappi on Kandyn epäilemättä kuuluisin maamerkki, Hampaan Temppeli. Kultaisin patsain ja värikkäin maalauksin koristeltu temppeli on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde.Temppelissä kerrotun mukaan olevaa Buddhan kulmahammasta kunnioitetaan aamuin ja illoin järjestettävien rituaalisten seremonioiden muodossa.

Mielenkiintoisen päivän jälkeen on aika siirtyä hotellille nauttimaan tasokkaista palveluista. Ehkäpä paikallisten curryjen maistelua, uima-altaassa polskimista tai rentouttava ayurvedinen kylpylähoito?

Kandy – Dambulla – Sigiriya
Matkan pituus: 98 kilometriä
Ajomatka: noin 3 tuntia

Maittavan aamiaisen jälkeen istutaan auton kyytiin ja aloitetaan matka kohti Sri Lankan Kulttuurikolmion sydäntä, Sigiriyaa. Matkalla käydään tutustumassa Dambullan vaikuttaviin luolatemppeleihin.

Ensimmäisen vuosisadan aikaan perustettu temppelikeskittymä kuljettaa vierailijan vuosisatojen taakse. Viiteen eri luolaan levittäytyneet temppelit edustavat eri ajanjaksoja Sri Lankan vaiherikkaassa historiassa – mielenkiintoinen aikajana on luettavissa muinaisten maalausten ja patsaiden tyyleistä.

Temppelivierailun jälkeen on aika asettua taloksi ohjelman seuraavaan hotelliin. Aliya Sigiriya ylpeilee upeilla näkymillään, jotka toden totta ovat huikeat: hotellin infinity- altaalta voit tähyillä vehreästä maisemasta nousevaa Leijonakalliota. Hyvällä tuurilla saatat bongata altaan ohitse vaeltavia norsuja.

Upea hotelli kuvastaa Sri Lankaa aidoimmillaan. Sukella maan keittiön saloihin ammattikokin johdolla, nauti ayurvedisista hoidoista ja pyöräile lähikylään tutustumaan paikalliseen elämänmenoon. Mountbatten Bungalowin tavoin voit valita huoneeksesi siirtomaatyyliä kuvastavan Deluxe– tai Suite– huoneen, tai kotoisan Wooden Chalets– huvilan.

Aliya Sigiriya

Aamunkoitteessa hyppäämme sähköpyörien selkään ja otamme suunnaksi Leijonakallion, Sigiriyan. Aikaisin aamulla ilma on vielä mukavan viileä ja nousevan auringon paistaessa kallion kylkeen, sen mahtavan punaiset sävyt ovat upeimmillaan.

Sri Lankan muinaisen kuninkaan, Kashyapan käskystä kallioon kaiverrettu linnake tarjosi hänelle ylivertaista suojaa vihollisten hyökkäyksiltä. Nykyään linnakkeesta on jäljellä enää rauniot, mutta sen kulttuurihistoriallinen arvo ei ole hävinnyt. Kallion laelta aukeaa mahtava 360 asteen näkymä ympäröivään viidakkoon – tälle reissulle kannattaa pakata kamera matkaan!

Hotellille paluun jälkeen voit viettää loppupäivän rentoutuen tai esimerkiksi osallistua hotellin järjestämälle kokkauskurssille*.

*Kokkauskurssi lisämaksusta.

Aliya Sigiriya

Aamiaisen jälkeen on taas aika suunnata kohti uusia seikkailuja, tänään on vuorossa safariajelu Minneriyan kansallispuistossa.

Minneriyan kansallispuisto on Sri Lankan paras kohde villien norsujen bongaamiseen. Toukokuusta syyskuuhun kestävä kuiva kausi saattaa norsut yhteen puiston kosteikoiden ääreen etsimään juomavettä – kokoontumisena tunnettu tapahtuma on mahtavaa katseltavaa. Lampien ääreen saattaa olla kerääntynyt kerralla jopa yli 200 norsua!

90 neliökilometrin kokoisessa puistossa asustelee norsujen lisäksi makaki- apinoita, peuroja, puhveleita, leopardeja, sekä lukuisia erilaisia lintulajeja.

Huikean safaripäivän jälkeen palataan hotellille kertailemaan päivän tapahtumia, mitäs kaikkia eläimiä sitä tulikaan nähtyä?

Sigiriya – Polonnaruwa – Pasikuda
Matkan pituus: 120 kilometriä
Ajomatka: noin 2,5 tuntia

Matkan kuudentena päivänä on aika hyvästellä Sigiriya ja ottaa suunnaksi Sri Lankan itärannikon hiekkarannat.

Matkalla pysähdytään tutustumaan reitille osuvaan Polonnaruwan muinaiseen kaupunkiin. Polonnaruwa toimi Sri Lankan pääkaupunkina vuodesta 993 eteenpäin, Anuradhapuran tuhouduttua intialaisten valloittajien toimesta. Polonnaruwa pitää sisällään buddhalaisen arkkitehtuurin ja kuvanveiston hämmästyttäviä taidonnäytteitä. Näistä kuuluisin lienee Gal Vihara kallioon kaiverrettuine Buddhan kuvineen.

Rauniokaupungin hämmästelyn jälkeen matka jatkuu kohti seuraavaa hotellia.

Sun Siyam Pasikudah sijaitsee rauhallisessa Pasikudan kylässä, pitkän hiekkarannan äärellä. Kultaiselle rantahiekalle on hyvä päättää aktiviteettien täyteinen loma. Nyt on aika ottaa rennosti! Rentoutumisen viimeistelee hotellin tarjoamat ayurvediset hoidot ja hieronnat – tai miltä kuulostaisi joogatuokio rantahiekalla?

Halutessasi voit myös lähteä snorklaamaan Pasikudan koralliriutalle, tehdä retken lähikylään tai tutustua mangroven luontoon veneajelun muodossa.

Sun Siyam Pasikudah

Seuraavat kaksi päivää voit viettää juuri niin kuin haluat!

Nauti Pasikudan upeasta rannasta ja hotellin tarjoamista palveluista.

Pasikuda – Negombo
Matkan pituus: 275 kilometriä
Ajomatka: noin 6 tuntia

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Herkullisen aamiaisen jälkeen on aika siirtyä lähemmäs lentokenttää ja edessä häämöttävää kotimatkaa. Tämän päivän ohjelmassa on kuuden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Negomboon siirtyminen. Halutessasi matka on mahdollista taittaa myös lentokoneella.*

Viimeinen yö majoitutaan viehättävässä Jetwing Beach– hotellissa. Pulahda uima-altaaseen ja nauti trooppisesta lämmöstä. Täällä on hyvä huilata ja nautiskella matkan viime hetkistä ennen pitkää lentoa kohti koti-Suomea.

*Lento lisämaksusta.

 

Aamiaisen jälkeen siirrytään kuljettajan kyydissä lentokentälle – on aika sanoa Sri Lankalle näkemiin.

Turvallista kotimatkaa!

Pyydä tarjous

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme / virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Pyydä matkatarjous

Täytä matkatoiveesi oheiselle lomakkeelle. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tarjouspyynnön saatuamme, mutta kerro jo lomakkeella toiveistasi mahdollisimman laajasti. Vastaa kysymyksiin parhaan tietosi mukaan ja käytä lisätietokenttää apuna.

HUOM! Tarjouspyyntölomake ei toimi Internet Explorer– selaimella. Käytäthän jotain seuraavista selaimista: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge tai vaihtoehtoisesti voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostitse osoitteeseen myynti@helinmatkat.fi

Kerro myös matkabudjettisi. Matkabudjettia miettiessäsi voit tutustua sivustollamme oleviin hintaesimerkkeihin. Räätälöityjen kaukomatkojen hinnat ovat alkaen n. 2 500 €/aikuinen, ja räätälöityjen Euroopan matkojen hinnat alkaen n. 1 200 €/aikuinen.

Jollet löydä ajattelemaasi matkakohdetta listalta, voit jättää matkakohteeksi ”Avoin”.

Voit ottaa myös yhteyttä suoraan toimistoihimme/virkailijoihimme. Katso yhteystiedot.

Huomioithan että tarjouspyyntölomakkeessa tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

HUOM. Lähettäessäsi meille tarjouspyynnön, tietosi kirjautuvat asiakasrekisteriimme. Tietoja käsitellään tietosuojailmoituksemme mukaisesti ja niitä voidaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolisiin maihin. Lue tietosuojailmoituksemme.