Matkabongarin neljä kohdevinkkiä elokuulle 

Elokuu on aliarvostettu lomakuukausi, monissa kohteissa on silloin mahdollista saada unohtumattomia elämyksiä.

Kesä on kulunut vinhaa vauhtia ja koronapandemian hieman hellitettyä otettaan, monen suomalaisen kesäloma on vietetty matkailun huumasta nauttien. Suomen suvi ei kuitenkaan ole vielä ohi, eivätkä myöskään kesälomat.  

Elokuu on eräs kesän parhaita kuukausia lähteä matkalle, sillä monessa kohteessa heinäkuussa koetut ruuhkat alkavat olla jo takanapäin ja reissaamiseen voi heittäytyä rauhallisemmissa tunnelmissa. Lomasesongin vedellessä viimeisiään myös hotellien ja lentojen saatavuus paranee. Mutta mihin heliläiset suuntaisivat matkakompassinsa elokuussa? Tässä vinkkimme: 

Parhaat Italian matkat syksyllä 2022 

Pohjois-Italia on elokuussa parhaimmillaan; kesäiset säät jatkuvat ja Italian pohjoisosa tarjoaa jokaiselle jotain! Vietä viikko Garda- tai Iseo-järvellä, tutustu Bergamon kaupunkiin tai Brescian vaikuttavaan roomalaiseen temppeliin. Franciacortan viinialueella pääset tutustumaan italialaiseen “sampanjaan”, franciacortaan.  

Malediivit matkakohteena elokuussa 

Intian valtameren hurmaava helmi, paratiisirannoistaan tunnetut Malediivit valloittaa vierailijansa vuoden jokaisena kuukautena. Saarivaltion vilkkain sesonkiaika eletään joulukuusta toukokuuhun, jolloin myös sää on suotuisin – auringonpaistetta riittää ja sateet loistavat poissaolollaan. Elokuussa Malediiveilla nautitaan auringonsateesta ja virkistävistä trooppisista sadekuuroista.  

Ajoittaiset sadekuurot tuovat mukanaan jotain aivan erityistä snorklauksen ja sukelluksen harrastajille, sillä kyseinen kuukausi on parhaita kuukausia bongata valashaita sekä paholaisrauskuja Malediiveilla. Nämä kaksi merten jättiläistä ovat unohtumaton näky! 

Lähde matkalle Thaimaan Koh Samuille 

Muun Thaimaan viettäessä sateista monsuunikautta, Siaminlahdella sijaitsevalla Koh Samuilla pääset nauttimaan auringonpaisteesta ja pilvettömästä taivaasta.  

Thaimaan kolmanneksi suurin lomasaari, Koh Samui tarjoaa upeita elämyksiä kaikenlaisille matkaajille. Vehreät sademetsät vesiputouksineen ovat täynnä kauniita luontokohteita ja palmujen reunustavat rannat lämpimine merivesineen kutsuvat nauttimaan rennoista rantapäivistä.  

Loistava ajankohta lähteä safarille 

Villieläinten bongailu safariautosta käsin on ikimuistoinen elämys. Kenian kansallispuistot, kuten Maasai Mara tarjoaa upeat puitteet safarimatkailuun. Loppukesästä ja alkusyksystä Kenian tasangoilla koetaan luonnon mahtava näytelmä, kun massiiviset seepra- ja gnulaumat vaeltavat Tansanian Serengetistä Maasai Maran puolelle. Elokuussa Kenian sää on mukavan leuto päivälämpötilojen vaihdellessa 23-28 asteen välillä. Täydellinen sää safarimatkalle