Helin Matkojen suositukset: kesälomamatkat 2023

Lumet sulavat ja kesä lähestyy kovaa vauhtia – suunnittele kanssamme unelmien kesälomamatka 2023!

Suunnitelmissa kesälomamatka? Helin Matkojen tiimi löi matkakuumeiset päänsä yhteen ja listasi parhaat kohdevinkkinsä kesälle. Kesän matkan suhteen mahdollisuudet ovat rajattomat; Etelä-Afrikan safareilta Englannin nummille ja Balin sekä Borneon vehreisiin sademetsiin. Kesälomamatka, täältä tullaan!

Bali

Indonesian kiistaton lomasaarien klassikko, Bali ansaitsee ykköspaikkansa tällä listalla. Jumalten saarena tunnetun Balin kuiva kausi starttaa huhtikuussa ja kestää aina lokakuuhun – näin ollen kesäkuukausina nautitaan auringonpaisteesta ja kauniista säästä.

Kuumin lomasesonki ajoittuu heinä- ja elokuulle, joten touko-kesäkuu tai syys-lokakuu ovat loistavia aikoja suunnata Balille.

Tutustu Indonesian matkoihin!

Kreikka

Valkoiset kivitalot sinisine kattoineen, kreikkalaisen salaatin raikas makujen harmonia, kauniit pienet rantapoukamat… Kesäloma Kreikassa on herkkua kaikille aisteille! Nauti rennosta rantalomasta Korfun, Kreetan tai Santorinin kuvankauniilla saarilla. Tai miksi et lähtisi saarihyppelymatkalle ja kokisi useamman saaren matkasi aikana?

Heinä-elokuussa Kreikassa eletään vuoden vilkkainta ja kuuminta aikaa – suosittelemme suuntaamaan saarille alku- tai loppukesästä tai syksyllä.

Tutustu Kreikan matkoihin!

Borneo

Vehreiden sademetsien ja uniikin luonnon värittämä Borneo tarjoaa unohtumattomia seikkailuja. Malesialle, Indonesialle ja Bruneille kuuluva Borneo on yksi Kaakkois-Aasian harvoista kesäkohteista; kuivaa kautta eletään maaliskuusta lokakuuhun.

Kesäkuussa litsi- ja mangopuut alkavat tuottaa hedelmää ja saaren kuuluisimmat asukkaat, orankit kerääntyvät herkuttelemaan trooppisilla hedelmillä. Kesäkuukaudet ovatkin loistavaa aikaa orankien bongailuun!

Tutustu Borneon matkaan!

Iso-Britannia

Iso-Britannia on tunnettu ailahtelevasta säästään, mutta koti-Suomen tavoin kesäkuukaudet ovat parasta aikaa välttyä niskaan ryöpsähtävältä sateelta. Kaupunkikierros Lontoossa, saarihyppelymatka Skotlannissa vai kiertomatka mielenkiintoisessa Walesissa? Iso-Britannia pitää sisällään rajattomia mahdollisuuksia matkailun saralla.

Välttääksesi suosituimman lomakauden, suuntaa Iso-Britanniaan toukokuussa tai loppukesän ja alkusyksyn taitteessa.

Tutustu Iso-Britannian matkoihin!

Etelä-Afrikka

Käsittämättömän monipuolinen Etelä-Afrikka tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Maan sijainti eteläisellä pallonpuoliskolla tarkoittaa päinvastaisia vuodenaikoja kuin meillä; kesäkuukausina Etelä-Afrikassa on talvi. Näihin aikoihin maan upeissa kansallispuistoissa kasvillisuus on lyhyttä, joka helpottaa eläinten bongailua.

Kesäkuukausina eletään myös mainiota aikaa katsella valaita legendaarisen Garden Routen varrella.

Tutustu Etelä-Afrikan matkoihin!

Italia

Viimeiseksi, mutta ei suinkaan vähäisimmäksi säästimme ihanan Italian. Tämä maa ei juuri esittelyjä kaipaa; Italia on kohde sinulle, joka rakastat patikointia jylhissä vuorimaisemissa, kulttuurintäyteisiä kaupunkilomia, road trip- matkoja kauniissa rannikkomaisemissa tai viinitilojen kiertelyä paikallisia erikoisuuksia maistellen. Mamma Mia!

Kesäkuukaudet ovat Italian vilkkainta sesonkia, mutta suuret kaupungit ovat usein hiljaisempia elokuussa, jolloin italialaiset viettävät kesälomiaan. Samaan aikaan rantakohteet ovat täynnä paikallisia lomalaisia – suosittelemme siis suuntaamaan rantakohteisiin alkukesästä tai syksyllä.

Tutustu Italian matkoihin!

Mainiota kesäkohteita ovat myös Australian Pohjoisterritorio, Seychellit ja monia mahdollisuuksia tarjoava USA.

Mihin sinun matkatutkasi osoittaa? Täytä tarjouspyyntölomake ja aloita kanssamme elämäsi matkan suunnittelu!