Helin Matkojen Jenni on menettänyt sydämensä USA:lle

Sydämensä Atlantin toiselle puolelle menettänyt matkamyyjämme Jenni on varsinainen USA- ekspertti. Jenni on vieraillut Yhdysvalloissa 10 kertaa ja lisää reissuja on suunnitteilla! Omien matkojen lisäksi Jennin intohimo on suunnitella erilaisia Yhdysvaltain kiertomatkapaketteja myös asiakkaillemme – moni asiakkaamme onkin seurannut Jennin jalanjälkiä ja kokenut upean Yhdysvaltain loman saattelemana varsinaisen jenkkikärpäsen pureman.

Lue Jennin vinkit Yhdysvaltoihin ja herätä amerikkalainen unelmasi!

Mikä on suosikkimatkakohteesi?

”Suosikkikohteeni on ehdottomasti Yhdysvallat. Amerikka- hulluuteni alkoi 12- vuotiaana, jolloin sain lahjaksi Yksin Kotona- elokuvan VHS- kasetin – leffaa katsellessani hullaannuin New Yorkin maisemista ja totesin, että tuonne on päästävä. Tähän mennessä olen vieraillut kaupungissa neljä kertaa ja se on unelmieni kaupunkikohde. Ranta- ja luontokohteena Havaiji on hurmannut minut aivan täysin. Unohtumattomin elämys Yhdysvalloissa on vierailu ikonisella Grand Canyonilla, sekä Pagen punaisina hehkuvilla kalliomuodostelmilla.”

Mikä sai sinut ihastumaan Yhdysvaltoihin?

”Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä rakastan Yhdysvalloissa niin montaa asiaa. Yhdysvaltoihin on helppo matkustaa, niin lasten kanssa kuin pariskuntana. Maa on uskomattoman monipuolinen; mieletön luonto ja nähtävyydet, loistavat shoppailumahdollisuudet, paljon erilaisia aktiviteetteja, TV: stä tuttuja maisemia ja mielettömiä suurkaupunkeja. Suurena ruoan ystävänä myös amerikkalaiset ruokaelämykset ovat suuri plussa – aina pikaruoasta huippuravintoloihin.”

Viihdytkö ennemmin kaupungissa vai luonnossa?

”Parasta Jenkeissä on kohteiden yhdistely – jokaisella USAn matkallani olen vieraillut useammassa eri paikassa. Käsittämättömän suuresta ja monipuolisesta maasta saa huomattavasti enemmän kohteita yhdistelemällä. Yhdysvallat sopii omatoimiselle ja aktiiviselle matkailijalle.”

Kuinka matkustat kohteiden välillä?

”Auto on avain onnistuneeseen lomaan. Aina Yhdysvalloissa reissatessani vuokraan auton, jolloin aikataulut ja suunnitelmat voi määrittää itse – ja tarvittaessa myös vaihtaa niitä lennosta. Reitit ja pysähdyspaikat kannattaa aina suunnitella ennakkoon.

Erityisesti mieleeni on jäänyt road trip Las Vegasista San Fransiscoon. Matkalla pysähdyimme muun muassa Zionin ja Joshua Treen kansallispuistoissa, taianomaisessa Pagessa ja ikonisella Grand Canyonilla. Kahden upean kaupungin lisäksi matkaan mahtui toinen toistaan upeampia luontonähtävyyksiä.”

Mikä on kaikkien aikojen suosikkipaikkasi Yhdysvalloissa?

”Havaiji on ehdoton suosikkikohteeni koko maailmassa. Parasta Havaijin saarissa on luonnon mieletön kauneus ja monimuotoisuus, sekä ihmisten rento elämänasenne. Havaijin tekemää vaikutusta on vaikeaa kuvailla, se on niin taianomainen paikka.

Helin Matkojen Heli kerran tuumasikin minun olleeni edellisessä elämässäni varmasti havaijilainen. Tämä saattaa hyvinkin olla mahdollista, sillä koen olevani Havaijilla kuin kotonani – paikallinen elämäntyyli viehättää minua todella paljon.

Kaiken muun hyvän lisäksi Havaijin historia ja mytologia ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Mielestäni upeimmat saaret Havaijilla ovat Maui ja Kauai.

Mitkä ovat tärkeimpiä huomioon otettavia seikkoja asiakkaille reittejä suunnitellessasi?

”Asiakkaiden matkoja suunnitellessa kuuntelen asiakkaan toiveita ja suunnittelemme reitin yhdessä. Haluan jokaisen asiakkaan saavan matkasta mahdollisimman paljon irti. Tärkeää on myös, että nautiskeluun jää aikaa – etenemistahdin ei tule olla liian kova ja ajomatkojen ei tule olla liian pitkiä. Reittejä suunnitellessani pyrin hyödyntämään Finnairin suoria lentoja Yhdysvaltain suuriin kaupunkeihin: Miamiin, Dallasiin, Los Angelesiin, Seattleen ja New Yorkiin.”

Mitkä ovat tulevaisuuden jenkkiunelmasi?

”Haluan ehdottomasti kiertää New Englandin. Yhdysvaltain koillisessa sijaitseva kuuden osavaltion katras käsittää seuraavat osavaltiot: ConnecticutMaineMassachusettsNew HampshireRhode Island ja Vermont. New Englandin kiertomatkan varrelta löytyy mielettömän luonnon lisäksi idyllisiä ja pittoreskeja kyliä. Alue on upea kesäkohde, mutta New England on huikaisevan kaunis myös syksyn ruska-aikaan. Lisäksi USAn etelävaltiot ja niiden monivaiheinen historia sekä värikäs kulttuuri kiinnostavat minua suuresti.”

Jenni on koonnut sivustollemme kiehtovia Yhdysvaltain esimerkkimatkapaketteja, tutustu matkoihin ja inspiroidu! Muistathan, että kaikki paketit ovat täysin räätälöitävissä vastaamaan sinun toiveitasi.

Haaveiletko USAn matkasta? Toteuta haaveesi Helin Matkojen kanssa!